Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Даниел Лорер: Прокуратурата използва случая с Живко Коцев с предизборна цел

Снимка: БГНЕС

Според депутата от ПП-ДБ Даниел Лорер случаят с доскорошния главен секретар на МВР Живко Коцев бива използван от прокуратурата с предизборна цел.

"Българската прокуратура продължава да работи като предизборна платформа. Единственото, което се случва, е тя да се активизира, когато има избори у нас, за да бъдат шокирани българските граждани, да бъдат отказани да гласуват", коментира в кулоарите на парламента депутатът. 

Според него спорът за смяната на външния министър е вътрешнопартиен, а промените в Конституцията не са причина за настоящата ситуация.

"Единственото нещо, което променихме в Конституцията, беше българският президент да избира служебен премиер измежду парламентарно избрани фигури. Това не означава, че служебният кабинет трябва да бъде изцяло политически безотговорен. Напротив. Тъй като новият служебен премиер е политически отговорно лице, беше редно той да формира своя парламент с известно, казвам известно, политическо съгласие от политическите сили. Нас от "Продължаваме промяната" никой за нищо от този служебен кабинет не ни е питал", поясни Лорер. 

По публикацията работи: Антония Чорева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна