Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Създадоха Първа детска академия за добри обноски

Снимка: facebook

В София бе създадена Детска академия за добри обноски. Нейната цел е да бъде в помощ и подкрепа на родителите в процеса на възпитание на децата. Академията е с извънкласна форма на обучение, като групите са между 5 и 10 годишни деца.

Според управителя на Академията Невена Басарова, основите на успешната личност, ораторските умения и комуникативните способности се възпитават още в ранно детство и са толкова важни, колкото и дипломата. Учтивото дете буди доверие в околните, създава лесни приятелства и е по-добре прието. Кредото ни е една мисъл на Коко Шанел, според която в живота няма втори шанс за първо впечатление, казва Невена Басарова.

Невена Басарова коментира и шокиращия случай, в който една майка изтегли детето си от държавна детска градина, защото то станало свидетел на насилие, приложени спрямо момченце със специални образователни нужди.

Чуйте разговора на Константин Лавсов с Невена Басарова.


Още по темата

Защо в 80-о ОДЗ залепиха с тиксо устата на дете със специални образователни потребности?

Шокиращи методи на възпитание прилагат в столична държавна детска градина. Майката на едно от децата - Веселина Йорданова, разказа в ефира на Радио София, че дъщеря ѝ, която е на 4 години и половина, плачела, напускайки двора на градината. Тя споделила..

обновено на 22.10.15 в 12:30
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Нови Искър тече кампания за подмяна на горивните инсталации с по-екологични

Информационна среща за използването на отоплителни тела с нискоемисионни характеристики ще се проведе тази вечер от 19.00 ч. в районната администрация в Нови Искър. Това е пилотен проект на Столичната община за подмяна на горивните инсталации на 30..

публикувано на 16.01.18 в 15:33

Доц. Иван Иванов: Най-голям проблем създава не свръхконсумацията, а неправилната употреба на антибиотици

Днешната тема в Часът на здравето са антибиотиците и създаването на резистентност у бактериите към тези препарати. Наш гост и съветник е доц .  Иван Иванов - ръководител на Националната референтна лаборатория „Контрол и монитиране на..

публикувано на 16.01.18 в 14:51

Споразумение ще ангажира "Софийска вода" да прави инвестиции за 360 млн. лв.

Инвестиции в размер на 360 млн. лева се ангажира да направи концесионерът на общинското дружество "Софийска вода" до 2025 година. Задължението ще стане факт, ако Столичният общински съвет одобри допълнително споразумение към концесионния договор, чиито..

публикувано на 16.01.18 в 14:43

Отпада предложението за по-скъпа "синя зона" при наднормено замърсяване

Отпадна предложението за увеличение на таксата за "синя зона" и безплатно паркиране в буферните паркинги при превишение на фините прахови частици във въздуха или прогнозни стойности за такова. Същевременно обаче ще се забрани паркирането в определени..

публикувано на 16.01.18 в 14:35

Ина Симеонова - момичето, което руши границите между книгите и хората

Тя е Ина Симеонова и обича да чете. Историята й обаче далеч не е толкова кратка. Ина е работила на бензиностанция, студент е в Университета за личностно развитие и предприемачество, язди, а когато не прави нещо, започва да се чуди с какво да се..

публикувано на 16.01.18 в 12:01