Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спецоперация в центровете за мигранти в София

Снимка: БТА

МВР предприе, минути след 20 ч., изненадващи проверки в 3 бежански центъра в столицата. Най-силно беше присъствието на униформени служители в столичния кв. "Овча купел". Те бяха тежко въоръжени и маскирани. В рамките на операцията се използват и специално обучени кучета. 

Заместник-директорът на Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) Стефан Иванов обясни причините за проверките:

"Целта е проверка на трите центъра, които са на територията на София, за лица, които са нерегламентирано на територията на центровете, за опасни предмети. Също така и за забранени вещи, наркотични вещества и други забранени от закона. Центърът не е малък. Проверява се стая по стая и човек по човек. Периодично ги проверяваме. Абсолютно всички сигнали, които се подават, се проверяват и се отработват. Проверки на лицата, на помещенията за забранени вещи и предмети и лица, които трябва да са на територията на други центрове и на други градове. На този етап има доста лица, които са с изтекли документи и които трябва да са на територията на други центрове, извън територията на София".

Днес Народното събрание реши МВР да охранява поделенията на Държавната агенция за бежанците, както и да бъде увеличен щатът на Граничната полиция.


По публикацията работи: Венцислав Василев

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна