Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

До над 150 бездомни нощуват в кризисните центрове в София

В най-студените дни социалните услуги се предлагат денонощно

Снимка: Георги Корнейков, БНР
Центърът за кризисно настаняване на бездомни хора в квартал "Захарна фабрика“ превиши капацитета си, но е в готовност да приеме още нуждаещи се.

Центърът работи от 1 декември до 31 март. Ако температурите останат ниски, бездомните хора могат да намерят убежище там, докато климатичните условия не се подобрят.

През последните седмици вечер в центъра идват десетки бездомни. Тук те могат да се изкъпят, да се нахранят и да преспят.

Мобилни екипи вечер обикалят по софийските улици, за да намерят и приберат закъсали бездомници. Двата центъра към Столичната община са с капацитет за 170 души. Напоследък в най-студените дни центровете работят дори денонощно.

Чуйте повече в разговора на Луиза Лазарова с директора на центъра Драгослава Лунджова.

print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ
Отличникът Чавдар Лалов

Български ученици-учени печелят награди с проекти

За 19-а поредна година България се включва в европейската инициатива "Млади таланти", която търси най-добрите научни проекти, разработени от ученици. Днес служебният министър на образованието и науката проф. Николай Денков обяви и тазгодишните призьори. Според статистиката, участниците в инициативата от София тази година са 23 процента,..

публикувано на 27.04.17 в 15:35

"Парад на хвърчилата" изпълни небето над Студентски град

Децата от 6 детски градини от столичния район „Студентски“ се включиха в инициативата „Парад на хвърчилата“  в парка на Студентски град. Това са  "Чебурашка“, „Лилия“, „Приказен свят“, „Приказка без край“, „Детски свят“ и „Слънчице“. Проектът е финансиран от Програмата за изпълнение на физическото възпитание и спорта на Столична община и е в..

публикувано на 27.04.17 в 15:27

Сугестопедията - свободата да забравим лошото и да учим полезното

Сугестопедията се налага като модерна педагогика. Предимствата, които има, я правят широко разпространена за обучение както на малки деца, така и на по-възрастни. За разликите между сугестопедията и стандартното обучение разказаха двама сугестопедагози - Правда Китанова , която е начален учител и Крум Георгиев , който преподава италиански език на..

публикувано на 27.04.17 в 14:48

Онлайн образованието като добър модел

" Прознание " е първата българска интерактивна уеб платформа, която предлага цялостно образователно решение за деца от предучилищна възраст до 12 клас. Платформата притежава авторска методика за дистанционно преподаване на утвърдения в българското училище материал. Виртуалната класна стая е разработена с преподаватели от Софийския университет „Св...

публикувано на 27.04.17 в 12:32

Конкурс дава път на български таланти да стъпят на Острова, да учат и да се изявят като футболисти

И тази година млади български таланти отново ще имат възможността да си спечелят стипендия за обучение във футболната академия Brooke House College , където освен образование, ще могат да продължат с развитието и на футболните си умения. Децата ще бъдат подбирани с тестове по английски и математика, а също така ще бъдат тествани и уменията им с..

публикувано на 27.04.17 в 10:45