Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

КЗК отмени обществена поръчка за доставка на 110 нови автобуси за София

Комисията за защита на конкуренцията /КЗК/ отмени класирането в обществена поръчка за доставка на 110 нови автобуса за София.

КЗК отмени решение на Съвета на директорите на „Столичен автотранспорт“ ЕАД за класиране на участницитe и определяне на изпълнител в открита процедура за възлагане на обществена поръчка с предмет “Доставка на 110 броя нови автобуси и специализирано оборудване към тях”, съобщиха от комисията.

Проучването по преписката установи, че класираните на първо и второ място „Джънджоу юйтун бус“ Ко. Лимитид и „Карсан Отомотив Санайи Ве Тиджарет” А.Ш не са отговорили на изискванията на възложителя да представят копия на официални документи, които да докажат по безспорен начин необходимите стойности на енергийните и емисионни разходи през целия експлоатационен живот на предлаганите автобуси. В представените документи са посочени количества в различни и несъпоставими мерни единици, като за количеството на неметанови въглеводороди NMHC липсва каквато и да било стойност и при двамата участници.

КЗК приема, че оценителната комисия е следвало да предложи двамата кандидати за отстраняване от обществената поръчка, тъй като несъответствието касае декларирани от тях технически показатели, които не могат да бъдат променяни или допълвани в хода на процедурата.

КЗК връща процедурата от етап отваряне и разглеждане на техническите предложения на участниците в съответствие с изискванията на закона и мотивите в решението.


ВИЖТЕ ОЩЕ

"Водни човеци" от днес до сряда в горещите часове на "Витошка"

Трите мобилни чешми, познати като „водните човеци“ на „Софийска вода“, отново влизат в действие и ще посрещат софиянци и гости на града в най-горещите часове на дните 22, 23 и 24 юли. Инициативата се провежда за девети пореден път под мотото „Утоли жегата!“. Инсталациите ще бъдат разположени на пешеходната зона на булевард „Витоша“. „Водните човеци“..

публикувано на 22.07.19 в 10:51

НАП трябва да пусне приложението за проверка за изтекли данни

Очаква се Националната агенция по приходите да пусне до часове приложението, с което всеки ще може да провери изтекли ли са личните му данни при безпрецедентната хакерска атака. В момента се извършват тестове за уязвимости. При необходимост може да бъдат спирани някои електронни услуги на агенцията. Планирано е справките в приложението да..

публикувано на 22.07.19 в 09:49

Изложба "140 години Държавен вестник" в Столичната библиотека

В Столична библиотека ще бъде представена изложба по повод 140 години от излизането на брой първи на Държавен вестник. Официалният държавен печатен орган е основан с указ на княз Александър Първи. През първите 12 години Държавен вестник е бил издание, което помества официални съобщения, новини и телеграми от чужбина. По-късно..

публикувано на 22.07.19 в 09:30

Записването на седмокласниците след второто класиране - до днес

Краен срок за записване на приетите след второто класиране на 18 юли 2019 г.  седмокласници. Записването се извършва в училищата с оригинала на свидетелството за завършено основно образование, а за професионалните паралелки - и с оригинала на медицинското удостоверение. При второто класиране учениците могат да се класират на по-горно свое..

публикувано на 22.07.19 в 09:29

Слънцето е навсякъде

Днес ще е слънчево, след обяд ще има временни увеличения на облачността, но ще е почти без валежи. Преди обяд в Източна България ще духа до умерен вятър от юг-югоизток, след пладне ще е почти тихо. Максималните температури ще са предимно между 32 и 37 градуса. Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще е по-високо от средното за..

публикувано на 22.07.19 в 08:50

БДЖ с разписание в Google Maps

Разписанието на БДЖ вече е видимо и в Google Maps. При задаването на конкретен маршрут на територията на България в интернет платформата упътвания за придвижване се получават и за пътуване с влак, което разширява възможностите при избора на подходящо транспортно средство. Навигацията в Google Maps с..

публикувано на 19.07.19 в 11:30

Близо 4258 седмокласници от София са подали заявления за участие във второ класиране

Близо 4258 седмокласници от София са подали заявления за участие във второто класиране за училищата, от тях 699 не са приети и трябва да чакат третия етап. Това казва Ваня Кастрева  - началник на образователния инспекторат, цитирана от "Монитор". От общата цифра седмокласници, участвали във второто класиране, 3422 са подали заявления, защото не са..

публикувано на 19.07.19 в 09:31