Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Доц. Анна Кръстева кани на кръгла маса за

Толерантността и как да я открием в нашите души

Снимка: annakrasteva.wordpress.com
Под надслов "Река на толерантността" днес в Дома на Европа се провежда кръгла маса, която има за цел да промени "говоренето" по тази така наболяла тема. Организатори са НДФ “13 века България”, Мария Габриел, зам.-председател на групата на ЕНП в Европейския парламент, Център за миграционни, етнически и бежански изследвания към НБУ, Комисията за защита от дискриминация и сдружение Мостове - Източноевропейски Форум за Диалог.

Чуйте какво каза в предаването "Радиокафе" доц. д-р Анна Кръстева в ролята си на модератор на събитието - за различният ракурс, за писателското присъствие на този форум в лицето на Георги Господинов и Алек Попов, за поетичното в политиката, за мостовете и вратите, които всеки от нас може да отвори, за философските понятия, които да ни помогнат да осъзнаем, че можем да кажем "Аз СМЕ" и да потърсим чужденеца в самия себе си, за мисия Толерантност и за друга една метафора, "открадната" от Георги Господинов - че в днешният забързан ден и ние трябва да поспираме, за да дадем възможност на "душите ни да ни настигнат".

Доц. Анна Кръстева:
Политиците често са дилъри на страхове.

Вратата и мостът са две средства за асиметрично регулиране на движението. Искаме да заемем и да защитим позицията на тези, които изграждат мостове и пространство за диалог.


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

15 кучета ще бъдат обучени, за да са в помощ на незрящи

15 кучета ще бъдат обучени през тази година в училището към фондация „Очи на четири лапи“, за да са в помощ на незрящи хора и хора с двигателни проблеми. Кучетата започват своето обучение след като навършат една година, а до тогава за тях се грижат приемни стопани. Програмата за социализация на бъдещи кучета водачи се осъществява изцяло на..

публикувано на 28.06.17 в 15:09

На мястото на цветната борса на пазара "Димитър Петков" ще се построи училище

„Радиопхриемница“ днес е в район „Възраждане“. Излъчваме пряко от комплекс „Спортна София“. А пръв наш домакин е районният кмет Савина Савова. След анкета с мнения и тревоги на жителите на района г-жа Савова отговори на въпросите. Ще поставим въпроса за разширяване на зелената зона за паркиране в район „Възраждане“, това би улеснило..

публикувано на 28.06.17 в 14:58

"Магията на Рила планина" - традиции и фолклор в сърцето на Рила

От петък до неделя курортният комплекс Боровец става домакин на народния събор "Магията на Рила планина". Както винаги в последните пет години, откакто се организира проявата, ще има много забавления, хубава храна, красива музика и виртуозни танци, а прохладата на планината със сигурност ще привлече допълнително гости от цялата страна. Повече..

публикувано на 28.06.17 в 14:30
Слушайте от 14 до 17 часа

Теми и събеседници в "Ритъмът на столицата" днес

В продължение на три часа и този следобед ще се движим в ритъм с живота в столицата и региона. Между 14:00 и 17:00 часа, освен че ще слушаме прекрасната музика на Радио София, ще научаваме важни и любопитни неща. С помощта на репортера ни Олга Добрева ще разберем кои са водещите европейски проекти за София. Днес представители на Столичната община..

публикувано на 28.06.17 в 13:15

"Думи на четири гуми" са носителите българското слово из страната

Пътуващи мобилни книжарници има навсякъде по света, но в България, това все още е интересна екзотика. “Думи на четири гуми”  е проект, който е започнат само преди месец, но вече се радва на страхотен интерес. Това е мобилна книжарница само за съвременна българска поезия и проза, която има амбицията през лятото да обиколи над 50 български града, като..

публикувано на 28.06.17 в 11:26