Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гимнастичките от първия отбор на София-спорт с отборна титла при девойките на ДП

Снимка: БФХГ - Анна Недкова

Гимнастичките от първия обор на София - Спорт в състав - Дара Малинова, Алекса Рашева и Ида Стефанова спечелиха титлата от  дължавното отборно първенство във възраст "девойки старша възраст." Възпитаничките на Кристина Шикерова триумфираха в надпреварата с актив от   232.800 точки. 
На втора позиция се наредиха представителките от  първия отбор на Илиана -  Магдалена Вълкова, Рая Червенкова и Амбра-Мария Димитрова, които натрупаха актив от 207.550 точки. 
Общ резултат от 206.216 бяха достатъчни на състезателките от  Чар ДКС в състав Анастасия Калиева, София Чижик и Дара Николова, за да се наредят на трето място.
Топ осем се допълва от отборите на  Левски-Триадица с 192.058 точки и четвърта позиция. Пето място зае първият отбор на Авангард с актив от 194.925 точки. Със събран сбор от  190.625 точки  първият тим  на Левски влиза в шестицата. Вторият отбор на Тракия със сбор от 190.250  точки заема седмо място. Топ осем се затваря от грациите от варненския клуб  Грация с актив от 182.575 точки.
В надпреварата участие взеха общо 24 отбора.

По публикацията работи: Кръстина Иванова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна