Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хебър - Лудогорец пряко по "Хоризонт"

Отборите на Хебър и Лудогорец ще играят днес в Пазарджик втория полуфинал от турнира за купата на България по футлол

Отборите на Хебър и Лудогорец се изправят един срещу друг за трети път в рамките на две седмици. За двата състава днес предстои реванш от полуфиналите на турнира за купата на България по футбол. Срещата на стадион "Георги Бенковски" е от 18.45 часа и ще бъде предавана пряко по програма "Хоризонт" на БНР. Главен съдия на мача ще е Георги Гинчев.

Шампионите имат комфортна преднина от четири гола и ако не се стигне до някаква сериозна изненада днес, тимът на Георги Дерменджиев ще си уреди битка за трофея с Ботев (Пловдив). Преди седмица разградчани разбиха днешния си съперник в първия мач и се очаква в Пазарджик голяма част от титулярите да отстъпят мястото си на футболисти, които получават по-малко игрово време.

Домакините ще играят за честта си и ще търсят положителен резултат, с който да зарадват своите привърженици, а и да повдигнат самочувствието си преди финалния етап на първенството, в който играчите на Любослав Пенев ще се борят за оставане в елита. В момента Хебър заема баражното 14-о място, а на старта на плейофите допусна загуба с 0:2 от един от преките си конкуренти Локомотив (София).

През уикенда Лудогорец пропусна отлична възможност да се поздрави с 13-ата си поредна шампионска титла и ще се наложи празненствата на "Хювефарма Арена" да почакат. Лудогорец завърши наравно 3:3 в зрелищен двубой срещу Крумовград и по този начин прекъснаха страхотната си серия от 13 поредни шампионатни победи.

Треньорът на Любослав Пенев ще трябва да се справя с известни кадрови проблеми в състава. Аут заради натрупани картони са Мартин Михайлов, Божидар Пенчев, Шейх Диаманка и Атанас Кабов, а след изтърпяно наказание се завръща Архан Исуф.

По публикацията работи: Георги Димитров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна