Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Делото "Дебора" стартира от третия опит

Всички страни по делото "Дебора" този път се явиха в съдебната зала в Пловдив и започнаха пледоарии по процедурата. Пред журналисти Дебора Михайлова лаконично заяви, че вече е много изнервена и иска справедливост.  

В началото на разпоредителното заседание стана ясно, че тя е подала молба за частно обвинение, но на този етап не е предявила финансов иск. Молбата й бе приета от съда и така Дебора беше конституирана като частен обвинител. След това съдът даде ход на разпоредителното заседание, което се провежда при закрити врата.

В началото адвокатите на Георги Георгиев поискаха част от делото да се върне обратно в Стара Загора, където местният районен съд да гледа мярката му за неотклонение в по-лека. Според защитата, насочвайки делото в Пловдивския районен съд, ВКС не е посочвал, че мярката на Георги трябва да се гледа тук. Напротив, тази част от досъдебното производство е подсъдна на магистратите в Стара Загора, смятат адвокатите. Затова те поискаха днес съдът да не дава ход на делото, а произнасянето по мярката на Георги Георгиев да се състои в Старозагорския районен съд.

Самият той настоява за промяна на постоянното му задържане в ареста в по-лек режим. След кратко заседание обаче, съдът отхвърли този опит на защитата за отлагане на процеса. Така делото се очаква да продължи в разпоредително заседание. 

Спрямо Георги Георгиев са повдигнати три обвинения – за побой, обезобразяване на момиче и заплаха за убийство. За тях той може да получи до 10 г. затвор.

Делото в Районния съд започна от третия опит, след като предишните два се провалиха заради отсъствието на адвокат на обвинения за насилието над Дебора Георги Георгиев и заради върнатия от съда акт на прокуратурата. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна