Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Сдружение "Милостив" помага на младежи да продължат образованието си

БГНЕС
След успешното осъществяване на конкурса "Добротворчество" преди година, на който бяха раздадени над 16 хиляди лева,  сдружение „Милостив“ и тази година стартира инициативата в помощ на младежи в затруднено материално положение, които имат желание да продължат обучението си.

Повече за инициативата - чуйте от репортажа на Добромира Мицева.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Слушайте от 14 до 17 часа

В "Ритъмът на столицата" днес очаквайте

Вицепремиерът Томислав Дончев и постоянният представител на Световната банка за България Тони Томпсън представиха проект за споделени услуги, който ще подобри работата на администрацията. Подробности очакваме от Олга Добрева. Мерките за превенция на агресията срещу медици бе във фокуса на кръгла маса, организирана от съсловната организация в..

публикувано на 25.09.17 в 13:55

Гъвкава дисциплина - златният стандарт във възпитанието на децата

Родителите много често се лутат в избора си на подход към детето, раздвоявайки се между това да бъдат по-строги и да възпитат децата си в по-голяма дисциплина или да бъдат по-либерални и да оставят детето си да се развива самостоятелно с темпове, които то определя. Оказва се, че има и средно положение - гъвкава дисциплина. Гъвкавата дисциплина е..

публикувано на 25.09.17 в 13:28
Искрена Йорданова

Българските музиканти са не само талантливи, но и много добре научени

В сутрешното ни "Радиокафе" прескочихме до Лисабон, или по-точно Лисабон ни гостува в лицето на българската цигуларка Искрена Йорданова , която от 23 години живее, работи и (наистина) прави музикални и научни чудеса в португалската столица. Започнахме от най-хубавото в Лисабон, което е ... светлината  - слънцето сияе през цялата година и всички е..

публикувано на 25.09.17 в 12:27
Д-р Александър Оскар

Д-р Александър Оскар: Първият преглед на зрението да се направи до 3-годишна възраст

Децата трябва да бъдат прегледани възможно най-рано. Първият профилактичен преглед на очите им трябва да бъде извършен до 3-годишна възраст. Ако рано се диагностицират проблемите, те по-успешно могат да бъдат преодолени, да бъдат излекувани. Това подчертава в Часът на здравето д-р Александър Оскар от Детския очен кабинет на Александровска..

обновено на 25.09.17 в 12:19

Нора Ставрева: Затворих вратата в България, за да мога да я отворя в Италия

За нагласата да напуснеш родината си, за факторите, които те тласкат да емигрираш трайно, за ситуации и емоции, които трябва да преодолееш, за да оцелееш в чужда страна, за надеждата, стремежите, болката и огорчението, които те карат да загърбиш род и родина. За всичко това разговаряхме в "Контрасти" с Нора Ставрева , емигрирала в Италия преди почти..

публикувано на 25.09.17 в 09:34