Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тейлър Суифт заплаши със съд студент, който следи частния ѝ самолет

Тейлър Суифт
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Студент, който следи онлайн частните самолети на знаменитости, съобщи, че адвокатите на американската певица Тейлър Суифт са заплашили да го съдят за споделянето на информация за полетите ѝ в интернет, предаде Би Би Си.

Джак Суини използва публично достъпни данни, за да проследява излитания и кацания на самолети на богати знаменитости и ги публикува ден по-късно. Според адвокатите това е равносилно на "тормоз".

През 2022 г. Туитър премахна акаунта на Суини, след като милиардерът Илон Мъск го обвини, че споделя неговите "координати за убийство".

Адвокатите на Тейлър Суифт са предупредили Суини, 21-годишен студент от Университета Централна Флорида, с писмо, в което настояват да спре да споделя локацията на частния ѝ самолет.

Писмото е от декември и него се казва, че информацията представлява "неминуема заплаха за сигурността и благосъстоянието" на певицата, което било "въпрос на живот и смърт" за нея.

В становище до Би Би Си Суини посочва, че "в никакъв случай не е възнамерявал да навреди".

През 2022 г. Сиуфт оглави класацията на знаменитости с частни самолети за най-много отделени вредни емисии, според фирмата за дигитален маркетинг Yard. 

По публикацията работи: Георги Николов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна