Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

До над 150 бездомни нощуват в кризисните центрове в София

В най-студените дни социалните услуги се предлагат денонощно

Снимка: Георги Корнейков, БНР
Центърът за кризисно настаняване на бездомни хора в квартал "Захарна фабрика“ превиши капацитета си, но е в готовност да приеме още нуждаещи се.

Центърът работи от 1 декември до 31 март. Ако температурите останат ниски, бездомните хора могат да намерят убежище там, докато климатичните условия не се подобрят.

През последните седмици вечер в центъра идват десетки бездомни. Тук те могат да се изкъпят, да се нахранят и да преспят.

Мобилни екипи вечер обикалят по софийските улици, за да намерят и приберат закъсали бездомници. Двата центъра към Столичната община са с капацитет за 170 души. Напоследък в най-студените дни центровете работят дори денонощно.

Чуйте повече в разговора на Луиза Лазарова с директора на центъра Драгослава Лунджова.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Динена фиеста завладява Черноморието

Фестивал на динята започва във Варна. Официалното откриване се състоя само преди минути в морската столица. Събитието се организира в детския кътв Морската градина за трета поредна година и набира все повече почитатели. Първият ден започна със състезание на карвинг майстори, които изработват портрети от диня. Сред шедьоврите са портретите на френския..

обновено на 23.08.17 в 19:55

Една трета от услугите на МВР вече са електронни

Повече от една трета от 160-те услуги, които предлага Министерството на вътрешните работи, вече са електорнизирани. Подобренията засягат най-вече гражданите, които се обслужват от столичния КАТ, съобщи след заседание на Министерския съвет вътрешният министър Валентин Радев. Имам сведения, че опашките са намалели, опитваме се да бъдем все..

публикувано на 23.08.17 в 17:37

Ремонтът на бул. "Овча купел" приключва на 10 септември

Знаем, че до началото на учебната година Столичната община предвижда да отвори бул. „Овча купел“. Стойността на възложената рехабилитация на бул. „Овча купел“ е приблизително 2 млн. лева, като е предвидено да бъдат ремонтирани тротоарите пътната настилка, както и да бъде подменено трамвайното трасе. Днес кметът на София Йорданка Фандъкова..

публикувано на 23.08.17 в 17:32

Костадиновия манастир - най-достъпният от шуменските скални манастири

От скалните манастири в района на Шумен най-посещавани са Осмарските колони и най-вече Костадиновият манастир, известен повече като Осмарския скален манастир. Той е и най-достъпен и в църквата му хората пазят икони, камбана, винаги има свещи.  Има дветеории за името на манастира - едната е, че манастирът е посветен на св. Константин и Елена, а според..

публикувано на 23.08.17 в 16:34

Здравка Цветкова: Искам таблото с българските владетели да прилича на старинна книга

В "Ритъмът на лятото" решихме да ви срещнем с една жена от Банско. Името й е Здравка Цветкова. По професия е строителен инженер, но по душа е истински творец, защото от дете обича да ръкоделства и да създава красота с ръцете си. По време на неотдавна приключилия джаз фестивал в Банско в Дома на изкуствата в града беше подредена изложбата й..

публикувано на 23.08.17 в 16:28