Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

"47 усмивки" за децата със Синдром на Даун

4
Снимка: facebook/ Сдружение на родителите на деца със Синдром на Даун
Октомври е обявен за официален месец в световен мащаб за повишаване информираността за Синдрома на Даун.

Това е поводът "Сдружение на родителите на деца със Синдром на Даун" да се включат с една красива и полезна инициатива в сърцето на нашата столица. Нарича се „47 усмивки” и е информационно-образователен проект, който цели да покаже усмихнатото лице на тези красиви деца, а посланието, което искат да предадат е: „Животът е много по-лесен с усмивка!”.

Фотопроектът „47 усмивки” е реализиран с безвъзмездното участие на фотографи - професионалисти и любители от цялата страна, които с голямо желание, сърце и емоция запечатват лицата на деца, тийнейджъри и възрастни със Синдром на Даун. Замислен е и като възможност фотографиите да обиколят колкото се може повече градове на България и да усмихват. Първата изложба вече е факт. С подкрепата на Община Варна през месец август тази година стартират националната си кампания. Сега е време и за продължението в София, в Градската градина пред Народния театър.

Чуйте повече от интервюто на Александра Илиева с Тони Маринова, председател на Сдружението и майка на Яница, родена с хромозомата на любовта.Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Честват 80-годишнината на Невена Коканова с изложба

В 18.00 часа във фоайето на Сатиричния театър ще бъде открита изложбата “Невена и Сатирата”. Експозицията е посветена на 80-годишнината от рождението на актрисата Невена Коканова и включва фотоси от най-запомнящите се театрални превъплъщения на актрисата в Сатиричния театър. Фотографиите, които ще представят експозицията, включват ключови и запомнящи..

публикувано на 14.12.18 в 13:02
Светлозара Христова

Светлозара Христова: Трябва да излезем от "режима на оплакването"

Българската фестивална асоциация е гражданска организация, която има за цел създаването и поддържането на благоприятна среда за развитие на фестивалите в България. Изпълнителният директор Светлозара Христова обясни пред Радио София, че дейността на организацията е насочена към утвърждаване и разпространение на имиджа на фестивалите като важен фактор..

публикувано на 14.12.18 в 12:28

Първата песен на български на Jeremy? е с Кирил Маричков и носи социални послания

В предиобеда днес с удоволствие се срещаме с група Jeremy? , а поводът удвоява удоволствието. Ташо, Ерсин и… Гергана са в студиото на Радио София, за да поговорим за изненадата у мнозина меломани - първата песен на български. И докато още недоумявате – обясняваме: Гергана няма да видите с музикален инструмент на сцената, но тя подкрепя репертоара..

публикувано на 14.12.18 в 12:13

Една опасна игра за любовта

Годината е 1920 г., а мястото е Чикаго. История за любовта пропита с адреналин, вълнение, мафия и много джаз. Този път Даян Шаер излиза на книжният пазар с нова книга коренно различна от "Има ли места в рая" и на "Моята майка Сирия". Ретро настроението, което носи новата ѝ книга "Да откраднеш сърцето на Дявола", ни кара да се замислим за любовта във..

публикувано на 14.12.18 в 10:35

Накъде в София

КОНЦЕРТ В Националния дворец на културата, в Зала 1, от 19.00 ч. ще започне симфоничния концерт "Виртуозите" от програмата на 32-ия Новогодишен музикален фестивал. С участието на контрабасиста Рик Стотийн, който ще свири за първи път в България.  Младият, вече утвърден на световната концертна сцена музикант ще партнира на цигуларя Минчо Минчев за..

публикувано на 14.12.18 в 09:30