Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Станислав Пищалов - по гласа ще го познаете

Снимка: Личен архив
Днес ви срещаме с актьора Станислав Пищалов. Той е роден на 26 юли 1952 г., а от 1982 г. се занимава с дублаж. Първата му работа е по анимационен филм. Озвучава в сериали като „Дързост и красота“, „Шеметни години“, „4400“, „Цветовете на любовта“ и „Експериментът“, както и в анимационни поредици като „Сейлър Муун“, „Клуб Маус“, „Клубът на Мики Маус“, „Костенурките нинджа“, „Х-Мен: Еволюция“, „Малките титани“ и „Младежка лига“. 

Ролите му в синхронни дублажи включват Всезнайко в „Снежанка и седемте джуджета“ и Вини в „Атлантида: Изгубената империя“. През 1999 г. озвучава Попай моряка в едноименната поредица анимационни филми

Какво разказа той за детството си, различните превъплъщения и най-ярките спомени от професията - чуйте от интервюто на Петя Зунгорлиева.

ВИЖТЕ ОЩЕ
Ива Тодорова

Ива Тодорова между музиката и студентския живот

Младата певица Ива Тодорова, която стана известна в музикалния формат "Гласът на България", от тази година е студентка по архитектура.  Въпреки възможностите за учене в чужбина, Ива избра да продължи образованието си в България - заради музиката. Да съчетаваш две толкова различни неща със сигурност е трудно, но "сънят е за слабите", както казва Ива...

публикувано на 16.11.18 в 17:37

Любомир Кючюков разказва за Съдбата на Светлородните в дебютното си едноименно фентъзи

На таен съвет в Мрачните планини седемте Тъмни повелители, предвождали в миналото народа на Сиан, решават да подновят Вековната война срещу стария враг - кралството Калеа. Орденът на сианските магове, начело с господаря на тъмнината Зарк, си връща властта и съумява с предателство да премахне защитното заклинание на Светлородните - принц Дерин, принц..

публикувано на 16.11.18 в 17:21

Калоян Георгиев - първият българин, спечелил стипендия "Йенчинг" в Китай

Първият българин, спечелил престижната стипендия "Йенчинг" в Китай, е младият и талантлив Калоян Георгиев.  Всяка година по 4000 млади лидери от над 35 държави в целия свят кандидатстват за стипендията, но накрая само 100 души биват одобрени. Калоян успява да се класира, което го прави първия българин спечелил стипендията откакто академията е създадена...

публикувано на 16.11.18 в 17:15

Шумни съседи - а сега накъде?

В предаването "Вашият глас" обърнахме внимание на шумните съседи. Почти всеки от нас се е сблъсквал с комшии, които слушат музика силно и до късно, говорят на висок тон, карат се, а децата им тичат в апартамента над нас до късно през нощта, когато се опитваме да спим.  С подобен проблем се сблъсква и Флорет Тодорова, когато в общинско жилище над..

публикувано на 16.11.18 в 17:13

“Неспир” - поезията пречупена през рап музиката

Трима студенти от Софийския университет - Иво Димов , Иван Савов и Любомир Кючуков , освен студенти по право и културология, правят в свободното си време рап музика. Момчетата не следват утвърдените стереотипи, спадащи към този стил музика, а рапират по стихове на български поети. Тримата приятели прекарват свободното си време в импровизирано студио..

публикувано на 16.11.18 в 17:07