Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Можем ли да избегнем наследствените заболявания?

Отбелязваме Световната седмица на хомеопатията от 10 до 16 април

Снимка: Архив
Хомеопатите от цял свят отбелязват седмицата на хомеопатията с различни инициативи, за да повишат интереса към метода от страна на обществото и медицинските специалисти.

България също се включва в световната инициатива. Асоциацията на лекарите хомеопати у нас всяка година организира образователни лекции на различни теми. През 2016 година Седмицата на хомеопатията е с акцент върху наследствените болести. В София, Пловдив, Стара Загора, Варна, Бургас, Русе и Велико Търново се провеждат безплатни лекции, организирани от Асоциацията на лекарите хомеопати в България с подкрепата на Немския хомеопатичен съюз. 

Можем ли да избегнем наследствените заболявания? Това е темата, по която разговаряхме в "Ритъмът на столицата" с д-р Мария Урумова - член на Асоциацията на лекарите - хомеопати в България. Тя съветва да обърнем по-голямо внимание на профилактиката и да не допускаме да се проявят генетично предавани заболявания. Основните препоръки на хомеопатите са за успешно справяне със стреса и трудностите.

Когато имаме прекомерно високи изисквания към себе си, боледуваме по-често, смята д-р Урумова. Баланс между работа и почивка - това е нейната рецептата за справяне със стреса. От значение е правилното хранене и физическата активност. Начинът на лечение, който препоръчват лекарите хомеопати, е да бъде потърсена причината за заболяването и цялостно му лечение.

Чуйте още съвети от разговора на Мариана Гомилева с д-р Мария Урумова,член на Асоциацията на лекарите хомеопати в България.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Мъжете със СПИН са 4 пъти повече от жените

40 милиона души в света носят вируса на ХИВ, само през 2016 година инфектираните са 2 милиона души, сочат данните на ООН за разпространение на СПИН. У нас заразените са между 3000 и 3500 души, а регистрираните болни, по данни от 2016-а, са близо 2700. Останалите не знаят, че са носители на вируса. Данните бяха оповестени от проф. Христо Тасков от..

публикувано на 21.11.17 в 15:45

„Музиката е светлина 2” представя творческите постижения на хората с увреждания

На 26 ноември предстои концерт на незрящи „Музиката е светлина 2”, посветен на Международния ден на хората с увреждания, както и Национален музикален фестивал „Петко Стайнов“. Неделният концерт ще се проведе в залата на Националното музикално училище „Любомир Пипков“, от 11:30 часа. Националният музикален фестивал „Петко Стайнов“ ще се проведе от..

публикувано на 21.11.17 в 15:30

Проф. Цветалина Танкова: За добър контрол на диабета трябват мерки срещу всеки рисков фактор

Връзката на диабета със сърдечно-съдовите проблеми е доказана. Рискът от смърт поради сърдечно-съдови причини е от два до 4 пъти по-висок при хора с диабет. А в целия ЕС - според специалистите и статистиката, България е с най-висока сърдечно-съдова смъртност, достигаща 65%. Именно в пряката връзка на тези заболявания наскоро беше обявена..

публикувано на 21.11.17 в 12:49
Децата укрепват връзката и семейството

Успешното общуване е гаранция за дълголетие на семейството

Денят на християнското семейство – 21 ноември, е повод да си припомним нерадостната статистика – през последните няколко десетилетия броят на сключените бракове е намалял с 50 000. Първата рязка промяна в това отношение се отчита през 1989-1990 г. Причините са различни, но е безспорно, че освен междуличностните отношения, роля имат и социалните..

публикувано на 21.11.17 в 11:10

Кукленият театър може да се бори срещу агресията

Кукленият театър може да се бори срещу агресията . Това каза режисьорът Тодор Вълов , който беше гост в изнесеното издание на предаването Радиокафе " тази неделя в Столичния куклен театър. Агресията е един много плашещ фактор и мисля, че кукленото изкуство и други сценични изкуства могат да бъдат такъв фактор, който да се бори срещу..

публикувано на 20.11.17 в 18:57