Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Контрасти

Снимка

Контрасти - психологическо предаване за илюзията и истината през погледа на другия.

За Вселената наречена ЧОВЕК! За неговата светла и тъмна страна. За неговите стремежи и страхове, възходи и падения, геройства и пороци. За перспективите и отживелиците в живота, за категориите „добро“ и „зло“, „правилно“ и „грешно“, за доверието и измамата.

Предаване за човешките взаимоотношения - в тяхната красота и грозота.

Всяка събота от 10:00 до 11:00 ч. с водещ Добромира Мицева.


Какво казва медицинското право за правата ни като пациенти

Темата за правата на пациентите винаги е била обект на дискусии. Тези права са разписани в българското законодателтво и се препокриват с европейското и международното право. Какви са правата и задълженията ни като пациенти разказва в ефира на Радио София..

публикувано на 16.09.17 в 11:05

Тази събота в "Контрасти": Правата и задълженията ни като пациенти

В предаването "Контрасти" тази събота-16 септември, от 10.00 до 11.00 часа, заедно с адвокат Христина Николова, ще дискутираме правата и задълженията ни като пациенти, както и тези на медиците. Ще очертаем проблемните зони в отношенията лекар-пациент,..

обновено на 15.09.17 в 21:45

Увеличава се броят на съдебните спорове заради лекарски и медицински грешки

Увеличава се броят на съдебните спорове заради лекарски и медицински грешки. Има ръст и при исковете на медицински специалисти към пациенти. На фона на това има дефицит на специалисти по медицинско право и медицинска етика . Освен това липсват разработени..

публикувано на 09.09.17 в 10:30

Очаквайте в предаването "Контрасти"

След края на отпускарските месеци, предаването "Контрасти" се завръща в ефир. Тази събота - 9 септември, от 10.00 до 11.00 часа, в предаването "Контрасти" ще разговаряме с доктор Антония Григорова и за етичното консултиране като способ за..

обновено на 08.09.17 в 14:20

Докъде стига нарцисизмът ни

Терминът нарцисизъм означава любов към себе си и се проявява в собственото възхищение, егоцентричност и егоизъм. Всъщност на всеки може да бъде приписано притежанието в някаква степен на нарцистични черти. Здравият нарцисизъм се уповава на..

публикувано на 25.06.17 в 10:10

Биофийдбек - контролирай тялото си

Биофийдбек е метод, който позволява на човек да се научи да повлиява своите физиологични процеси, за да подобри своето здраве и постижения. Информация за физиологичните процеси се връща към човек, като по този начин се изостря вниманието му към тях и..

публикувано на 24.06.17 в 10:00

Къде е мястото на духовната ни същност в света на материалното

В предаването "Контрасти" тази седмица дискутираме границата между психология и езотерика. С Роси Желязкова - член титуляр на испанската Асоциация по бионевроемоция говорим за потребността от любов и как да се научим да слушаме вътрешния си глас, как..

публикувано на 17.06.17 в 11:10

"Хюмън дизайн" дели хората на пет категории

Системата „Хюмън дизайн” е относително нова.Тази система може да генерира уникална за вас карта наричана „графика на тялото”. Тя не само описва личността ни в голяма дълбочина, но и позволява да надникнем във фундаменталните мотиви и пориви, ръководещи..

публикувано на 10.06.17 в 11:05

Омаловажаването на детските изживявания е залог за бъдещи проблеми

Какво представлява родителството като подход, отговорност и отдаване? Защо има конфликт между изискванията на родителите и истинската същност на детето. Какви са емоционалните нужди на детето и какво се случва, ако родителят ги пренебрегва...

публикувано на 03.06.17 в 09:30

Момиче, любовница, кралица или домакиня - коя е вашата стихия

Академията на Лариса Ренар отваря врати в Санкт-Петербург през 2000 година, стремейки се да върне на света знанията за женската енергия. Но, разбира се, в съчетание с древни знания и съвременни психологически концепции. Освен в Русия,..

публикувано на 27.05.17 в 10:00