Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Създадоха Първа детска академия за добри обноски

Снимка: facebook

В София бе създадена Детска академия за добри обноски. Нейната цел е да бъде в помощ и подкрепа на родителите в процеса на възпитание на децата. Академията е с извънкласна форма на обучение, като групите са между 5 и 10 годишни деца.

Според управителя на Академията Невена Басарова, основите на успешната личност, ораторските умения и комуникативните способности се възпитават още в ранно детство и са толкова важни, колкото и дипломата. Учтивото дете буди доверие в околните, създава лесни приятелства и е по-добре прието. Кредото ни е една мисъл на Коко Шанел, според която в живота няма втори шанс за първо впечатление, казва Невена Басарова.

Невена Басарова коментира и шокиращия случай, в който една майка изтегли детето си от държавна детска градина, защото то станало свидетел на насилие, приложени спрямо момченце със специални образователни нужди.

Чуйте разговора на Константин Лавсов с Невена Басарова.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Още по темата

Защо в 80-о ОДЗ залепиха с тиксо устата на дете със специални образователни потребности?

Шокиращи методи на възпитание прилагат в столична държавна детска градина. Майката на едно от децата - Веселина Йорданова, разказа в ефира на Радио София, че дъщеря ѝ, която е на 4 години и половина, плачела, напускайки двора на градината. Тя споделила..

обновено на 22.10.15 в 12:30
ВИЖТЕ ОЩЕ

Благотворителен концерт и изложба "Христос Воскресе - светла радост донесе!"

В събота, 27 април, Лазаровден от 12.30 ч. пред новостроящия се храм "Св. Патриарх Евтимий" в Люлин в София ще се проведе празничен благотворителен Великденски концерт "Христос Воскресе - светла радост донесе!". Събитието е със специалното участие..

публикувано на 24.04.24 в 15:17

България вероятно няма да отговори на инфлационния критерий за въвеждане на еврото от 1 януари 2025 г.

България вероятно няма да въведе еврото от 1 януари 2025 г. Пред БТА управителят на БНБ Димитър Радев каза, че по-вероятен сценарий за присъединяване към еврозоната е по-късно през 2025 година. Българската стопанска камара е била част от..

публикувано на 24.04.24 в 14:56
Снимки: divotvortsi.bg

На Дендрариума на Витоша се събират свидетели на събуждането на гората

В края на седмицата приключенците от "ДивоТворци" канят малки и големи да учат и да се забавляват на Витошкия Дендрариум и околните пътеки. Събитието на 27-28 април (събота и неделя, от 09:00 ч. до 16:30 ч.) е предназначено и за родители, и..

публикувано на 24.04.24 в 13:56

Прокуратурата е отказала наказателно производство срещу директора на "Пирогов"

Прокуратурата е отказала да образува наказателно производство срещу директора на "Пирогов" д-р Валентин Димитров заради липса на данни за престъпление. Това съобщиха от здравното министерство. Преди няколко месеца бившият здравен министър Христо..

публикувано на 24.04.24 в 13:09
Владимир Дръндаревски

Владимир Дръндаревски представя "Книга за щастието"

"Книга за щастието" е първата в света завършена психологическа теория, обясняваща пълноценно, достъпно и пълномащабно понятието "щастие". Книгата дава точните понятия свързани с щастието, развива уникална теория разкриваща неговите нюанси в..

публикувано на 24.04.24 в 13:01

С 1% започва всяка промяна

100 подкрепени каузи и 1 милион лева събрани за благотворителност за за 8 години е постижение, което си заслужава да бъде отличено и споделено. Повод за това има сдружението "Един процент промяна". За тази вечер организацията е..

публикувано на 24.04.24 в 12:44