Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

София - град на бъдещето... безмълвие? Комуникират ли столичните граждани със Столична община?

Дискусия на тази тема организират от фондация “Зеленика”, Софийско гражданско сдружение-Щастливеца, Интердисциплинна образователна мрежа “Място за бъдеще” и студенти от катедра “Комуникации и информиране” на Университет по библиотекознание и информационни технологии (УниБИТ).

Тя ще се проведе днес, от 18:00 ч., в зала „Пеша Николова“ в Центъра за култура и дебат "Червената къща" (ул. "Любен Каравелов" 15).

Водещ е д-р Петър Канев (СГС-Щастливеца, УниБИТ), а в дискусията участват Драгомир Константинов, Златина Станкова (фондация “Зеленика”), д-р Лилия Сазонова (СГС-Щастливеца, ИИОЗ при БАН), Радосвета Кръстанова (СГС-Щастливеца, НБУ),  представители на столични граждански организации и на Столична община, граждани на София, студенти

Входът е свободен.

Чуйте повече по темата в разговора на Лили Големинова с д-р Петър Канев.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Нова платформа обединява столичните информационни канали

Очаква се скоро да бъде създадена комуникационна платформа, която да обедини всички информационни канали на Столичната община и на Столичния общински съвет.  Идеята е на едно място да се намерят подробности за всичко, случващо се в града, като същевременно се представи компактен във визуализацията образ на София. Новият портал ще бъде достъпен на..

публикувано на 23.07.18 в 16:53

За четвърти път "Свободен фестивал на безвремието"

За четвърта година, този път в старозагорското село Тъжа, ще се проведе "Свободен фестивал на безвремието".  За неговото случване са отговорни единствено доброволци - няма финансиране, няма спонсори, няма входна такса, няма печалби. Целият фестивал, от построяването до почистването на послендия боклук, се сътворява от всички заедно - от хората за хората..

публикувано на 23.07.18 в 16:11
Ремонтите ще са позволени и в почивен ден, стига да са съобразени с времето за почивка и съседите да са съгласни

Ще може да се строи и ремонтира не само в делник

Поне 3 месеца запознаване с Наредбата за обществения ред на територията на Столичната община ще са нужни, преди тя да влезе в сила. Това заяви Иван Илиев, един от вносителите на доклада за промяна на документа, който се изготвя вече близо 2 години. Някои от текстовете в него бяха доста спорни и отпаднаха от първоначалния вариант - като забраната за..

публикувано на 23.07.18 в 15:48

Галя Щърбева - за личните и чуждите истории за разказване

В предаването ни "Кой кой е..." ни гостува Галя Щърбева. Родена е на 2 юли 1978 г. в град София. Завършва 33-та езикова гимназия "Света София" с английски език и специалност „Финанси“ в УНСС. След като разбира, че икономиката не е нейната стихия, се записва специалност „Журналистика“ в Свободния факултет. Познавате я от телевизионния екран..

публикувано на 23.07.18 в 15:16

Ремонтират заслон "Кончето" месец и половина

Ремонтът на заслон „Кончето“ в Пирин започва в началото на август и ще продължи до средата на септември. За този период заслонът няма да може да се ползва. Сега съществуващото съоръжение е монтирано в средата на миналия век, амортизирано е и не отговаря на изискванията за безопасност, което налага подмяната му. През годините са правени няколко..

публикувано на 23.07.18 в 14:41