Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Над 100 фирми предлагат стаж на студенти от Техническия университет

108 представители на бизнеса се включват в изложението на работодатели "Стажове" в Техническия университет в София, съобщи за Радио София Силвия Янева, директор на центъра "Кариера и възпитаници" на университета. Проявата се провежда за шеста поредна година, а интересът на работодателите е значително по-висок от очаквания.

Основните направления, в които се представят работодателите, са електроника, автоматика, електротехника, компютърна техника и комуникации, машинно инженерство, енергетика, общо инженерство, транспорт и авиация. Има и постоянно присъствие на работодатели, които търсят студенти за стаж и работа за администрация и управление, каза Силвия Янева. Центърът "Кариера и възпитаници" е организатор на изложението, по време на което студентите, както и представителите на бизнеса, имат възможност директно да контактуват и да представят информация за себе си.

Целогодишно центърът подкрепя студентите на университета със съвети за това как да се представят, когато комуникират с работодатели, как да напишат своето CV и мотивационно писмо, отбеляза Янева.

Няма ограничения за студентите, които могат да се включат в стажовете. А тенденцията от години е около 95 процента от стажовете да са платени.

На 6 април изложението продължава във филиала на Техническия университет в Пловдив.

Чуйте още по темата в звуковия файл.


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Онлайн образованието като добър модел

" Прознание " е първата българска интерактивна уеб платформа, която предлага цялостно образователно решение за деца от предучилищна възраст до 12 клас. Платформата притежава авторска методика за дистанционно преподаване на утвърдения в българското училище материал. Виртуалната класна стая е разработена с преподаватели от Софийския университет „Св...

публикувано на 27.04.17 в 12:32

Конкурс дава път на български таланти да стъпят на Острова, да учат и да се изявят като футболисти

И тази година млади български таланти отново ще имат възможността да си спечелят стипендия за обучение във футболната академия Brooke House College , където освен образование, ще могат да продължат с развитието и на футболните си умения. Децата ще бъдат подбирани с тестове по английски и математика, а също така ще бъдат тествани и уменията им с..

публикувано на 27.04.17 в 10:45

"Парад на хвърчилата" събира децата в район "Студентски"

„Парад на хвърчилата“, фокусиран в разнообразяване на формите и методите за извънкласни и извънучилищни дейности, стартира днес я парк парк „Студентски“. обхващащи децата от всички детски градини на територията на района. Събитието е по проект на район „Студентски“ и обхващащи децата от всички детски градини на територията на района...

публикувано на 27.04.17 в 09:50

Христо Мутафчиев: Истинският живот на актьора всъщност е зад кулисите

Част от историите, събрани в книгата „Артисти със сребро в косите”, ще бъдат представени тази вечер в Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий”. Изданието включва истории на близо 50 български творци, отдали житейския си път на киното и театъра. Идеята за този сборник се роди още по времето, в което създадохме клуба към Съюза на артистите..

публикувано на 26.04.17 в 17:54

Третият лъч на метрото с изцяло нова система за сигурност

Днес кметът на София Йорданка Фандъков а и екип от „Метрополитен ЕАД“, начело с инж. Стоян Братоев, инспектираха напредъка по строителството на третия лъч на метрото и пътния възел над метростанцията на бул. „Гоце Делчев“ и бул. „Цар Борис III“. На близо 20 метра дълбочина ще бъде разположена новата метространция. Към нея ще има четири подхода,..

публикувано на 26.04.17 в 17:45