Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Майката и съпругата на Нотариуса обвиниха институциите, че не работят за разкриване на убийството

Майката на Мартин Божанов Стойка Манерс и съпругата му говориха пред медиите, 21 март 2024 г.
Снимка: БТА

Майката и съпругата на разстреляния в края на януари Мартин Божанов, по прякор Нотариуса, обвиниха институциите, че не работят по разкриване на убийството му. 

Стойка Манерс и Гергана Божанова бяха в Софийската районна прокуратура, за да подадат сигнал за заплахи срещу Божанова. И двете отрекоха той да се е занимавал с незаконна дейност. 

Божанова беше с тримесечното си бебе. Не даде подробности за заплахите и беше силно афектирана от бездействето на институциите, отношението на обществото към убийството на мъжа й  и акцентите в медиите:

"Това убийство не е случайно, това е наредено. Ако такова нещо има, значи искаш да затвориш устата на някого…Това е един баща на две деца – детето ми е на 4 години, ето го другото в количката. И това нещо не се коментира в медиите. Обществото интересува ли го това? Кое е най-тежкото престъпление в Наказателния кодекс?! Убийството!". 

Стойка Манерс беше по-склонна да говори с медиите. Обясни, че 30 години е живяла в чужбина. Прибрала се преди няколко години. При разпита си казала, че познава само приятелите му от детските години , но беше категорична, че той не е вършил нищо незаконно, както и, че не си е сменял името и ЕГН-то. Божанов не се е познавал с Иван Гешев, категорична е майката на Нотариуса. Манерс не вярва, че синът ѝ е уреждал дела със съдии и прокурори. Според жената, Божанов е убит, за да мълчи. Убийството е поръчково и затова ще остане неразкрито.
Божанов имал два магазина и дизайнерска фирма, щял да отворя ресторант, твърдят близките му. 

Фигурата на Мартин Божанов беше коментирана и от бившия главен прокурор Иван Гешев. Той беше в Софийския районен съд заради делото за клевета, което води срещу правосъдния министър в оставка Атанас Славов. Гешев нарече Нотариуса "треторазряден измамник", каза, че не го познава и обясни, че още през 2018 година той бил обект на разследване. И попита:

"Защо няма комисия за Петьо Петров-Еврото, Алексей Петров за атентат срещу главен прокурор на страна от ЕС?!...Петьо Петров 30 г. е работил в системата и познава всички. А Нотариуса е човек, който се възползва и се хвали с имена на хора, които не познава".

Снимка: БТА
Иван Гешев отрече да излиза пред скоби и пред кръга около "Нотариуса", и около "Пепи Еврото", както преди време каза временният му наследник Борислав Сарафов. Докато бил главен прокурор нямало чадър над никого....за разлика от сега, когато "делата се разкешвали и срещу пари те или се прекратявали, или приключвали с оправдателни присъди".


По публикацията работи: Георги Николов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна