Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

„Ретро парад Владая“ отново събира почитателите на класически автомобили

Снимка: Facebook
За втора поредна година Владая ще бъде домакин на парад на класически автомобили. „Ретро парад Владая 2017“ ще се проведе в неделя, а експонатите ще бъдат разположени в парка около храм „Успение на Пресвета Богородица“.

Официалният старт на събитието ще бъде в 12:00 часа, когато жури от експерти ще разгледа и ще оценява класическите леки автомобили. За собствениците на най-автентичните и запазени возила ще има и награди. Тази година събитието съвпада и с ежегодния събор на Владя.

Около 120 души представиха своите класически автомобили на миналогодишното първо издание на „Ретро парад Владая“, а зрителите, дошли да видят някои от най-интересните класически автомобили, бяха над 1000. Организаторите очакват участниците в ретро парада тази година да са двойно повече.

По време на парада тази неделя ще има още фолклорна програма и музикални изпълнения. Мероприятието ще завърши на стадион „Гранит“, който се намира в близост до парка, където ще се проведе специално изпитание за майсторско шофиране. 

Организаторът на „Ретро парад Владая“ Данаил Пенчев сподели още, че ако се съберат много участници и публика и тази година, празникът за почитателите на класическите автомобили ще може да се превърне в традиция.

Още - чуйте в звуковия файл.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Кадър от филма

Филмът „Безбог“ номиран за наградата Европейско откритие

Филмът "Безбог" на режисьора Ралица Попова е сред петте номинирани филма за Европейско откритие - Prix Fipresci на Европейската филмова академия. Първите номинации в две от категориите вече са обявени- за европейско откритие и за късометражен филм."Безбог" е в копродукция с Дания и Франция. Той вече спечели голямата награда "Златен леопард" на..

публикувано на 23.10.17 в 19:45

Млади автори от "Заешка дупка" представят творбите си

На 24 октомври от 20.30 часа млади и непознати поети от Творческа академия „Заешка дупка“ ще представят своите творби в MAZE. Иниацитивата е организирана от поетите Иван Димитров и Ирена Иванова . Общо 14 автори ще представят свои дебютни творби - поезия и проза по време на "Голямото четене". Това са курсисти от творческата академия, като..

публикувано на 23.10.17 в 19:45

Седем души са в тежко състояние след катастрофа край Драгичево

Седем души са в тежко състояние, след като микробус се обърна в дере край пернишкото село Драгичево.Бусът е превозвал пътници от София към Перник. Движението в района е изключително затруднено. Пострадалите се извозват в пернишката и в столични болници. По предварителни данни сред тях има такива, които са в тежко състояние

публикувано на 23.10.17 в 18:47

"Спаси София" очаква яснота по проектите за ул. "Каменоделска"

Гражданската организация "Спаси София" разпространи поредните снимки за проблемни райони на столицата, този път те са от улица "Каменоделска". По думите на Гергин Борисов от организацията, тази улица е трябвало да бъде ремонтирана тази година, но нейният ремонт се е забавил и след това е бил отложен. Борисов посочи, че улица "Каменоделска" е..

публикувано на 23.10.17 в 18:32

Отново ни посреща "Поезия в метрото"

Откриха второто издание на "Поезия в метрото 2017" - стихове на 12 европейски автори във вагоните на софийското метро и на метростанция “Софийски университет “Св. Климент Охридски”, представлява тази инициатива, която започна днес и ще продължи до 3 декември. Това е второ издание на “Поезия в метрото”. Тази година има стихове на поети от Германия,..

публикувано на 23.10.17 в 17:55