Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Синер и Медведев стигнаха полуфиналите в Маями

Яник Синер
Снимка: БТА

Победителят от Откритото първенство на Австралия Яник Синер от Италия и руснакът Даниил Медведев се класираха за полуфиналите на турнира по тенис в Маями от сериите Мастърс 1000 с награден фонд от 8,9 милиона долара.

Синер, който има само една загуба от началото на годината, се наложи над чеха Томаш Махач с 6:4, 6:2 за час и 31 минути игра.

Мачът започна отлично за поставения под номер 2 в схемата италианец, който направи пробив още в първия гейм на срещата. Махач, който по пътя си дотук елиминира руснака Андрей Рубльов и бившия номер 1 в света Анди Мъри, веднага направи рибрейк и изравни геймовете. След това всеки взимаше подаването си до седмия гейм, когато италианецът отново реализира пробив. Той го затвърди и поведе с 5:3, а след това затвори първата част при 6:4.

Във втория сет Синер беше по-убедителен. Той проби сервиса на чеха още за 2:1, като общо спечели пет поредни гейма, за да поведе с 5:1. Едва тогава Махач, който е номер 60 в световната ранглиста на АТР, успя да спечели свое подаване.

Яник Синер без проблеми стигна до 40:0 при своя сервис в осмия гейм и пропусна един мачбол, преди да затвори мача с 6:2.

Даниил Медведев се наложи над чилиеца Николас Джари с 6:2 и 7:6.

Руснакът нямаше никакви проблеми и с пробиви в 4-ия и 8-ия гейм взе първия сет.

Във втория играта бе равностойна и така се стигна до тайбрек. Там Медведев бе по-убедителен и го спечели с 9:7.


По публикацията работи: Петър Ненов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна