Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разпитът на Рангел Бизюрев продължи 5 часа, в 17 ч. се изправя пред съда

Окръжна прокуратура - Пловдив внесе искане за постоянното задържане под стража на Рангел Бизюрев, обвинен в убийството по особено жесток начин на Димитър Малинов от Цалапица. Окръжният съд ще заседава днес от 17 часа по мярката за неотклонение на Рангел Бизюрев. 

Бизюрев бе екстрадиран снощи от Дания, а тази сутрин докаран в Пловдив. В продължение на пет часа той беше разпитван в следствената служба. Наблюдаващият прокурор Бойка Лулчева отказа коментар след края на разпита. При пристигането си обвиненият в убийството Бизюрев също запази мълчание. Неговите показания са ключови за разплитане на истината за убийството на Митко, както и за участието на близнаците Динкови в престъплението. 

Той беше обявен за издирване през юли 2023 г. с Европейска заповед за арест, издадена от Окръжна прокуратура-Пловдив. На 29 ноември 2023 г. той беше  задържан в  Дания. На 20 март 2024 г.  Р.Б. беше предаден на съдебните власти в България след решение на две съдебни инстанции в Кралство Дания.

Очаква се пред съда днес да дойдат роднини и близки на Димитър Малинов, които настояват за справедлив процес. Майката Атанаска Бакалова сподели, че освен разговора с министър Калин Стоянов снощи, тя няма друга информация след връщането на Бизюрев у нас. По нейните думи той изглежда силно променен, много напълнял и това я кара да се пита кой се е грижил за него, кой му е помагал докато се укриваше.




Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

/musicbbn~

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени