Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Пасивната къща пести 75% от енергията на стандартната сграда

Снимка: Passivhaus Insitut
В рубриката „Какво ново“ днес ще си говорим за къщи. Но не стандартните, в които сме свикнали да живеем, а за т.нар. пасивни къщи.

Това, което ги отличава от стандартните е, че инвестиция се прави само при построяването им, а след това не плащаме почти никакви разходи за консумативи.

Чуйте повече за тези къщи и как можем вече построена къща да превърнем в пасивна.print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Евгени Крусев: Очакваме реконструкцията на бул. "България" да приключи през есента

Реконструкцията на бул.„България“ да приключи през есента - това са очакванията на Столичната община, която в момента е обявила обществена поръчка. Срокът за кандидатстване на фирмите е до 3 май включително, посочи зам.-кметът по транспорта на София Евгени Крусев. Проектът за бул.„България“ ще се изпълни на етапи, за да не се натоварва..

публикувано на 28.03.17 в 17:50

"И тя като мен" – послания срещу насилието спрямо жени

"И тя като мен" - кампания за превенция на насилието над жени, гостува с изложба в мраморното фоайе на Българското национално радио. Националната кампания, за която ви разказахме преди месец, когато бе поставено нейното начало, е организирана от фондация "Деца на България" и се изразява в множество изложби, дискусии, семинари и терапевтични сесии,..

публикувано на 28.03.17 в 17:08

НОИ пуска нова електронна услуга за справки със статистически данни

Националният осигурителен институт предоставя нова електронна услуга " Генериране на динамични справки върху статистически данни ". Тя вече е достъпна на интернет страницата на института в рубрика НОИ/Статистика/Онлайн статистически справки. " Потребителите имат възможност от днес да генерират он лайн справки за пенсиите, като имат достъп..

публикувано на 28.03.17 в 16:21

София е столица на спорта още от 2017 година

47 основни спортни събития и още толкова допълнителни са предвидени през тази година като част от инициативата „София - Европейска столица на спорта“. Продължават и инвестициите в спортна инфраструктура. Четиристотин хиляди лева са предвидени за развитие на спортните клубове и развитието на детско-юношески школи в столицата. В тазгодишния..

публикувано на 28.03.17 в 16:10

„Заедно за по-чиста и зелена столица“ - всеки може да участва

Традиционната кампания – Пролетно почистване на Столичната община започва от 2 април 2017 г. и ще продължи до 28 април 2017 год. Организацията за пролетното почистване на София е вече в ход , каза в Радиоприемница директорът на Столичния инспекторат Веска Георгиева. Тя призова за активност на гражданите в различните мероприятия на..

публикувано на 28.03.17 в 15:47