Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Супергероите те очакват!

Супергероите те очакват! Спортувай! Живей активно!

За това призовавакампанията на фондация „Деца на България“, насочена към всички деца, ученици, студенти, родители, учители. Фондацията вече 2 години работи регулярно по проекти за повдигане осъзнатостта на младежите, юношите, учениците и техните родители за самостоятелната физическа активност.

Чуйте повече от Ясен Николов, основател на Фондация "Деца на България".


ВИЖТЕ ОЩЕ

СУ организира Втората национална олимпиада по езикова култура за студенти от първи и втори курс

Днес и утре Катедрата по български език на Факултета по славянски филологии и Студентският съвет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ организират II Национална олимпиада по езикова култура за студенти от първи и втори курс. В Олимпиадата ще участват първокурсници и второкурсници не само от специалност „Българска филология“, но и от други..

публикувано на 20.05.19 в 16:10

Собственици на малки ВЕИ заплашват с гражданско неподчинение

За спазване на Закона за енергетиката настояха малки производители на електроенергия от възобновяеми енергийни източници (ВЕИ) и Съюзът на европейските производители на зелена енергия.  В противен случай те заплашват с гражданско неподчинение, а по думите им, в момента се упражнява двоен стандарт в сектора - големите производители се облагодетелстват,..

публикувано на 20.05.19 в 15:59

Зад всеки отличен ученик и успешен бизнесмен, стои един добър преподавател

Дните преди 24 май посвещаваме Радиоприемница на учителите. Тези, които водят децата ни не само към буквите и словото, но въобще – към знанието, без което няма прогрес, няма развитие, няма благоденствие и добър живот. Ще говорим за качеството на образованието, за квалификацията и отдадеността на преподавателите, за очакванията на родителите,..

публикувано на 20.05.19 в 15:34

Всеки желаещ с колело и каска е добре дошъл в Априлци за "Байканджии 2019"

С пълна сила върви регистрацията на желаещи да се включат в петото издание на състезанието по планинско колоездене "Байканджии 2019", насрочено за 1 юни в старопланинския ни курорт Априлци. Как се съчетават еко, културен и здравен туризъм в едно, разказва Данита Заричинова от Младежкия клуб по пешеходен и велотуризъм, съорганизатор на проявата...

публикувано на 20.05.19 в 14:44

За какво се карат родителите на децата

Какво не трябва да правят децата, за да не им се карат мама и тати? Или с други думи какво означава да си НЕПОСЛУШЕН Това попитахме децата от 29-а детска градина "Слънце" тази седмица. Но за да не се обидят родителите, поискахме да разберем и какви са любимите неща на малчуганите, които те им позволяват да правят. Е, имаше доста различни..

публикувано на 20.05.19 в 14:31

Тома Марков кани хедонисти и естети на спонтанна музика. Плюс поезия, разбира се

В разгара на пролетта Литературен клуб „Перото“ подновява серията си концерти „Джаз в Перото”. Този път събитието ще протече под надслова „Спонтанна музика“ и ще е своеобразен микс от джаз импровизации, вдъхновени от късове поезия и отрязъци художествена литература. На 21 май от 19.00 часа Петър Момчев /саксофони/, Александър Логозаров..

публикувано на 20.05.19 в 13:06

На 1 юни - разходете се с Родопската теснолинейка

Разходка и пикник по случай Международния ден на детето - 1 юни предлагат организаторите от сдружение "Родопската теснолинейка". Те подготвят интересно пътуване с емблематичното влакче, което всекиднево минава маршрута Септември - Добринище, изпъстрено с много игри и забавления. Тази година мястото на провеждане на празника е край гара Долене, а..

публикувано на 20.05.19 в 10:06