Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

С sms DMS ROTONDA на номер 17 777 дарявате за заснемане и реставрация на ротондата "Св.Георги”

Нужни са около 200 000 лева

Снимка: БГНЕС

Храмът ротонда "Св. вмчк Георги" да бъде съхранен за поколенията. Това е основната цел на започналата дарителска кампания за набиране на средства за цифровизация на информацията за сградата и последваща реконструкция и реставрация. По думите на отец Ангел Ангелов, протосингел на Софийската епархия, "инициативата е с благословията на патриарха".

Чуйте повече за кампанията и значението ѝ.print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ
Християн Иванов

Психологът-композитор Християн Иванов - за музиката като начин на живот

Християн Иванов е роден в София, но живее в Шотландия, където учи музика и психология. Той има невероятен хъс и креативни идеи за музиката си, които иска да представи и пред българските си фенове. Владее множество музикални инструменти, сред които пиано и китара. Младежът организира музикални сбирки във Великобритания, където представя..

публикувано на 25.04.17 в 19:51

"Майски дни на модата" показват творенията на студентите от НБУ

"Майски дни на модата" започват от 3 май в София. В рамките на тези дни студентите от Нов Български университет ще представят своите творения от специалностите мода и дизайн в  поредица от събития , които ще могат да се видят в столицата.  Инициативата „Майски дни на модата“ се провежда за втора година у нас и цели да покаже работата на младите..

публикувано на 25.04.17 в 19:35

СБА се включи в международната кампания #3500 Lives

Съюзът на българските автомобилисти се включи заедно с още 245 автомобилни клубове от целия свят в кампанията на Международната автомобилна федерация - #3500 Lives, чиято основна цел е да се обърне  повече внимание на пътната безопасност. Войната по пътищата е проблем, на който всяка една страна по света, обръща сериозно внимание. Това е така, защото..

обновено на 25.04.17 в 19:26

Дантели от Калофер, Русия и Италия демонстрират и експонират в Етнографския музей

В Националния етнографски музей от 18 часа официално ще бъде открита изложбата „Хората и дантелата - български принос и европейски опит“, организирана съвместно с неформална група „СедянкаТА“ . След откриването майсторите на дантели ще демонстрират уменията си пред публиката. В експозицията са включени произведения от дантела от Източна и..

публикувано на 25.04.17 в 17:10

Всяка година 300 деца биват диагностицирани с аутизъм у нас

Отчетоха резултатите от проекта "Развитие на ефективни програми за ранна диагностика на децата с аутизъм в България чрез прилагане на международни стандартизирани инструменти" бяха отчетени, като специалисти от УМБАЛ „Александровска“ и Клиника по детска психиатрия „Св. Никола“ изказаха своите наблюдения. Проектът се изпълняваше в два етапа, в..

публикувано на 25.04.17 в 17:08