Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В новия епизод на 257:

Как актьорските умения помагат в бизнеса

Илия Йорданов, съосновател и изпълнителен директор на компания в сферата на агри тех бизнеса, предлагаща решение за автоматизирано напояване, прецизното торене и климат контрола на открити площи и оранжерии, е ководещ на Катя Василева в 257

Илия е магистър по топлинни и хидравлични техники в Техническия университет в София. С над 20-годишен опит в сферата на софтуерното инженерство, включително и като главен изпълнителен директор на софтуерна компания с 15-годишна история, базирана на интернет на нещата, и над 100 завършени проекта за  някои от световни технологични компании.

Преди 9 години обаче Илия прави рязък завой в професионалните си търсения и решава да развива актьорските си заложби. Завършва Школата по актьорско майсторство в НАТФИЗ, после и актьорските школи на Михаил Билалов и на Росен Пенчев. Изиграва малки роли в сериалите „Под прикритие“, „Откраднат живот“ и „Клетката“, но истински запомнящо е присъствието му на любителската театрална сцена. В момента Илия играе главните роли в два спектакъла на Алтро Театър - „Гара за трима“ на Игор Болобко и емблематичната роля на Стенли Ковалски в „Трамвай желание“ на Тенеси Уилямс. С „Гара за трима“ Илия печели приза за най-добра мъжка роля на Фестивала на любителския театър в Лом през 2021 и на Фестивала в Каварна през 2022 г.

✅ Как Илия взема завоя от софтуерния сектор към актьорското майсторство?

✅ Пред какви лични предизвикателства се изправя, подхващайки актьорското майсторство?

✅ С какво актьорското майсторство помага в агри тех бизнеса? А пречи ли?

✅ Напредничави ли са българските земеделци? Отворени ли са към новите технологии?

✅  Как от засаждането и брането на ръка те стигат от единия клик в телефона?

🎧▶️ Отговорите са в новия епизод на отличената с две награди ПР Приз от БДВО – през 2021 и 2022  аудио-поредица 257.

 

А Вашите вдъхновяващи истории от първо лице за силата и позитивизма или пък за провалите, които успявате да превърнете в движеща сила, споделяйте на 257@bnr.bg. Разкажете ги и бъдете следващия ководещ в 257 или дайте предложение за човека и мотиватора, когото бихте искали да чуете. 

Всички епизоди на  можете да откриете тук:


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна