Африканската чума по свинете е силно заразно вирусно заболяване по домашните и дивите свине.

Огнищата на африканска чума по свинете в лични стопанства вече са 16

Първо огнище на африканска чума при домашни свине е потвърдено в област Търговище, съобщи Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ), като посочи, че от началото на 2019 г. до днес са регистрирани 16 огнища при домашни свине и 20..

обновено на 17.07.19 в 19:57

Комплекс Двореца в Балчик - реверанс към различни религии

„Всеки един, който е минал през това място, е толкова щастлив, че винаги се връща“. Това каза в предаването „Нощен хоризонт“ Жени Михайлова, директор на Държавния културен институт Двореца.        Туристите идват, за да се докоснат до природа,..

публикувано на 17.07.19 в 15:37

За кактусите през зимата, белите скали и гръцкия полъх от миналото

„Цяла България се е юрнала в Гърция, а като се замислите нашето цяло Черноморие – от север на юг, все са били гръцки колонии преди 2 хиляди години.“ Това каза  директорът на Ботаническата градина в Балчик  Красимир Косев пред БНР.  „Обичам..

публикувано на 17.07.19 в 13:48

Николай Ангелов: Балчик е профилиран за семеен туризъм

„В Балчик нямаме проблем с шума, нямаме дискотека или заведение, която да работи на открито. Ако се разходите, ще видите, че от всички заведения, в две има жива музика и в 23-23.30 часа приключват.“ Това обясни пред БНР кметът на Балчик Николай..

публикувано на 17.07.19 в 12:01
Цанко Цанков

Цанко Цанков прави опит за рекордно преплуване на Бургаския залив

Днес плувецът Цанко Цанков прие предизвикателството първи в историята да преплува Бургаския залив.  31-годишният мъж прави опит за първи рекорд по преплуването на залива -  най-дългото плуване в историята на Черно море.  Дистанцията от нос Емине..

обновено на 17.07.19 в 12:00

Асоциация „Активни потребители“: Българските туроператори стават по-добри

Джапанките, банските, кремовете, играчките, детето – слагате всичко в куфара и се надявате на страхотна ваканция. Паспортите, билетите и книга за четене вече са готови, но на гишето ви поливат със студен душ. Полетът ви, например, няма да се..

обновено на 15.07.19 в 16:38

Детска археологическа школа в Сандански мотивира търсачи на старини

Деца от Сандански участват в лятната археологическа школа "Търсачи на старини". Инициативата се провежда за втора поредна година в рамките на лятната ваканция на децата.     „Показваме им какво е археология, как археолозите избират местата, които..

публикувано на 15.07.19 в 14:20

Минералната вода във Велинград лекува нервната система и опорно-двигателния апарат

Велинград е уникален курорт за балнеолечение, защото притежава изобилие от количество и разнообразни като състав минерални води, обясни пред БНР д-р Илза Попова, директор на Специализирани болници за рехабилитация - Национален комплекс Велинград.  Четири..

публикувано на 15.07.19 в 08:21
Академик Юлиан Ревалски

Академик Юлиан Ревалски: Използването на изкуствен интелект може да подобри редица аспекти от нашия живот

През последните години ситуацията с изкуствения интелект по света е до известна степен неконтролируема и затова е нужна стратегия за развитието му. Това коментира в предаването ни „Неделя 150“ председателят на БАН академик Юлиан Ревалски. През..

публикувано на 14.07.19 в 12:04

Новото гръцко правителство няма да успее да намали бързо данъците, прогнозира експерт

Икономистът Светослав Данчев, който от години живее в Атина, прогнозира пред БНР, че новото гръцко правителство няма да успее да изпълни обещанието си за намаляване на данъците толкова бързо, колкото обществото очаква. За предаването „Събота..

публикувано на 13.07.19 в 14:51