Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

86-годишен грък помогна на полицията в Пела да залови телефонни измамници от България

Снимка: Pixabay

В Гърция възрастен мъж е помогнал на полицията за залавянето на двама българи, които опитали да го измамят по телефона.

86-годишният мъж, жител на град Пела е получил телефонно обаждане от измамници, че дъщеря му е катастрофирала и е в тежко състояние. Поискали му 15 000 евро, за да ѝ се извърши спасителна операция.

Оказало се, че преди минути дядото е разговарял с дъщеря си и така се досетил за измамата. Запазил самообладание и отговорил положително. Казал на измамниците, че до два часа ще събере парите и си направил среща с телефонните измамници, за да им предаде сумата. В същото време подал и сигнал в полицията в град Пела за случилото се.

На място пристигнал екип униформени от отдела за борба с организираната престъпност. Арестувани са двама българи с белязани пари. Това съобщава гръцката полиция, като благодари на възрастния човек за проявената съобразителност и помощ при разбиване на престъпна група.

Жителите на града и предимно възрастните хора са информирани на специални срещи от опитни полицаи за начините на действия на престъпните групи, които изнудват възрастни хора, казал пред полицаите съобразителният гражданин. 

По публикацията работи: Венцислав Василев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна