Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На специална церемония: Обявяват носителите на наградите за социално отговорен бизнес

Снимка: БГНЕС, архив

Носителите на годишните награди за социално отговорен бизнес ще бъдат обявени тази вечер на тържествена церемония, организирана от Българския форум на бизнес лидерите. В 21-вото издание на конкурса се състезават близо 130 социални инициативи на повече от 80 компании.

Годишните награди за отговорен бизнес са стимул за насърчаване на политиките на компаниите за социална отговорност към персонала и условията за работа за обществена отговорност и отговорност към околната среда. Българският форум на бизнес лидерите популяризира конкурса повече от две десетилетия и търси в българската икономика примери на корпоративните програми с най- голямо въздействие.

В конкурса, който се провежда под надслова "Дай добър пример" участват компании от всички сектори на икономиката, включително такива, които не членуват в бизнес организацията. Целта е да се покаже ангажираността на частния сектор при решаването на обществени предизвикателства и инициативи. Наградите се присъждат в 7 категории, а призьорите се определят от жури от независими експерти.

На събитието ще присъстват представители на властта, на бизнеса и дипломати.

По публикацията работи: Ерол Емилов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна