Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рашков: ДПС и ГЕРБ саботират комисията за Нотариуса в НС

Снимка: БГНЕС

Депутатът от ПП-ДБ и бивш министър на вътрешните работи Бойко Рашков заяви, че ДПС и ГЕРБ саботират работата на временната парламентарна комисия, която проверява фактите около групата на убития Мартин Божанов - Нотариуса. 

Вчера депутатите от тези две формации бойкотираха заседанието на комисията. Според Рашков причината за това е информацията за връзки на Божанов и издирвания бивш следовател Петър Петров - Еврото с политически представители.

Според Рашков от седмица се наблюдава опит на ДПС и ГЕРБ да саботират дейността на  комисия за  Нотариуса, а причината била  събралите се при досегашните изслушвания доста факти, довели логично до разширяване на предмета й към Петьо Еврото. И нарече Божанов и Петров съратници:

"Имам основание да приема, че са били във връзка с представители на високо заемащи постове от изпълнителната власт, което им е позволявало да получават директна информация срещу кои лица се водят досъдебни производства, проверки в данъчна и друга сфера. Това и им е позволявало да развиват своята изнудваческа, измамна и т.нар. дейност". 

Връзките с изпълнителната власт били "не само" в кабинета на Борисов.

Рашков припомни, че преди години Делян Пеевски е бил колега със собственика на ресторант "Осемте джуджета":

"Господин Пеевски бил в следствения отдел при Софийска градска прокуратура за малко по-малко от година, където, разбира се, са работили с Петър Петров - Еврото като ръководител на този отдел за известно време. Има и изказване на господин Пеевски, което подсказва познанство, включително бих казал - и взаимодействие". 

По публикацията работи: Венцислав Василев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна