Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Започна кандидатстването за летни стажове в държавната администрация

Програмата за летни студентски стажове в държавната администрация стартира днес с над 1200 стажа в 43 професионални направления.

От началото на програмата през 2012 г. се оформи трайна тенденция в топ 5 да влизат специалностите в направления: икономика,администрация и управление, право, социални дейности, политически науки, архитектура, строителство и геодезия. Това каза в ефира на Радио София Даниела Сечкова от дирекция "Модернизация на администрацията" на Министерския съвет.

Тя уточни, че подборът става на 2 етапа. Първият е изцяло онлайн и включва оценките на студента до момента, неговото CV, и тест, който държи при кандидатстването си.

Вторият етап е интервю с подбраните кандидати.

Какви са възможностите за желаещите студенти, както и допълнителна информация за провеждането на стажовете чуйте (и вижте) от разговора на Лилия Герчева с Даниела Сечкова.print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Петя Кокудева: Много „взимам“ от децата, най-вече като енергия

Днес ви срещаме с писателката Петя Кокудева, която е завършила журналистика и магистратура по творческо писане, а работи като копирайтър. Организира уъркшопове за четене. Сътрудничи си (нещо повече – приятелка е) с италианската художничка Ромина Беневенти, която ѝ илюстрира книгите. От малка обичах да описвам – казва Петя Кокудева. -..

обновено на 26.03.17 в 19:40

Д-р Цветелина Великова: С движение на открито най-добре се справяме с пролетната умора

Понятието пролетната умора се употребява често, но дори и специалистите се затрудняват да го дефинират – дали е просто състояние – „на тялото и духа“, дали е афективно разстройство, игра на хормоните, или… все пак болест, за която е трудно да се предпише лечение. Обикновено се появява и трае от средата на март до средата или до края на април...

публикувано на 26.03.17 в 16:06

В Сливница - на избори като на празник

7 740 е общият брой гласоподаватели в община Сливница, предаде от там репортерът Красимир Мартинов. В самия град са най-много - 6 258, следван от най-голямото село Алдомировци - 1 107 души. Хора със затруднения в придвижването или увредено зрение могат да упражнят своя вот на 2 места: в общините на гр. Сливница и на с. Алдомировци. Повече работа,..

публикувано на 26.03.17 в 12:13

В село Вакарел искат нови пътища и ремонт на ВиК мрежата

В окаяно състояние е старият път от Ихтиман до село Вакарел. Това установи нашият репортер Гергана Гайдарова, която е във Вакарел, за да разбере какви са нагласите на хората през днешния ден. Вакарелчани искат новите управляващи да обърнат внимание на инфраструктурата, тъй като голяма част от поминъка им е свързан с пътуване до столицата. Тук..

публикувано на 26.03.17 в 11:56

Повишаване на доходите и повече работа искат гласоподавателите в Самоков

Без сигнали за нарушения, сравнително слаб е интересът към урните в този час, предаде от Самоков репортерът Петя Зунгорлиева. Традиционно се очаква активността да се повиши в следобедните часове. А тя, според ОИК, към 11:00 ч. е 10%, доста по-ниска в сравнение с предишните парламентарни избори през 2013-та. Основна тема в разговорите на местните жители..

публикувано на 26.03.17 в 11:48