Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Пасивната къща пести 75% от енергията на стандартната сграда

Снимка: Passivhaus Insitut
В рубриката „Какво ново“ днес ще си говорим за къщи. Но не стандартните, в които сме свикнали да живеем, а за т.нар. пасивни къщи.

Това, което ги отличава от стандартните е, че инвестиция се прави само при построяването им, а след това не плащаме почти никакви разходи за консумативи.

Чуйте повече за тези къщи и как можем вече построена къща да превърнем в пасивна.print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Певицата Марина Кискинова представя своя модна линия

Интересът на певицата към модата съвсем не е случаен - като дете тя израства в модната къща на майка си, а по-късно започва сама да измисля повечето си сценични костюми. Интересните кройки и оригиналните ѝ идеи привличат вниманието на нейните приятели и така постепенно се ражда идеята заимето на марката. То е съчетание от малкото и фамилното име на..

публикувано на 28.04.17 в 16:50

Мисълта да правиш нещо за някой друг може да обедява различните поколения

В 10 области в страната Българският Червен кръст организира днес засаждане на цветя и дръвчета в чест на Деня на солидарността между поколенията, който по принцип е утре - на 29 април . Този ден се чества от 2008   година, когато по предложение на Словенското председателство, Европейският съвет приема решение 29 април да бъде Европейски ден..

публикувано на 28.04.17 в 16:25

Таланти в училище сами търсят връзката на наученото с приложението му в живота

Приемницата ни, посветена тази седмица на училището, завършваме с двама ученици, които участваха и спечелиха отличия в европейската инициатива "Млади таланти" , която търси най-добрите научни проекти, разработени от ученици. Теодор Павлов и Иван Тодоров са възпитаници на Математическата гимназия във Варна . Десетокласниците бяха наградени за..

публикувано на 28.04.17 в 14:53

Валдорфската педагогика възпитава психически устойчиви и щастливи деца

През 1919 г. австрийският философ Рудолф Щайнер създава нова форма на училище за децата на тютюноработниците във фабриката „Валдорф-Астория“ в Щутгарт. Той поставя общото човекознание за основа на валдорфската педагогика, която набира все повече популярност по света и у нас. Рудолф Щайнер приема възможността да покаже как методите на преподаване..

публикувано на 28.04.17 в 14:42

Двама призьори си разделиха първото място на наградите "Васа Ганчева"

Двама души си разделиха призовото място на наградите "Васа Ганчева" - Панайот Стефанов , студент по журналистика в Софийски университет и главен редактор на пловдивското издание за култура и градски начин на живот „032“ и Любомир Гиздов – бакалавър по скандинавистика в Софийския университет и преводач. Втората награда е присъдена на..

обновено на 28.04.17 в 13:55