Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

„Ретро парад Владая“ отново събира почитателите на класически автомобили

Снимка: Facebook
За втора поредна година Владая ще бъде домакин на парад на класически автомобили. „Ретро парад Владая 2017“ ще се проведе в неделя, а експонатите ще бъдат разположени в парка около храм „Успение на Пресвета Богородица“.

Официалният старт на събитието ще бъде в 12:00 часа, когато жури от експерти ще разгледа и ще оценява класическите леки автомобили. За собствениците на най-автентичните и запазени возила ще има и награди. Тази година събитието съвпада и с ежегодния събор на Владя.

Около 120 души представиха своите класически автомобили на миналогодишното първо издание на „Ретро парад Владая“, а зрителите, дошли да видят някои от най-интересните класически автомобили, бяха над 1000. Организаторите очакват участниците в ретро парада тази година да са двойно повече.

По време на парада тази неделя ще има още фолклорна програма и музикални изпълнения. Мероприятието ще завърши на стадион „Гранит“, който се намира в близост до парка, където ще се проведе специално изпитание за майсторско шофиране. 

Организаторът на „Ретро парад Владая“ Данаил Пенчев сподели още, че ако се съберат много участници и публика и тази година, празникът за почитателите на класическите автомобили ще може да се превърне в традиция.

Още - чуйте в звуковия файл.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Виолин Неделчев

Виолин Неделчев, учител на годината: Уникално е да научиш едно дете да помага на по-слабия

Виолин Неделчев- учител на годината по изобразително изкуство за втори път, преподавател в 143 ОУ „Георги Бенковски“ гостува на неделното „Радиокафе“, което се излъчи от една от столичните галерии. Работя с деца от много години, още от 1994 година започнах като художник –учител в приложното училище, минал съм през много гимназии, много..

публикувано на 21.05.18 в 19:45

Предвиждат продължение на метрото в "Люлин", "Младост" и "Слатина"

Продължаване на метрото до различни части на града предвиждат от Столичната община. Това каза главният архитект на София Здравко Здравков по време на отчета му за свършеното от него през последните две години, откакто е встъпил в длъжност. Нови станции може да има в районите "Люлин", Студентски град, "Слатина" и "Симеоново". Една от промените е на..

публикувано на 21.05.18 в 18:18

Раздадоха призовете "Футболист на футболистите"

Асоциацията на българските футболисти проведе годишната церемония "Футболист на футболистите" за сезон 2017/2018, където връчи престижни награди за най-добре представилите се футболисти през сезона. Отличени имаше сред треньорите, младите футболисти и професионалистите. За първа година беше връчена награда и за най-добра футболистка, чийто носител стана..

публикувано на 21.05.18 в 18:14

Антитерорист от Израел е водещият лектор на конференцията „Спорт и сигурност“

Днес в Националната спортна академия (НСА) официално беше открита Петата научна конференция „Спорт и сигурност“. В програмата на форума са включени лекции на специалисти от водещи институции, ангажирани с осигуряването на сигурността по време на спортни събития. Водеща лекция изнесе полковник от запаса в израелската армия Амир Горен - световен експерт по..

публикувано на 21.05.18 в 17:22
Акад. Богдан Петрунов

Акад. Богдан Петрунов: Всичко може да причини алергия, ако попадне във възприемчив организъм

Мръсен въздух, хранителна непоносимост, ухапване от насекомо, лекарство или просто мънички, невидими полени, дори носене на обеци – всичко това може да ви заведе до чакалнята пред алергологията. Всеки трети българин е алергичен, а над половин милион е броят на страдащите от сенна хрема у нас – твърди статистиката в момента. Казвам „в момента“,..

публикувано на 21.05.18 в 16:35