Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Късметът на Атлетико приключи срещу Борусия (Дортмунд)

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Борусия (Дортмунд) изигра паметен мач и се класира за полуфиналите в Шампионската лига за първи път след повече от десетилетие. "Жълто-черните" сразиха с 4:2 Атлетико Мадрид в реванша от четвъртфиналите на своя "Сигнал Идуна Парк" и с общ резултат 5:4 продължиха напред. 

В спор за място на финала Борусия ще се изправи срещу Пари Сен Жермен, който елиминира Барселона.

Домакините направиха много силно първо полувреме и взеха аванс с попадения на Юлиан Брант (34') и Ян Маатсен (39').

Атлетико отвърна в началото на втората част и изравни след автогол на Матс Хумелс (49') и попадение на Анхел Корея (64'). 

Последната дума обаче имаха футболистите на Един Терзич. В 71-ата минута Никлас Фюлкруг се разписа за 3:2, а в 74-ата Марсел Забитцер довърши мадридчани.

По публикацията работи: Владислав Стоянов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Тодор Батков

Тодор Батков влиза в Обществения съвет на БФС

Бившият собственик на Левски Тодор Батков е новият член на Обществения съвет на Българския футболен съюз, съобщиха за БТА от централата. Адвокатът ще стане член номер 8 на Обществения съвет – структура, създадена от предишния президент на БФС Борислав Михайлов и оставаща с активна дейност и при наследника му Георги Иванов. Председател на Обществения..

публикувано на 30.04.24 в 20:05
Национален отбор по спортна гимнастика - жени

Добра подиум тренировка за българките преди ЕП по спортна гимнастика в Италия

Националният отбор на България за жени направи добра подиум тренировка преди европейското първенство по спортна гимнастика в италианския град Римини. При жените на шампионата ще участват Валентина Георгиева, Никол Стоименова, Никол Соколова, Виктория Венциславова и Калина Тенева, а при девойките - Кристин Кръстева и Мишел Арабаджиева, който утре..

публикувано на 30.04.24 в 18:46
Даниел Боримиров

Даниел Боримиров: Треньорска смяна в Левски няма. Костов остава!

Собственикът на Левски Наско Сираков привика на разговор треньора на “сините” Николай Костов. Това се случи преди днешната тренировка на тима, в която участие няма да вземат Марин Петков, Каллос Охене, Рикардиньо и Ел Джемили. Двамата ще обсъждат представянето на Левски и как да се излезе от игровата криза. Информациите гласят, че засега Костов..

публикувано на 30.04.24 в 18:15
Димитър Кузманов

Димитър Кузманов отпадна в квалификациите на тенис турнира в Екс-ан-Прованс

Димитър Кузманов отпадна във втория кръг на квалификациите на турнира по тенис на клей от сериите "Чалънджър" в Екс-ан-Прованс (Франция) с награден фонд 205 хиляди евро. Кузманов отстъпи пред втория поставен и 128-и в световната ранглиста Фелипе Малигени Алвеш (Бразилия) с 5:7, 1:6. Двубоят продължи час и 33 минути. Двамата изиграха оспорван първи..

публикувано на 30.04.24 в 16:37
Ректорът на НСА проф. Красимир Петков се срещна с баскетболиста от НБА Александър Везенков

Ректорът на НСА се срещна с баскетболната звезда Александър Везенков

Ректорът на Национална спортна академия проф. Красимир Петков се срещна с баскетболната звезда Александър Везенков, за да го поздрави за успешния му първи сезон с отбора на Сакраменто Кингс в Националната баскетболна асоциация - NBA. С пожелание за нови успехи проф. Петков подари на Везенков сувенири на НСА и шедьовъра на световната класика „Малкият..

публикувано на 30.04.24 в 16:35
Боксьорите дариха пълен комплект медали от Европейското на Музея на спорта

Боксьорите дариха медали на Музея на спорта, шестима ще гонят още квоти за Париж

Президентът на Българската федерация по бокс Красимир Инински дари пълен комплект медали от завършилото преди дни европейско първенство за мъже и жени в Белград на Музея на спорта. Националите се прибраха от сръбската столица с безпрецедентните в историята на българския бокс 11 медала, като с титли се окичиха Светлана Каменова в категория до 57..

публикувано на 30.04.24 в 13:36

Флорида елиминира Тампа Бей в НХЛ, Далас изравни серията с Лас Вегас

Флорида се класира за втория кръг на плейофите в Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ), след като спечели серията с 4-1 победи над Тампа Бей. В петата среща тимът на Флорида срази у дома регионалния си съперник с 6:1. Така на полуфинала в Източната конференция Пантерите чакат победителя от серията между Бостън Брюинс и Торонто. По два гола..

публикувано на 30.04.24 в 09:42