Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Сдружение "Милостив" помага на младежи да продължат образованието си

Снимка: БГНЕС
След успешното осъществяване на конкурса "Добротворчество" преди година, на който бяха раздадени над 16 хиляди лева,  сдружение „Милостив“ и тази година стартира инициативата в помощ на младежи в затруднено материално положение, които имат желание да продължат обучението си.

Повече за инициативата - чуйте от репортажа на Добромира Мицева.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Връчват годишните награди „Златна муза"

На 29 април, Световния ден на танца, Асоциацията на хореографите в България ще връчи Годишните си награди „Златна муза“. Церемонията ще бъде от 19:00 часа в Първа зала на НДК. Организаторите обещават, че програмата ще бъде наситена с много живи изпълнения от различните жанрове на танцовото, музикалното и певческото изкуство.  Освен..

публикувано на 27.04.18 в 10:54

Aniplay 2018 събира косплей общността

На 28 април в Sofia Event Center ще се проведе тазгодишното издание на косплей фестивала Aniplay. За незапознатите, косплей (cosplay) е бързо развиваща се субкултура, чиито членове си изработват костюми, наподобяващи популярни герои от филми, комикси и видеоигри, след което дефилират с тях.   Започнал като малко събиране на ентусиасти - фенове на..

публикувано на 27.04.18 в 10:01

Недоволни жители на "Лозенец" може да затворят символично бул. "Черни връх"

Символично затваваряне на движението по бул.„Черни връх“ е възможно по време на днешния протест на жители от кв.„Лозенец“. От 18:30 ч. те ще проведат поредна акция срещу строителството на небостъргач на ул.„Златен рог“. До блокиране на придвижването в района, което да създаде затруднения, едва ли ще се стигне, но все пак организаторите имат намерение да..

публикувано на 26.04.18 в 18:05
Йорданка Фандъкова и Мишел Барние на посещение в метрото

Фандъкова: Европейското финансиране за метрото няма да бъде засегнато от Брекзит

Кметът на София Йорданка Фандъкова заяви, че финансирането от европейска страна на третия лъч на метрото няма да бъде засегнато от Брекзит. И в момента третата линия на метрото изграждаме с около 400 млн. евро европейска солидарност. Това беше първият проект, който беше одобрен от новия програмен период. Чухме уверението, че във връзка с..

публикувано на 26.04.18 в 17:02

Започва изграждането на нов учебен корпус в Националната художествена академия

В Националната художествена академия ректорът проф. Николай Драчев в присъствието на зам.-министъра на културата Амелия Гешева , зам.- ректора доц. Даниела Янкова , преподаватели и студенти, направи първата копка по проекта за изграждане на нов учебен корпус. Изпълнението на мащабния проект ще се осъществи с безвъзмездна финансова помощ от..

публикувано на 26.04.18 в 17:01