Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

„Ретро парад Владая“ отново събира почитателите на класически автомобили

Снимка: Facebook
За втора поредна година Владая ще бъде домакин на парад на класически автомобили. „Ретро парад Владая 2017“ ще се проведе в неделя, а експонатите ще бъдат разположени в парка около храм „Успение на Пресвета Богородица“.

Официалният старт на събитието ще бъде в 12:00 часа, когато жури от експерти ще разгледа и ще оценява класическите леки автомобили. За собствениците на най-автентичните и запазени возила ще има и награди. Тази година събитието съвпада и с ежегодния събор на Владя.

Около 120 души представиха своите класически автомобили на миналогодишното първо издание на „Ретро парад Владая“, а зрителите, дошли да видят някои от най-интересните класически автомобили, бяха над 1000. Организаторите очакват участниците в ретро парада тази година да са двойно повече.

По време на парада тази неделя ще има още фолклорна програма и музикални изпълнения. Мероприятието ще завърши на стадион „Гранит“, който се намира в близост до парка, където ще се проведе специално изпитание за майсторско шофиране. 

Организаторът на „Ретро парад Владая“ Данаил Пенчев сподели още, че ако се съберат много участници и публика и тази година, празникът за почитателите на класическите автомобили ще може да се превърне в традиция.

Още - чуйте в звуковия файл.


ВИЖТЕ ОЩЕ

В сърцето на Стара планина - Детска природна академия "Узана"

Предлагаме ви да отскочим до Габрово, за да се запознаем с Детската природна академия "Узана". Тя е създадена по проект от Българска фондация "Биоразнообразие" в партньорство с Община Габрово. Намира се в сърцето на България и Стара планина, в местността Узана, на 22 км от Габрово. Тя дава възможност на деца от всички възрасти да се срещнат с природата..

публикувано на 21.01.18 в 10:05
Мартин Георгиев

Мартин Георгиев: Българските оркестри са запазили "цвета" в звученето си

Има нещо особено в звука на българските оркестри, казва диригентът Мартин Георгиев и допълва: "Днес въпреки че в световен мащаб оркестрите започват да звучат все по-сходно, тук има неща запазени в нюансите, в цветовете на оркестровия звук. Особено за определени композитори това са някои цветове, които понякога на друго място ми липсват и ги постигам с..

публикувано на 21.01.18 в 10:05

Проф. Валентин Старчев: Монументалните паметници не разказват събитието. Те търсят символите

"Райко Алексиев" е една от най-хубавите галерии в София като пространство и осветление , казва скулпторът Валентин Старчев, който преди дни откри в нея самостоятелна изложба, представяйки произведения, създадени през последните няколко месеца. Скулпторът обяснява, че творбите са монументални, защото пространството го позволява, а и защото са..

публикувано на 20.01.18 в 14:05

Доц. Ивайло Кожухаров: Кардиодефибрилаторът спасява живот при тежка аритмия

Кардиолози настояха тази седмица здравната каса да поема изцяло заплащането на медицинските устройства, необходими на пациенти с риск за внезапна сърдечна смърт. От Сдружението по кардиостимулация и елкектрофизиология алармираха, че  страната ни е на първо място в Европа по смъртност, причинена от внезапно спиране на сърцето. Заплашените пациенти са в..

публикувано на 20.01.18 в 13:15

Проявяват ли творчество партньорите в семейните отношения

Що е то творчество в семейните отношения, може ли то въобще да съществува на територията на семейството и как се съвместява със семейните задължения? Отговорът на този въпрос дава психотерапевтът Божидар Цендов в продължението на разговора ни с него от миналата седмица. Основно творчеството в семейството се проявява в грижата и отношението, както и в..

публикувано на 20.01.18 в 11:10