Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

„Ретро парад Владая“ отново събира почитателите на класически автомобили

Снимка: Facebook
За втора поредна година Владая ще бъде домакин на парад на класически автомобили. „Ретро парад Владая 2017“ ще се проведе в неделя, а експонатите ще бъдат разположени в парка около храм „Успение на Пресвета Богородица“.

Официалният старт на събитието ще бъде в 12:00 часа, когато жури от експерти ще разгледа и ще оценява класическите леки автомобили. За собствениците на най-автентичните и запазени возила ще има и награди. Тази година събитието съвпада и с ежегодния събор на Владя.

Около 120 души представиха своите класически автомобили на миналогодишното първо издание на „Ретро парад Владая“, а зрителите, дошли да видят някои от най-интересните класически автомобили, бяха над 1000. Организаторите очакват участниците в ретро парада тази година да са двойно повече.

По време на парада тази неделя ще има още фолклорна програма и музикални изпълнения. Мероприятието ще завърши на стадион „Гранит“, който се намира в близост до парка, където ще се проведе специално изпитание за майсторско шофиране. 

Организаторът на „Ретро парад Владая“ Данаил Пенчев сподели още, че ако се съберат много участници и публика и тази година, празникът за почитателите на класическите автомобили ще може да се превърне в традиция.

Още - чуйте в звуковия файл.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Тези хора не чакат началото на представление, а да им дойде редът за някое гише в КАТ

Ще намалеят ли опашките в КАТ?

От началото на месеца плащането на глобите към КАТ вече може да сe извършва и по електронен път . МВР предлага на гражданите също възможност за електронна проверка на неплатени глоби по фишове, актове за установяване на административно нарушение, наказателни постановление, както и издаване на удостоверения за собственост на превозно средство и..

публикувано на 22.08.17 в 17:50

Шумен – история и много енергия

Районът около Шумен е забележителен с историческите и природните си дадености, но и с още нещо – скалните манастири, които съчетават и двете. Това обикновено са естествени скални ниши, които са дообработени от хората. Има данни, че са били обитавани още през енеолита, но пикът на обитаване е през втората половина на XIII век, когато в страната широко..

публикувано на 22.08.17 в 17:38

Бисерната пещера - най-новият природен феномен в България

Като природен феномен определиха новооткритата Бисерна пещера в България спелеолози от Българското пещерно дружество. Бисерната пещера е открита преди около 3 години от няколко изследователи от Българското пещерно дружество. Дълго време съществуването ѝ се пази в тайна, за да бъде опазена от наплива на туристи и други посетители. Самата пещера е..

публикувано на 22.08.17 в 17:21

Маркират опасните дървета в Борисовата градина

Около 5% са дърветата в Борисовата градина, които са класифицирани като опасни, ще трябва да бъдат премахнати. Това показва проверката на експерти от Лесотехническия университет в парка. Лесовъдите започнаха маркирането на опасни, сухи и гнили дървета, което се извършва в участък от около 200 декара в лесопарковата част на Борисовата градина, между..

публикувано на 22.08.17 в 16:25

ЕК дава 120 млн. евро за безплатен интернет

Безплатен интернет на всяко едно обществвено място у нас, както и единна система за наличната онлайн инфраструктура. Това са целите на два проекта, които днес от Министерството на транспорта представиха пред местните админнистрации. Първият проект се финансира от Европейския съюз, а вторият от държавния бюджет. WiFi4EU  - под този надслов европейската..

публикувано на 22.08.17 в 15:42