Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стамен Белчев призова за спокойствие преди мача с Черно море

Стамен Белчев
Снимка: БГНЕС

Разликата между нас и Лудогорец не е толкова голяма. Това заяви старши треньорът на ЦСКА София Стамен Белчев на пресконференция преди домакинството на Черно море утре, 23 май, от 20:15 часа. Срещата е много важна за второто място в първенството. В момента "моряците" са на него с 69 точки, с две повече от "армейците".

„Предстои мач срещу Черно море, но всеки мач е важен. Това, което трябва да се подобри – трябва да сме по-спокойни и уверени, когато владеем топката. Когато сме в защита, да сме по-солидни и компактни и да няма пространства за противника. Футболистите трябва да се абстрахират от стадиона. Утрешният мач е най-важният за момента. Надявам се и съм сигурен, че ще зарадваме нашите фенове с добра игра и победа. Не трябва да има напрежение в отбора. Футболистите трябва да са спокойни и уверени. Когато са пренавити, не показват истинските си възможности“, започна Белчев и продължи:

„Искаме да играем високо в половината на противника. Зад гърба ни има пространство и от там на моменти противникът се справя или нашите защитници не се справят. Последните 3 мача започват с ранен гол на противника и няма как да не излезем на висока преса. Най-важното в такъв момент е реакцията след загуба на топката и организацията на защита, за да се справим с прехода на противника. Не мисля, че отборът се намира в лоша форма. Резултатите не са това, което всички очакваме. Мисля, че в атака имахме много добри неща. Пред отбора съм казал, че имам претенции за играта в защита на целия отбор. Когато отборът на противника отнеме топката, трябва да се справим по най-добрия начин в защита. Това е въпрос на време“.

Относно това дали ще остане начело на ЦСКА София след края на сезона, специалистът отвърна: „Всеки път отговарям по един и същ начин за моето бъдеще – има време. Нека свърши сезонът, защото сега съм изцяло концентриран върху мачовете на отбора. Ръководството има думата“.

„Когато нямаме успехи, е притеснително. Работим върху това и се надявам в скоро време да имаме по-добри резултати и да се върнем на победния ход в най-краткия срок и това е утре. Всичко може да очакваме и е най-нормално, когато владеем ние топката, Черно море да играе близо до тяхната врата. Всичко е в нашите ръце и нищо не е загубено. С две победи ще вземем второто място“, каза още той по отношение на утрешния двубой с „моряците“.



По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна