Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

До над 150 бездомни нощуват в кризисните центрове в София

В най-студените дни социалните услуги се предлагат денонощно

Снимка: Георги Корнейков, БНР
Центърът за кризисно настаняване на бездомни хора в квартал "Захарна фабрика“ превиши капацитета си, но е в готовност да приеме още нуждаещи се.

Центърът работи от 1 декември до 31 март. Ако температурите останат ниски, бездомните хора могат да намерят убежище там, докато климатичните условия не се подобрят.

През последните седмици вечер в центъра идват десетки бездомни. Тук те могат да се изкъпят, да се нахранят и да преспят.

Мобилни екипи вечер обикалят по софийските улици, за да намерят и приберат закъсали бездомници. Двата центъра към Столичната община са с капацитет за 170 души. Напоследък в най-студените дни центровете работят дори денонощно.

Чуйте повече в разговора на Луиза Лазарова с директора на центъра Драгослава Лунджова.

print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ
Марио Григоров

Композиторът Марио Григоров: Голямата ми мечта е да се върна на сцената

Той е роден в София, завършил е във Виенската консерватория. От години работи за американски и британски кинопродукции, а сред най-известните филми, с които е свързан, е „Прешъс“, спечелил два "Оскара" през 2010 г.  Името му е Марио Григоров и в последните дни се заговори отново за него, за шанса да получи номинация за "Оскар" в категорията за песен..

публикувано на 22.01.17 в 11:15

Домашното насилие - неофициални статистики и начини за справяне с проблема

Продължаваме темата за домашното насилие, която коментираме с Илияна Стойчева - вицепрезидент на Европейското женско лоби в България.   Жените най-често стават жертва на близките си, от които всъщност би трябвало да получават разбиране, обич и подкрепа. Насилието, основано на пола, е най-често срещаното нарушаване на човешките права. То цели..

публикувано на 22.01.17 в 11:05

Йонна детоксикация - естествено пречистване на организма

В условията на глобално замърсяване ежегодно в организма на всеки от нас навлизат около 55 кг химични вещества. Това води до интоксикиране, изчерпване енергията на тялото и заболявания. Добрата новина е, че стъпалата на човек са канали за извличане на токсините от тялото. По краката са разположени около 2000 пори, чрез които се осъществява..

публикувано на 22.01.17 в 10:20

Единбург - средновековен, мистичен и загадъчен

Днес в рубриката ни "Впечатления" ще Ви разходим до столицата на Шотландия - Единбург. Градът е разположен на северния бряг на залива Фърт ъф Форт и носи името на своя основател - принц Един. Има хладен умерен климат, който се влияе от Атлантическия океан. Градът е един от най-големите туристически центрове и е известен със своите..

публикувано на 22.01.17 в 09:30
Димитър Бакалов

Димитър Бакалов: Винаги съм вярвал, че театър се прави от съмишленици

"Рядко взимам решенията сам. Винаги се съветвам с колегите", казва Димитър Бакалов - актьор, продуцент и режисьор, автор на идеята за откриването на "Theatro" - новото място за театрални преживявания в София, което се намира на ул. "Върбица"12 и е факт от седмица. Димитър Бакалов с усмивка отбелязва, че още от първи курс във ВИТИЗ, заедно със свои..

публикувано на 21.01.17 в 16:30