Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стефи Недевска гостува в сутрешното ни "Радиокафе"

2017 ще бъде една добра година, в която големите надежди са подкрепени от реалността

До 12 януари има "отворен прозорец" и можем да дадем "сили" на мечтите си за 10 години напред

В сутрешното ни "Радиокафе" ни гостува Стефи Недевска - писател, консултант, лектор, модератор и спомоществовател. Модератор е на различни семинари (като „Разбиране за глобалните култури”), директор е на международния форум ИНАРТ. Лекар по образование, мениджър по професионален опит, тя  живее и работи в Лондон.

Интересен, интелигентен, интригуващ събеседник, с широк поглед върху различни сфери от живота.

Но конкретно с нея разговаряме за бъдещето - каква ще бъде 2017 година? Оказва се, че надеждите, които по традиция ни изпълват в началото на всяка нова година, сега имат реално покритие. Затова е добре да се подготвим за доброто, което ни чака и да му позволим да се случи. Сега е моментът за големите очаквания - каза Стефи Недевска, - сега е моментът да допуснем и приемем хубавото! И обяснява, че за първи път имаме година без сериозни външни (астрологични и други) препятствия пред нашите мечти и затова трябва да мечтаем смело и ...в детайли. Защото когато в представите си добавим някоя малка, но реална подробност, това дава шанс на мечтата ни - например, ако искате нов дом, пожелайте си като отворите прозореца, да се вижда морето. Всъщност обаче енергийно новата година започва да се случва в края на януари - с новолунието и китайската нова година. И тук стигаме до годината на петела, който възвестява началото на новото утро - поредното доказателство в подкрепа на силната енергия на началото, заложена в 2017. Нумерологично тя (годината) е единица - година, в която трябва да започваме. Но това, което трябва да знаем точно в този момент, според Стефи Недевска, е че до 12 януари текат така важните 12 визионерски дни, в които е хубаво всички да прегледаме личните си планове и мечти, желания и проекти, защото точно сега има отворен прозорец и ако сме достатъчно смели и свободни в мечтите и мислите си, можем да им дадем добър заряд за случване. При това тези дни можем да мечтаем не само за това, което искаме да ни се случи през 2017, но и за 9-10 години напред.

За най-важните промени, които се случиха през 2016, за това, което предстои (и в геополитически план) през 2017 и за това, от което е добре да се отърсим - чуйте цялото интервю на Лили Големинова със Стефи Недевска.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Форум", 25.04.24: Парламентът отстрани председателя Росен Желязков

На днешния 25 април 2024 година гости в предаването "Форум" бяха Емил Соколов и Стоян Панчев. Те се спряха на следните теми: Политическите акценти от деня Ден преди да спре да заседава редовно: парламентът отстрани председателя Росен Желязков ПП-ДБ-СС пак поискаха Благовест Георгиев да се оттегли от Столичния общински съвет Повече..

публикувано на 25.04.24 в 18:12

Популяризиране на социалните услуги сред църковната общност

Стартира проект за популяризиране на социалните услуги сред църковната общност озаглавен "Социална свързаност и подкрепа". Началото беше дадено с двудневен семинар на 25 и 26 април 2024 г., като събитието се провежда в село Горна Малина и град Елин Пелин. Домакини на семинара ще са Центровете за социална рехабилитация и интеграция "Свети Йоан..

публикувано на 25.04.24 в 17:34

Информационни сесии в областите Монтана и Русе в полза на сезонните работници

Европейският орган по труда ( ЕОТ) организира Информационни сесии в България с насоченост към български сезонни работници в селското стопанство във Франция. В тях на 24 и 25 април 2024 г. ще вземат участие експерти от администрацията на Националната комисия за борба с трафика на хора (НКБТХ), както и местните комисии за борба с трафика на..

публикувано на 25.04.24 в 17:33

Третото издание на Международния фестивал "Артис" се открива на 30 април

На 30 април ще се открие Третото издание на Международния фестивал за класическа музика и изкуства "Артис".  В предаването "Радиокафе" с акцент по темата  е разговорът с Ваня Пешева – създател на фестивала, и младата участничка Йоана Милкова . "Преди няколко години стартирах тази идея за фестивал с единствената цел да предоставя възможност..

публикувано на 25.04.24 в 16:15

Какъв ще бъде туристическият сезон тази година

С майските празници се поставя и началото на морския туризъм. Оказва се, че почивката тази година ще ни струва около 10-15% повече. Много от българите ще предпочетат отново да пътуват за празниците, като една от обичайните дестинации е не само Гърция, но и нашето Черноморие. Подробности разказа Димитрина Горанова, председател на Асоциацията на..

публикувано на 25.04.24 в 15:57
Хари Тончев и Даниеле Феббо

Двама от "Хари Тончев трио" свирят на живо по специфичния си начин

Българският джаз китарист Хари Тончев от 2 седмици е в България и се готви за сценична изява с формацията си, в която участват и контрабасистът Даниеле Феббо и барабанистът Борислав Петров. Китаристът е роден в Пловдив, но от 2019 г. живее в предградията на Чикаго и се изявява в различни американски щати. Пред БНР-Радио София той посочи,..

публикувано на 25.04.24 в 15:40

Село Шишковци ни очаква да празнуваме Лазаровден

Как се празнува Лазаровден в село Шишковци – родното място на художника Владимир Димитров-Майстора? Това може да разберете, ако се отзовете на поканата от кмета Илияна Петрова, и посетите селището на 10-ина километра от Кюстендил тази събота, 27 април. "Спряхме се на този празник, заради позабравените традиции – обясни пред БНР-Радио..

публикувано на 25.04.24 в 14:26