Първан Симеонов

Над 80% от българите отхвърлят агресията в училище

Българите биха подкрепили всичко, което е свързано с повече дисциплина в училище, показва изследване на „Галъп интернешънъл“. 83% смятат, че при никакви обстоятелства не е приемливо ученици да се бият в училище, 12% все пак смятат, че е приемливо..

публикувано на 19.09.19 в 11:35

Започва благотворителна кампания „Изплети топлина“

Започва осмата поред благотворителна кампания „Изплети топлина“, която цели да помогне на бездомните хора с топли дрехи преди наближаващите зимни месеци. Кампанията се организира от фондация „Има начин“. „В новия сезон това, което е новото, само..

публикувано на 18.09.19 в 17:19
Деца от неделно училище

Цветелина Боянкина: Време е да се промени обучението в училищата ни в чужбина

Преподаването на български език в чуждестранна среда е изключително трудно, защото основната мисия е да се запази този език като говорим и роден. Редица експерти смятат, че е необходимо да има промяна в програмата за обучение на децата с български..

публикувано на 18.09.19 в 14:50

Безплатни прегледи за семейства с репродуктивни проблеми днес във Видин

Благотворителен базар в подкрепа на каузата „За повече деца на България“ на фондация „Искам бебе“ се организира днес във Видин. Инициативата привлече и съмишленици от Варна. Базар за ръчно изработени сувенири, бижута и играчки ще събира средства..

публикувано на 18.09.19 в 10:17

Граждански сдружения поискаха оставката на кмета на столичния район „Витоша“

По-малко от два месеца преди местните избори граждански сдружения от различни квартали на столичния район „Витоша“ на Столична община поискаха оставката на районния кмет инж. Теодор Петков. Причината за това са „съмнителни“ - според тях - имотни сделки..

публикувано на 17.09.19 в 15:54
Ден на отворените врати във военното формирование 52 740 на Кенана в Хасково

Депутатът Милен Михов: Реалистично е да се въведе наборната служба от 2021 година

Реалистично е да се въведе наборната служба от 2021 година, защото съществуват необходимите условия. Държавата разполага с необходимите ресурси. Това каза пред БНР депутатът от ВМРО доцент Милен Михов, член  на комисията по отбрана в..

публикувано на 17.09.19 в 12:03
Евелина Славкова

Евелина Славкова: Десните ще имат проблем и с Манолова, и с Фандъкова

Евелина Славкова от изследователски център „Тренд“ очаква изненади по отношение на листата на БСП за общински съветници на местния вот. Според нея тези изненади ще бъдат по отношение на факта, че кандидатът на БСП за кмет на София в лицето на..

публикувано на 17.09.19 в 08:45
Ученици от училище

Училище "Васил Левски" във Враца с нова паралелка

През новата учебна година 395 училища от 133 населени места в 111 общини в 28 области ще подобряват качеството на образованието чрез различни иновации. Едно от първите иновативни училища у нас е основно училище "Васил Левски" във Враца...

публикувано на 16.09.19 в 18:25
Музей

Международна конференция във Видин обсъжда опазването на градските забележителности

  "Многообразие, пристан, градска среда" е мотото на международна конференция, която ще се проведе в събота и неделя (21-22 септември) във Видин. Организатор е Софийският дискусионен форум. "По традиция Софийският дискусионен форум е поканил..

публикувано на 16.09.19 в 17:42
Частно училище с преподаване на религия отвори врати в Ловеч

В Ловеч отвори врати частно училище с преподаване на православие

В Ловеч днес първите си ученици посреща новото частно училище "Светите седмочисленици", което е и първото създадено от митрополия и изградено с помощта на дарителски средства. На откриването присъства и заместник-министърът на образованието..

публикувано на 16.09.19 в 16:08