Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Стартира нов проект за социални услуги в район „Възраждане“ за близо половин млн. лева

Снимка: Район „Възраждане“

От началото на 2016 г. започват дейностите на проект „Център за Независим живот в район Възраждане” с безвъзмездната финансова помощ по Процедура за директно предоставяне „Независим живот” с Управляващия орган на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" 2014-2020 г.

В представянето на проекта участваха зам.-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова, зам.-кметът на Столичната община Албена Атанасова, кметът на район „Възраждане“ Савина Савова, директорът от „Заетост“, в Европейската комисия Стефан Олсон, ръководителят на проекта Гергана Келифарeва и ръководителят на Виртуалния център Албена Събева.

Столичната община и район „Възраждане“ активно работят за предоставяне на широк спектър от социални дейности и качествени социални услуги.

На територията на район „Възраждане“ има изградени и работят: Дом за стари хора в „Зона Б-5“, два пенсионерски клуба и клуб на инвалида, Дневен център за възрастни хора с ментални увреждания „Света Марина“, Медико-социален дом „Света София“, Център за обществена подкрепа „Света София“ и от 2016 г. работи и „Детска къща“ (защитено жилище). Основният акцент в предоставяните социални услуги е повишаването на качеството им, чрез създаване на по-добри условия и осигуряване на професионалисти и експерти в сферата на социалните дейности - отбеляза каза Савина Савова, кмет на район „Възраждане“.

Проектът е с продължителност 21 месеца, на общата стойност 499 999,17 лв. Социалната услуга се предоставя на 85 потребители, за които ще се грижат 20 лични асистенти, 20 социални асистенти, 9 домашни помощници, рехабилитатор, психолог и медицинска сестра.

Всички потребители, използвали социалните услуги по предходните проекти, дават висока оценка за екипа и проектите, и необходимостта да продължи предоставянето на тези услуги и в бъдеще.

Основната цел на проекта е подобряване качеството на живот на хората с увреждания и възрастните хора над 65 години, чрез създаване на условия и интегрирани грижи за ефективно упражняване на правото им на независимост и социално включване. Този проект надгражда постигнатите резултати по процедура "Нови алтернативи", чрез прилагане на нов широкоспектърен подход на почасови услуги, допълват от район „Възраждане“.

print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Приключи тазгодишното издание на Националния конкурс за поезия "В полите на Витоша"

Приключи тазгодишното издание на Националния конкурс за поезия "В полите на Витоша". В конкурса, организиран от Столичната община, са участвали 250 поети с близо 1000 творби. Жури с председател Димитър Христов и членове Петър Анастасов, Петя Йотова и Ясен Атанасов е определило победителите.  Първа награда бе присъдена на Светла Атанасов Гунчева от..

публикувано на 27.06.17 в 18:52
Малък креслив орел

За първи път в България може да се направи поглед отблизо в две гнезда на малък креслив орел

Фотокапан за наблюдение на малък креслив орел беше поставен за първи път у нас от екип на Българското дружество за защита на птиците (БДЗП), съобщиха от организацията. Гнездата, в които следят орлите, се намират в Сакар и Дервентските възвишения. Такъв тип изследване е рядкост и в световен мащаб. Фотокапаните са разположени в самите гнезда, като..

публикувано на 27.06.17 в 18:47

НДК минава към министъра на културата, Боршош остава шеф

На работна среща при премиера Бойко Борисов с участието на министъра за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Лиляна Павлова , министъра на културата Боил Банов и освободения изпълнителен директор на „Национален дворец на културата – Конгресен център София” ЕАД Мирослав Боршош са изчистени противоречията за начина на управление..

публикувано на 27.06.17 в 16:47

Фандъкова: София е добър пример за подобряване средата на живот с евросредства

Успехите на София, които постигнахме през последните години, се дължат именно на доверието, което изградихме с нашите европейски партньори. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова в рамките на Седмия Кохезионен форум на Европейската комисия, който се провежда в Брюксел. Дневният ред на София включва подобряване на качеството на въздуха, опазване на..

публикувано на 27.06.17 в 11:57

Занаятчии представят майсторлъка си в центъра на София

Майстори от цялата страна ще представят занаятите си на Фестивал на занаятите в центъра на София в Градската градина /на мястото на бившия Мавзолей/ от 29 юни до 2 юли. Ще бъдат показани занаяти като изработване на художествена керамика, кожарство, художествена обработка на дърво, шапкарство, изработване на накити с използване на естествени..

публикувано на 27.06.17 в 11:34