Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Долно Подунавие - туристическото бижу на Североизточна Сърбия

Снимка: pixabay.com
За река Дунав знаем, че е дълга 2888 километра, че извира от Германия и се влива в Черно море, както и че свързва по особено красив начин Германия, Австрия, Словакия, Унгария, Хърватия, Сърбия, Румъния, България, Молдова и Украйна.

Познаваме и най-големите пристанища по течението ѝ - Виена, Братислава, Будапеща, Белград, Русе. Не знаем обаче много за мястото, където прилича на море - с ширина до 6 километра и половина.

За това място и за туристическите атракции по поречието на Дунав в Североизточна Сърбия - чуйте в звуковия файл.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Курс помага на родители при спешни детски ситуации

Неправителствената организация "Академия Първа Помощ" организира курс "Първа помощ за родители - спешни детски състояния". Курсът ще се проведе на 24 март (събота), от 13.00 до 18.30 часа, в "Двореца на щастливите хора". Вече навсякъде може да се намери информация за оказването на първа помощ, за да бъде добре подготвен един родител обаче е нужна..

публикувано на 22.03.18 в 15:39
Проф. д-р Донка Байкова

Проф. д-р Байкова: Наднорменото тегло влияе негативно върху фертилността

Тази седмица в "Радиоприемница" обръщаме внимание на здравословния начин на живот, но не само защото пролетта идва и имаме желание да изглеждаме добре, а защото, когато се грижим за нашето тяло, то ни се отблагодарява, боледувайки по-рядко. Тонусът ни се повишава, а от там настроението и продуктивността ни също. Днес гост в студиото бе проф. д-р..

публикувано на 22.03.18 в 15:38

Българските хотелиери подценяват онлайн презентирането за привличане на туристи

Българските хотелиери изоставят значително спрямо западните си колеги - показва проучване, направено сред 425 произволно избрани места за настаняване от различен тип и местоположение в България. Като основен проблем се посочва липсата на мобилна версия към сайта, а близо 1/3 от обектите дори нямат интернет страница. През последните 6 години..

обновено на 22.03.18 в 14:56

Уникална изложба показва медицински артефакти от различни епохи

Институтът по експериментална морфология, патология и антропология с музей при БАН открива в Националния антропологичен музей уникалната за страната ни изложба "Болести и лечение през вековете". Посетителите може да видят артефакти, свързани с лечебни практики от различни епохи - скалпели от античността,  уникални инструменти на лечители,..

публикувано на 22.03.18 в 14:04
Слушайте от 14 до 17 часа

В "Ритъмът на столицата" в четвъртък

И днес във времето между 14:00 и 17:00 часа ще се движим в ритъм с живота в столицата и региона, ще слушаме приятна и "сгряваща" музика, която ще бъде и естествен фон на актуалните теми от деня, на които ще спрем вниманието ви този следобед. Сред акцентите ще бъдат "зимната обстановка" в началото на пролетта, състоянието на основните пътни артерии в..

публикувано на 22.03.18 в 12:50