Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

8 години затвор за Анка от Столипиново, убила дъщеря си

8-години ще лежи в затвора 42-годишната Анка Михайлова от Пловдив за убийството на осиновената ѝ дъщеричка Севда. Пловдивският окръжен съд я призна за виновна, че е причинила по непредпазливост смъртта на 2-годишното момиченце, вследствие на умишлено нанесена черепно-мозъчна травма. 

Припомням, че Анка е осиновила момиченцето през 2021 г., като според социалната служба жената се грижела добре за детето в дома си в Столипиново. Впоследствие обаче жената започнала да проявява агресия към детето. 

През септември 2022 година майката се ядосала няколко пъти на малката Севда, защото се движело от стая в стая. Тя го набила, ударила го и по главата. Същата вечер жената отново ударила детето по тила. То получило черепно-мозъчна травма, изгубило съзнание и изпаднало в кома. Откарали го в болница, но на 16 октомври 2022 г. детето починало.

Анка ще трябва да изтърпи присъдата си при първоначален общ режим. Съдът я призна за невинна по повдигнатото обвинение за умишлено убийство.  Присъдата е подписана с особеното мнение на младши съдията Иванка Гоцева, която смята, че обвинението в умишлено убийство е доказано. Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Пловдив.

След заседанието адвокатите на Анка Димитър Будаков и Хари Харалампиев заявиха, че ще обжалват наложеното наказание. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна