Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Станислав Пищалов - по гласа ще го познаете

Снимка: Личен архив
Днес ви срещаме с актьора Станислав Пищалов. Той е роден на 26 юли 1952 г., а от 1982 г. се занимава с дублаж. Първата му работа е по анимационен филм. Озвучава в сериали като „Дързост и красота“, „Шеметни години“, „4400“, „Цветовете на любовта“ и „Експериментът“, както и в анимационни поредици като „Сейлър Муун“, „Клуб Маус“, „Клубът на Мики Маус“, „Костенурките нинджа“, „Х-Мен: Еволюция“, „Малките титани“ и „Младежка лига“. 

Ролите му в синхронни дублажи включват Всезнайко в „Снежанка и седемте джуджета“ и Вини в „Атлантида: Изгубената империя“. През 1999 г. озвучава Попай моряка в едноименната поредица анимационни филми

Какво разказа той за детството си, различните превъплъщения и най-ярките спомени от професията - чуйте от интервюто на Петя Зунгорлиева.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Yu-Gi-Oh! - култура, спорт и страст за последователите

Съвременните форми на забавление за деца и възрастни е темата на предаването “Радиоприемница” тази седмица. След ескейп стаите и настолните игри, днес ще се потопим в Yu-Gi-Oh! културата. За да разкаже за играта, спечелила рекорд на Гинес по брой продадени карти, гостува съдията по международни турнири на Yu-Gi-Oh! Иван Тодоров , известен в тези среди..

публикувано на 16.01.19 в 16:36

Книгата "Митове и истини за храненето" - ориентир в морето от информация

Защо започнахме да обръщаме толкова голямо внимание на начина си на хранене? В миналото хората са се борели ежедневно, за да осигурят каквато и да е храна на масата.  В момента вече нуждите ни са презадоволени, а и достъпът до различна храна е неограничен. Вече имаме лукса да решим какво точно слагаме на масата и да търсим качеството, което отговаря на..

публикувано на 16.01.19 в 15:58

„Оркестър Титаник" на сцената на Сатиричния театър

На 17 януари предстои първата за 2019 г. премиера в Сатиричен театър "Алеко Константинов". Това е постановката на проф. Румен Рачев „Оркестър Титаник" от Христо Бойчев.  Спектакълът е съвместна продукция с Общинския драматичен театър в Кюстендил. В „Оркестър Титаник“ за първи път като щатни актьори на Сатиричния театър ще се изявят Силвия Лулчева и Иван..

публикувано на 16.01.19 в 15:43
Парк Борисова градина

Еколози и СО отново в спор за сечта в Борисовата градина

За неправомерна сеч в Борисовата градина сигнализира коалицията от неправителствени организации и граждански групи „За да остане природа в България“. Според тях премахването на дървета се извършва без спазването на необходимите законови изисквания и в пълна непрозрачност спрямо гражданите. От Столичната община отричат обвиненията, като се позовават на..

публикувано на 16.01.19 в 15:40

Увеличават с 10% заплатите на шофьорите в градския транспорт

Средно с 10% ще бъдат увеличени заплатите на шофьорите в градския транспорт в София от 1-ви февруари. Това съобщи изпълнителният директор на Столичния автотранспорт Слав Монов.  За увеличението на заплатите са осигурени 10 млн. лева допълнително от бюджета на града. Средната брутна заплата в сектора е около 1700-1800 лева, каза още Слав Монов и..

публикувано на 16.01.19 в 15:19