Новият закон за социалните услуги товари общините с повече отговорности

Във Велико Търново се провежда национална среща на експертите по социални дейности и здравеопазване.  Ще бъдат ли гарантирани ефективни социални и здравни услуги в общините през следващата година след направените промени в законодателството в..

публикувано на 21.11.19 в 14:13

Градското земеделие: еко, антистрес, социализираща практика

Българинът като цяло е недоверчив към всякакви новости и се отнася скептично и към модерните версии на земеделието в градска среда. Така смята доц. Мариана Драганова от Института за изследване на обществата и знанието към БАН. Тя участва в екипа на..

публикувано на 21.11.19 в 13:21

Туристическият бизнес - против поскъпването на минималната застраховка за туроператори

Министерството на туризма започва дебат за повишаване на минималната професионална застраховка за туроператори. Темата бе обсъдена в рамките на Националния съвет по туризъм, който се проведе в курортния комплекс Боровец.  Застраховката „Гражданска..

публикувано на 21.11.19 в 12:24

Сдружение "Сияйна зора" търси творческия потенциал на хора с увреждания

Лауреатите от конкурса за творчески изяви на хора с ментални увреждания „Неоткрити, красиви надежди 2019“ изнесоха голям концерт в Шумен.  През септември в Приморско 12-тото издание на конкурса събра хора от социални домове, защитени жилища и центрове..

публикувано на 21.11.19 в 09:52
Златоград

Онлайн платформа рекламира Странджа, Сакар и Източните Роподи

Нова платформа ще популяризира културата и туризма в Югоизточна България. Платформата носи името „СТРАСАКИР“ и обединява съкращенията на Странджа, Сакар и Източни Родопи. „Целта ни чрез това странно име да започнем да популяризираме този,..

публикувано на 20.11.19 в 10:02

Иван Игов: Липсват регулации, предпазващи от хазартна зависимост

Увлечението по хазарта е вид зависимост и понякога е толкова сериозна, колкото може да бъде наркоманията, алкохолизмът, увлечението по различни секти. Зависимостта по хазартните игри може трайно да промени човешките нагласи, съзнание, модели на..

публикувано на 19.11.19 в 12:34

Университетско списание изследва отношенията пиар - журналистика

Моделите на взаимодействие между журналистиката и пиара е темата на тазгодишното издание на списание „Медии и комуникации на 21 век“ на Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“. Научните публикации на университетските експерти от България..

публикувано на 19.11.19 в 10:14

Банско филм фест ни води в Алпите, на Антарктида, в Гренландия и Амазония

XIX-ият Международен фестивал на планинарското и екстремно кино ще се проведе в Банско от 20 до 24 ноември. Едно от най- утвърдените в Югоизточна Европа филмови събития предлага на публиката уникално изживяване в неповторим формат - катерене,..

публикувано на 19.11.19 в 10:04
Протест срещу насилието над жени

Расте броят на търсещите помощ при домашно насилие

Увеличава се броят на хората, които подават сигнали в институциите и неправителствените организации и търсят правна и психологическа помощ при случаи на домашно насилие. Това сочат наблюденията на фондация "Джендър алтернативи".   За 6 месеца в..

публикувано на 18.11.19 в 13:11
90 години организиран алпинизъм

90 години организиран алпинизъм в България

На 19 ноевмри се навършват 90 години от началото на организирания алпинизъм в България. На тази дата през 1929 г. се учредява Българският планински клуб - първата организация на алпинистите у нас.  Довечера, от 18:30 в сградата на БЧК федерацията..

публикувано на 19.11.19 в 11:00