Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

"Световно образование" упътва родителите на бъдещи студенти в чужбина

Фото: БТА

Първата специализирана родителска среща в България по проект „Световно образование“ ще се състои днес от 18:30 ч. в Аула Максима на Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ). Входът е напълно безплатен за всички участващи. Консултантите по проект „Световно образование“  ще дадат полезни съвети на родители в още шест български града.

Изборът на висше учебно заведение е толкова важен за дванадесетокласниците, колкото и за техните близки. Именно поради тази причина експертите по проект „Световно образование“  искат да се срещнат не само с кандидат-студентите, а и с родителите им.

Именно родителите ще имат възможност да получат отговори на най-често задаваните въпроси за бъдещите студенти, които ще продължат своето образование в най-предпочитаните университети във Великобритания, Дания, Холандия, Швеция и Франция. Те ще получат полезна информация за самото настаняване в съответните страни, дейтаили около пътуването, срокове, здравно осигуряване, задължителни медицински застраховки.


7% е ръстът на кандидат-студентите, които избират да продължат образованието си в чужбина спрямо миналата година. Консултантите по образование отчитат засилен интерес към Холандия, където таксите за първокурсниците тази година са наполовина.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!