Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Доц. Анна Кръстева кани на кръгла маса за

Толерантността и как да я открием в нашите души

Снимка: annakrasteva.wordpress.com
Под надслов "Река на толерантността" днес в Дома на Европа се провежда кръгла маса, която има за цел да промени "говоренето" по тази така наболяла тема. Организатори са НДФ “13 века България”, Мария Габриел, зам.-председател на групата на ЕНП в Европейския парламент, Център за миграционни, етнически и бежански изследвания към НБУ, Комисията за защита от дискриминация и сдружение Мостове - Източноевропейски Форум за Диалог.

Чуйте какво каза в предаването "Радиокафе" доц. д-р Анна Кръстева в ролята си на модератор на събитието - за различният ракурс, за писателското присъствие на този форум в лицето на Георги Господинов и Алек Попов, за поетичното в политиката, за мостовете и вратите, които всеки от нас може да отвори, за философските понятия, които да ни помогнат да осъзнаем, че можем да кажем "Аз СМЕ" и да потърсим чужденеца в самия себе си, за мисия Толерантност и за друга една метафора, "открадната" от Георги Господинов - че в днешният забързан ден и ние трябва да поспираме, за да дадем възможност на "душите ни да ни настигнат".

Доц. Анна Кръстева:
Политиците често са дилъри на страхове.

Вратата и мостът са две средства за асиметрично регулиране на движението. Искаме да заемем и да защитим позицията на тези, които изграждат мостове и пространство за диалог.


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Тръгнаха първите трамваи, дарени от Швейцария

Кметът на София Йорданка Фандъкова , посланикът на Швейцария у нас Денис Кнобел и Малина Крумова - вицепремиер по европейските фондове пуснаха официалното в движение първите трамваи, дарени по линия на Българско-швейцарската програма за сътрудничество. "Модернизирани трамваи за град София“ е проект, който има за цел да подобри качеството и..

публикувано на 24.04.17 в 17:22

Трудовите злополуки са намалели с близо 50% за 10 години

Трудовите злополуки в България са намалели с над 1300 през последните 10 години. Това заяви министърът на труда и социалната политика Гълъб Донев в началото на едноседмичната кампания за отбелязване на Световния ден за безопасност и здраве при работа, организирана от КТ „Подкрепа“. През миналата година трудовите злополуки са били 2257. За..

публикувано на 24.04.17 в 17:10

Стартира програмата на БАН за подпомагане на млади учени и докторанти

Стартира „Програма за подпомагане на млади учени и докторанти - 2017 г." при Българската академия на науките. Днес се проведе среща с кандидатите в сградата на БАН. Това е втората програма за насърчаване на млади учени, която стартира в българска академия на науките. Първата започна през миналата година. Средствата се отпускат от Министерски..

публикувано на 24.04.17 в 16:50

Лазарина Георгиева: Децата влизат в първи клас със слаби двигателни и социални умения

Подготвени ли са децата за предизвикателствата на училищната среда? Това попитахме Лазарина Георгиева, млад педагог, който преподава няколко години в училището в Банско. По думите й, най-слабите места на децата са фината моторика и социалните умения. Лазарина обаче успокоява родителите, че това е нормално и често срещано в ранна детска възраст...

публикувано на 24.04.17 в 16:19

Чувствителните хора могат да страдат от полените чак до юни

Повечето хора чакат с нетърпение пролетта и посрещат с усмивки всеки слънчев лъч. Но има хора, които губят доброто си настроение още през февруари, появяват им се сълзи в очите, тече им носът, и то не заради настинка или късен грип. Просто тогава са първите полени, литнали във въздуха, а тези хора са чувствителни и реагират на т.нар. сенна хрема ...

публикувано на 24.04.17 в 15:59