Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Стартира нов проект за социални услуги в район „Възраждане“ за близо половин млн. лева

Снимка: Район „Възраждане“

От началото на 2016 г. започват дейностите на проект „Център за Независим живот в район Възраждане” с безвъзмездната финансова помощ по Процедура за директно предоставяне „Независим живот” с Управляващия орган на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" 2014-2020 г.

В представянето на проекта участваха зам.-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова, зам.-кметът на Столичната община Албена Атанасова, кметът на район „Възраждане“ Савина Савова, директорът от „Заетост“, в Европейската комисия Стефан Олсон, ръководителят на проекта Гергана Келифарeва и ръководителят на Виртуалния център Албена Събева.

Столичната община и район „Възраждане“ активно работят за предоставяне на широк спектър от социални дейности и качествени социални услуги.

На територията на район „Възраждане“ има изградени и работят: Дом за стари хора в „Зона Б-5“, два пенсионерски клуба и клуб на инвалида, Дневен център за възрастни хора с ментални увреждания „Света Марина“, Медико-социален дом „Света София“, Център за обществена подкрепа „Света София“ и от 2016 г. работи и „Детска къща“ (защитено жилище). Основният акцент в предоставяните социални услуги е повишаването на качеството им, чрез създаване на по-добри условия и осигуряване на професионалисти и експерти в сферата на социалните дейности - отбеляза каза Савина Савова, кмет на район „Възраждане“.

Проектът е с продължителност 21 месеца, на общата стойност 499 999,17 лв. Социалната услуга се предоставя на 85 потребители, за които ще се грижат 20 лични асистенти, 20 социални асистенти, 9 домашни помощници, рехабилитатор, психолог и медицинска сестра.

Всички потребители, използвали социалните услуги по предходните проекти, дават висока оценка за екипа и проектите, и необходимостта да продължи предоставянето на тези услуги и в бъдеще.

Основната цел на проекта е подобряване качеството на живот на хората с увреждания и възрастните хора над 65 години, чрез създаване на условия и интегрирани грижи за ефективно упражняване на правото им на независимост и социално включване. Този проект надгражда постигнатите резултати по процедура "Нови алтернативи", чрез прилагане на нов широкоспектърен подход на почасови услуги, допълват от район „Възраждане“.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Подаваме заявления за третия етап на класирането в гимназиите

От 20 до 24 юли седмокласниците и техните родители могат да подават заявления за участие в третия етап на класирането за прием в гимназиите от осми клас, като се посочват само паралелки, за които има обявени свободни места. След всеки етап на класиране ученикът, който се е записал и след това е изтеглил документите си, не запазва мястото си...

публикувано на 20.07.18 в 08:51

Здраве и стил на живот - избрано от печата

Баловете за прием на студенти се оказаха голяма тайна, твърди СЕГА . Минималните и максимални балове за прием на студенти се оказват тайна за редица наши висши училища, включително и за най-престижния - Софийския университет, показва проверка на изданието. Смислено обяснение за това няма - някои се оправдават, че така правели от години, други се..

публикувано на 20.07.18 в 08:40

Повече слънце за уикенда

Днес ще бъде предимно слънчево, но през деня ще има временни увеличения на облачността и отново, главно в следобедните часове, ще има валежи и гръмотевици - в Централна и Източна България, както и в планините на Западна. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Максимални температури, в повечето места: между 26 и 31 градуса; за София - около..

публикувано на 20.07.18 в 08:35

Въвежда се организация на движението за провеждането на футболна среща

Въвежда се организация на движението за провеждането на футболна среща днес на Национален стадион „Васил Левски” в София, съобщиха от Столичната община.  Забранява се престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите на участниците в мероприятието, както следва:  - От 00.00 до 21.00 часа на 19 юли 2018 г. при сектор „Г”..

публикувано на 19.07.18 в 08:49

Няколко столични квартала ще останат без топла вода от днес

Няколко столични квартала ще останат без топла вода от днес.   В периода от днес до 30 юли (включително) ще бъде спряна топлата вода в кварталите ж.к. Младост 1 – бл. № 1А,1Б,1В,1Г,1Д,1Ж, ж.к. Младост 1А; ж.к. Младост 2; ж.к. Младост 3; ж.к. Младост 4; МВР школа; БАН - 7 км . НИХМ /ХМС/.  Това съобщиха от „Топлофикация София“ ЕАД. Компанията ще извърши..

публикувано на 19.07.18 в 08:47