Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Светослав Витков: Сякаш съм крайъгълен камък – където и да го поставиш се вписва

Общинският съветник и създател на Политическа партия „Глас народен“, Светослав Витков е гост на предаването „Кой кой е“. Едва ли има по-колоритен член на Столичния общински съвет от певеца-политик, създател на жанра - безпардонния пънк, изпълнител на песента „Скакауец“ и дългогодишен вокалист и текстописец на група „Хиподил“. Завършил е Софийската математическа гимназия и Университета за национално и световно стопанство - специалност „Икономика“, но не валутните бордове, а музикалните ритми носят популярност на младия Светослав Витков. По Радио София политикът-музикант обяснява защо заменя точните науки с изкуството, а по-късно и с политиката.Снимка

На шега нещата стават истински. Не можеш да пееш за птички и любов, като няма какво да работиш, със зъби и нокти се биеш за оцеляването си. Това е сблъсък с реалността. Когато се кандидатирах за президент, ми се подиграваха, но станах 6-и в столицата и 8-и в страната. За съжаление 1% от избирателите не могат да променят ситуацията в страната.

В момента Светослав Витков е зам.-председател на Постоянната комисия за децата и младежта, спорта и туризма, член е на Постоянната комисия по европейските въпроси и връзки с гражданското общество. Отстоява принципите си при управлението на нашата столица, като общински съветник от групата „Пет“, чиито приоритети са интегриран градски транспорт, Зелена София, културна столица, достъпна градска среда и прозрачна и дигитална община.

Победата е временно състояние, което задължава увеличаването на усилията в подготовка за следващата битка, допълва Витков.

Къде се чувства най-истински - като сенсей, музикант или политик? Има една приказка, че крайъгълният камък, където и да го поставиш, се вписва, но има и друга реплика – че всяко куче, което мине, може да го намокри, шегува се Витков. Любовта към спорта и бойните изкуства учи Светослав Витков на дисциплина и да е в мир със себе си. Математиката му помага трезво да гледа на реалността и да намира логика във всичко. Светослав Витков се определя като почтен човек, който в годините е доказал, че е несъблазним и неизкушим.

СнимкаЕднакво добре се чувства на сцената пред музикални фенове и пред политически симпатизанти, защото е директен и не прави компромиси, предпочита да казва истината. В един момент от живота си разбрах, че Хуморът е този, който може да спаси Света, ако Красотата не успее - декларира Светльо Витков.

Въпреки че обича прекомерно София - градът, в който живее, работи и твори, като икономист не е заслепен оптимист за бъдещето й, тъй като при управлението й, според него, се работи на парче и няма планирана и дългосрочна политика. Бори се страната ни да не се превръща в „Чалгаристан“ и да се гради бъдещето й градивно, а не усвоявайки европейските субсидии, които след няколко години ще секнат.

Приятно слушане.