Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Трафик София

Всеки делничен ден от 17:00 ч. до 19:00 ч. на честотите на Радио София даваме пълна информация за актуалната трафик обстановка в столицата: затворени улици, ремонти, задръствания, закъснение на градския транспорт и алтернативни маршрути. Поднасяме ви цялата трафик информация с добро настроение и в компанията на много от любимата ви музика.


СнимкаПосетете Трафик София и във Фейсбук


СОС ще разгледа проект за нова Наредба за реда и условията на пътуване с градски транспорт

Проект за нова Наредба за реда и условията на пътуване с обществения градски транспорт ще бъде внесена за обсъждане в Столичния общински съвет (СОС) до края на седмицата. Вносителите на проекта Екатерина Йорданова и Зафир Зарков председател и..

публикувано на 21.02.18 в 15:53

Обсъждат идеен проект на Закона за движение по пътищата

Институтът за пътна безопасност и Софийският университет „Св.Климент Охридски“ организират обществено обсъждане на идеен проект за Закон за движение по пътищата. Обсъждането ще се състои на 24 февруари (събота), от 11:00 до 13:00 часа, в 272 аудитория на..

публикувано на 20.02.18 в 18:05

Верижна катастрофа на бул. "Цар Борис III" в столицата

Катастрофа стана на бул. „Цар Борис III” в столицата близо до кръстовището с Красно село, предаде репортер на БГНЕС. Сблъскали са се няколко автомобила най-вероятно заради несъобразена с пътните условия скорост. На мястото на инцидента са спрели 5..

публикувано на 19.02.18 в 13:20

Повече паркоместа с по-бърза процедура по отстраняване на изоставени автомобили

Срокът за стартиране на процедурата за преместване на излязло от употреба МПС да бъде съкратен, искат от Столичната община. Те ще предложат на Народното събрание да преразгледа изискването за годишния технически преглед. В момента, за да бъде..

публикувано на 16.02.18 в 17:35

Разширение на "зелената зона" - поне 3 месеца след решението

Разширение на „зелената зона“ в три столични района и въвеждане за първи път в още един, се планира в следващите месеци. Според Центъра за градска мобилност ще бъдат обособени нови 5500 места. Днес районните кметове на „Лозенец“, „Оборище“, „Възраждане“..

публикувано на 14.02.18 в 18:17

27 електромобила чакат наематели с телефон

Нова услуга за шофьори вече се предлага в София. Става дума за наем на електромобил, напр. от от големите бизнес клъстери или търговски центрове. Услугата носи името Spark и е от ново поколение, с прилагане на предимствата, които носят новите..

публикувано на 13.02.18 в 19:22

Отчетоха последствията от краткосрочните екомерки по отношение на трафика като замърсител на въздуха

Схема за разполагане на електрически зарядни колонки разработват съвместно Направление „Архитектура и градоустройство“ и Дирекция „Транспорт“ към Столичната община. Това заяви зам.-кметът по екологията Йоана Христова , която отчете пред Комисията по..

публикувано на 13.02.18 в 17:51

Стартира кампанията "Най-добър млад шофьор на България"

Съюзът на българските автомобилисти стартира кампанията "Най-добър млад шофьор на България". Събитието се провежда за първи път в страната. В състезанието могат да се включат български шофьори между 18-ти 26 години като условие е те да имат стаж до..

публикувано на 05.02.18 в 18:41

Интегрират различните източници на информация за чистотата на въздуха в София

Започва интеграция на различните източници на информация за чистотата на въздуха в София. Гражданските мрежи за отчитане на замърсяванията станаха изключително популярни, защото отчитат актуални данни по всяко време на денонощието. Идеята е техните..

публикувано на 01.02.18 в 18:20

"Спаси София" предлага 7 нощни линии в столицата

Неправителствената организация "Спаси София" предлага да бъдат въведени 7 нощни линии в София, обслужвани от 28 къси автобуси. Според Борис Бонев от организацията билетът за 90 минути нощен транспорт с неограничен брой прекачвания трябва да струва 2..

публикувано на 01.02.18 в 11:25