Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Във ВМА преглеждат за пигментни петна и в понеделник

СнимкаЗаради големия интерес Клиниката по дерматология на Военномедицинската академия удължава кампания за безплатни прегледи за пациенти с пигментни петна, съобщи пред Радио София началникът на клиниката д-р Весел Кантарджиев.

Консултациите бяха обявени за четвъртък и петък, 8 и 9 юни, но пациенти ще бъдат преглеждани безплатно от специалистите и в понеделник - 12 юни, от 10:00 до 14:00 часа, в кабинет 227 в поликлиниката. Необходимо е предварително записване на телефони: 02/ 92 25 023, 02/ 92 25 002 и 02/ 92 25 809 - всеки работен ден.

Това е поредната кампания за безплатни консултации, организирана от клиниката. През миналата година безплатно са прегледани над 1000 души с различни проблеми, каза д-р Кантарджиев. Той предупреди, че лечението с лазер не винаги е най-удачно, и ако се провежда, трябва да бъде много точно прецизирано.

Още за начините на лечение на тези кожни проблеми ще чуете в предаването "Часът на здравето" - в събота след 11:00 часа.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Етажната собственост с индивидуални контейнери за събиране на отпадъци

Етажната собственост ще има възможност за индивидуални контейнери за събиране на отпадъци, реши на днешното си заседание Столичният общински съвет.  Това става възможно чрез нов договор за организиране на системата за разделно събиране на териториятга на Столичната община, обясни председателят на постоянната комисия по опазване на околната среда Лорита..

публикувано на 17.01.19 в 18:40

Увеличават броя на децата в яслените групи в София

Местата в яслените групи на територията на София да бъдат с увеличен прием, гласува Столичният общински съвет на днешното си заседание. При ниска месечна посещаемост с групите ще има възможност за прием до 3 деца допълнително, решиха още съветниците. Според зам.-кмета по направление “Култура, образование, спорт и превенция на зависимости” доц. Тодор..

публикувано на 17.01.19 в 17:55

"Януарска работилница за деца" разказва за освобождението на Кюстендил от робство

Регионалният исторически музей в Кюстендил организира "Януарска работилница за деца". Тя е посветена на освобождението на града от османско владичество, което се случва на 29 януари 1878 година. Работилницата включва апликация на униформи от Руско-турската освободителна война, изработване на 3D изображения на генералска униформа от Лейбгвардейския..

публикувано на 17.01.19 в 16:40

Александър Васов: Живея в приказка, която сам си пиша

За него приятелите му често се шегуват, че е прероденият Орфей, защото също като митологичния герой живее сред природата, отглежда стада от овце и кози и свири. Става дума за музиканта Александър Васов от сръбския Цариброд, който свири на осем фолклорни инструмента. Владее до съвършенство кавал, гайда, дудук, цафара, окарина, тамбура и балалайка,..

публикувано на 17.01.19 в 15:56

Чрез технологиите децата трябва да създават, да развихрят въображението си

Зависимостта на децата от най-ранна възраст от технологиите е един от наболелите въпроси на нашето съвремие. Когато поставим нещата на правилната основа още в самото начало, точно технологиите може да се окажат незаменим помощник на родителите в процеса на развитие на децата. Веселин Русинов , един от основателите на Академия "Роботика", заяви пред..

публикувано на 17.01.19 в 15:16