Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Манчестър и Мюнхен определят последните полуфиналисти в ШЛ

Холанд (вляво) от Сити и Белингам от Реал продължават спора си днес.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Последните два полуфиналиста в тазгодишното издание на Шампионската лига ще станат ясни в сряда вечер. От 22:00 часа българско време започва мачовете Манчестър Сити - Реал и Байерн - Арсенал.

За баварците този мач ще е по-сложен в тактически план, защото излизат срещу много опасен противник, който има повече самочувствие от тях в момента, а и няма да е задължен да поема инициативата върху топката. Въобще за Томас Тухел задачата няма да е лесна. Той успя да изненада Арсенал на контраатака в Лондон, но сега взискателните фенове на Байерн може и да не го оставят да приложи същия изчаквателен подход у дома. 

Последната седмица беше тежка и за гостите, така че и те не влизат в максимално добро състояние тук. Гостите също така нямат кой знае какъв опит в такива заплетелени ситуации в Европа. Артета обаче пък ще иска реакция.

На "Етихад" се очаква, че и двата тима няма да се хвърлят така безразборно в предни позиции, както се случи в първия дуел. Просто времето за реакция на всяка грешка ще е далеч по-малко и всяка неточност може да бъде скъпоструваща. Логично и головете ще са най-малкото наполовина на тези в Мадрид, а дори може и да са по-малко. Реал е много опитен в такива битки, като и Сити вече знае много добре какво е нужно.

"Няма да загубя съня си заради мача утре. Ще остана буден, единствено ако ям много на вечеря. Имам голямо доверие в отбора си, ние сме много добри. Няма с какво да се изненадаме с Гуардиола, познаваме се много добре. Гуардиола може да бъде спокоен, няма да правя магии", каза  наставникът на Реал Анчелоти.

"Миналогодишното поражение от Сити с 0:4 ни даде урок, но ние трябва да мислим за утре, нищо повече. Първата среща беше равностойна, с равен резултат и има още 90 минути, в които всичко може да се случи. Имаме увереност, че може да продължим напред", каза още италианският специалист..


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна