Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

С sms DMS ROTONDA на номер 17 777 дарявате за заснемане и реставрация на ротондата "Св.Георги”

Нужни са около 200 000 лева
Снимка: БГНЕС

Храмът ротонда "Св. вмчк Георги" да бъде съхранен за поколенията. Това е основната цел на започналата дарителска кампания за набиране на средства за цифровизация на информацията за сградата и последваща реконструкция и реставрация. По думите на отец Ангел Ангелов, протосингел на Софийската епархия, "инициативата е с благословията на патриарха".

Чуйте повече за кампанията и значението ѝ.ВИЖТЕ ОЩЕ

Народно читалище “Николай Хайтов” организира руска музикално-поетична вечер

Руска музикално-поетична вечер ще се проведе от 18.00 часа в Народно читалище “Николай Хайтов”. Тази идея за направата на руската вечер се роди спонтанно в салона на нашето читалище , разказа председателят на читалището проф. Искра Арсенова . Направихме едно съвместно мероприятие с друго читалище “Добри Чинтулов”, което е в рамките на нашия район...

публикувано на 26.04.18 в 12:10

Кампанията „Рано ми е“ с фокус върху онлайн насилието

Млади момичета и момчета от 12 населени места в България се включват във второто издание на националната кампания „Рано ми е“, организирана от Български фонд за жените. Поводът е Международният ден на момичетата, който отбелязваме днес. Предстоят разнообразни събития в 12 населени места из цялата страна. Те целят да привлекат вниманието на децата и..

публикувано на 26.04.18 в 09:58

Диабетът е сред основните фактори за остеопороза

Половината от жените над 50-годишна възраст у нас ще имат фрактура заради остеопороза, алармира проф. Анна-Мария Борисова, председател на Българското дружество по ендокринология по време на среща с журналисти по проекта "Часът на диабета", реализиран с подкрепата на Посолството на Великобритания в България. Именно диабетът е сред основните фактори за..

публикувано на 26.04.18 в 09:50

"Зелена линия София" - амбициозен екопроект за пешеходен и велотрафик

Архитектът Светослав Александров представи в предаването "Трафик София" проекта "Зелена линия София", разработен от него и арх. Християна Василева. Основната идея на проекта е замяна на една съществуваща и отдавна изоставена жп линия около София в пешеходна и велоалея. “Зелена линия София” представлява един отделен от трафика, озеленен парк върху..

публикувано на 25.04.18 в 17:56

София ще бъде домакин на първия Международен фестивал за детско и младежко научно-технологическо творчество

От 27 до 29 април, за първи път в България, ще се проведе Международният фестивал за детско и младежко научно-технологическо творчество „От винта!“ . Той ще се състои пред Руския културно-информационен център в София и е част от съвместната дейност на Междуправителствената руско-българска комисия. Фестивалът е под патронажа на президента Румен Радев...

публикувано на 25.04.18 в 16:32