Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Интер взима двама свободни агенти

Пьотр Желински ще играе в Интер от новия сезон

Единият от спортните директори на Интер - Дарио Бачин, разкри, че шампионът на Италия вече е договорил двама футболисти като свободни агенти – нападателят Мехди Тареми от Порто и халфът Пьотр Желински от Наполи.

„Както при всеки пазар, и през тази година ще има трудности. Този състав се представи доста, доста добре, така че ще се наложи да направим възможно най-малки промени. Горди сме, че привлякохме двама играчи като Жиелински и Тареми в нашия състав. Горди сме, че те избраха точно нас. Ще има някои психологически промени, но ще работим, за да дадем на наставника функционални играчи. Искаме проекта ни да бъде успешен и в бъдеще”, заяви Бачин пред „Sky Sports Italia“.

Директорът на „нерадзурите“ каза още, че клубът няма да вземе нито един измежду Хулиан Алварес или Матео Ретеги: „Това са две имена, за които няма да отрека, че сме следели в миналото. За да се получи дадена операция, трябва да има много параметри, които да съвпаднат в подходящия момент, включително и интегрирането на футболистите в състава. На нас те ни харесаха, но поради редица причини не беше възможно да подпишем с тях“.

Бачин говори и за още един евентуален трансфер, този път на вратарския пост, за който е спряган Бенто от Атлетико Паранензе: „Докато сме доволни от нашите вратари, които се представят добре, също така е ясно, че мислейки за бъдещето, Бенто е едно от имената, които разглеждаме и наблюдаваме много изкъсо. Той прогресира много, като повиквателната за Бразилия е показателна за това. Въпреки това все още е твърде рано да говорим за него. Що се отнася до договорите, ние вярваме, че всички имат желанието и ще бъдат щастливи да продължим напред заедно. Има някои числа за изчистване, но с толкова стабилни взаимоотношения и взаимна воля, няма да срещнем проблеми“.


По публикацията работи: Георги Димитров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна