Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двама задържани за измами в Плевен. Обещавали изгодни екскурзии и пелети

Снимка: БГНЕС

В Плевен са задържани двама 30-годишни мъже за измами спрямо различни пострадали лица. 30-годишните обещали екзотична екскурзия, а на други – доставка на пелети за отопление.

Районна прокуратура в Плевен ръководи разследване за измама, извършена чрез няколко деяния, спрямо различни пострадали лица. Установено е, че през октомври 2023 г. , след проведени телефонни разговори и имейл кореспонденция, жена е направила банков превод на 5378 лева, след като била въведена в заблуждение, че с тази сума резервира екзотична екскурзия. 

През ноември други двама жители на областта били заблудени, че ще получат доставка на пелети за отопление. Всеки от тях е измамен с по 10 380 лева.

В хода на разследването били разпитани свидетели, извършени били претърсвания и изземвания на различни адреси в страната, иззети били документи и веществени доказателства. След проведени съвместни оперативни мероприятия двамата мъже са установени и задържани на територията на гр. Благоевград. Те са привлечени в качеството на обвиняеми за измама, извършена в съучастие, при условията на продължавано престъпление. Определена им е най-тежката мярка за неотклонение "Задържане под стража“.

Определението на съда подлежи на жалба и протест.

Разследването продължава. 

По публикацията работи: Венцислав Василев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна