Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Форум", 27.03.24: Ще повишат ли избори 2в1 избирателната активност

Снимка: БТА

Коментатори във "Форум" тази седмица са доц. Венелин Стойчев и арх. Любо Георгиев. В сряда, заедно с водещата Антония Каменичка, част от темите, които дискутираха бяха:

- Избори 2в1 или не - половината българи не вярват в честни избори (от изследване на "Галъп")

- Фокус върху евроизборите - значим ли е ЕП за българите и припознават ли го като близка институция, в която са представени?

- Вдигат заплатите на работещите в детското здравеопазване в София след протест - ще реши ли това проблемът с недостига на кадри в детските градини?

- Образованието у нас – задълбочава се кризата с липсата на функционална интелигентност и способност на осмисляне от учениците

Коментарите по тези и други теми, можете да чуете в звуковия файл.

Коментаторите:

Доц. Венелин Стойчев е асистент в секция Публични политики и социални промени, Институт по философия и социология на БАН и хоноруван преподавател по Въведение в социологията в Общоикономическия факултет на УНСС, води занятията по гражданско образование.

Арх. Любо Георгиев се занимава с планирането и управлението на градове. Ръководил е “Визия за София” и “Софияплан”. В момента води “Екипът на София” - група от десетки експерти с разнообразен опит, работещи активно за превръщането на София в добро място за живот.


По публикацията работи: Полина Начева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна