Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Днес се раздават наградите за "Добротворчество"

Ако дойдете в галерия "България" на Софийската филхармония днес в 18 часа, можете да присъствате на церемонията, на която ще бъдат отличени първите носители на наградите в четирите раздела на националния конкурс "Добротворчество".

Затова в предаването "Радиокафе" разговаряме с Деворина Гамалова - дамата, която стои зад това събитие и която вярва, че творците (освен изкуство) могат и (трябва да) имат вътрешната потребност да творят добро. Така че победителите в музикалната категория, (които ще изнесат своя гала-концерт довечера) са оценявани според качествата си на инструменталисти, но успоредно с това е трябвало да представят проект за концерт с кауза - музикално събитие, което да "отведе" музиката при тези, които (по различни причини - финансови, здравословни) не могат да дойдат в концертната зала.

Повече за идеите на "Добротворчеството", за отделните категории и за това, което ще се случи довечера чуйте в интервюто с Деворина Гамалова, българската цигуларка, която от години живее и работи в Лондон, но все по-често си идва в България за проекти, свързани точно с добротворчеството.

ВИЖТЕ ОЩЕ

180° търси най-добрия късометражен ням филм

За пета поредна година от 21 до 27 юли фестивалът "180° - лаборатория за иновативно изкуство" ще разнообрази културния живот на столицата. Артисти от цял свят ще се съберат в София и ще работят заедно в рамките на седмица, за да изпробват своите иновативни идеи. До 18 юли пък е крайният срок, в който всеки желаещ може да се включи в конкурса за..

публикувано на 16.07.18 в 12:43

Мария Ачкова: Ремонтите са неприятен период за жителите на район "Средец"

Опитваме се да изграждаме детски площадки в междублоковите пространства на жилищните квартали "Яворов" и "Цар Иван Асен II", каза пред Радио София кметът на район "Средец" Мария Ачкова . Тя уточни, че тази задача е в правомощията на районния кмет при получено финансиране от Столичната община. Същевременно в някои от градските части в района като..

публикувано на 16.07.18 в 12:36

Д-р Мая Недялкова в търсене на съвременната българска кино публика

Тази сутрин в „Радиокафе“ ви срещнахме с д-р Мая Недялкова , научен сътрудник в „Oxford Brookes University“, която е сред 85-те млади учени, одобрени за стипендия от Британската академия през тази година. Специализацията позволява на млади учени в ранен етап от академичното си развитие в хуманитарните и социалните науки да проведат обстойно..

публикувано на 16.07.18 в 12:19

Spoontaneous или как да се върнем към вкусната домашна храна

На всеки от нас се случва да се прибере късно от работа и да е твърде изморен, за да готви. Единствените възможности за вкусна вечеря са бързите храни - пица, хамбургер, дюнер. Но ако този нездравословен начин на хранене се превърне в рутина, със сигурност скоро ще забележим негативното му влияние върху нашия организъм. В "Радиокафе" ви запознахме..

публикувано на 16.07.18 в 10:17

В планината най-важни са приятелите

Планината е мястото, където разчитаме на човека до себе си, а в моментите прекарани, изкачвайки върхове създаваме едни от най- искрените приятелства. Фотоконкурсът „Приятелството в планината“ ни напомня това и ни приканва да споделим моменти на дружба в планината, запечатани на лента.  В конкурса могат да участват и любители-фотографи. Той се провежда в..

публикувано на 15.07.18 в 11:35