Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Трафик София

Всеки делничен ден от 17:00 ч. до 19:00 ч. на честотите на Радио София даваме пълна информация за актуалната трафик обстановка в столицата: затворени улици, ремонти, задръствания, закъснение на градския транспорт и алтернативни маршрути. Поднасяме ви цялата трафик информация с добро настроение и в компанията на много от любимата ви музика.


СнимкаПосетете Трафик София и във Фейсбук


Годишните технически прегледи ще се записват централизирано, не на локални сървъри

Промяна в системата за отчитане на екологичността на колите предвиждат от Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“. Мярката е част от предвиждащите се изменения за ограничаване на замърсяването на въздуха и по-специално тези, свързани с..

обновено на 20.06.18 в 17:53

10 нови "паяка" на ЦГМ бродят по столичните улици

По софийските улици вече се движат новите "паяци" на Центъра за градска мобилност, с които се репатрират паркираните в нарушение автомобили до наказателните паркинги на дружеството. Вчера са били пуснати експлоатация четири от новите коли, а..

публикувано на 20.06.18 в 09:13

Индекс за безопасно шофиране дава обективна оценка на шофьорите

Много се изговори за това как можем да подобрим безопасността на пътя. Обучения, системи за сигурност, подобряване на пътната инфраструктура, но досега нямаше обективна оценка на самите шофьори. Тук е мястото на индекса за безопасно шофиране. Индексът..

публикувано на 19.06.18 в 18:54

Ремонтът на бул. "Т. Каблешков" трябва да приключи до края на юли

Столичният кмет Йорданка Фандъкова провери ремонтните работи по разширението на булевард “Тодор Каблешков“ в участъка от бул.“Цар Борис Трети“ до ул. „Майор Горталов”. Там вече бяха подменени канализацията и бяха изместени телекомуникационните мрежи,..

публикувано на 18.06.18 в 18:11

Започна състезанието за екологично, икономично и толерантно шофиране "Еко драйв България"

Днес беше даден стартът на състезанието за икономично шофиране "Еко драйв България". В рамките на три дни, участниците ще изминат над 500 км, а автомобилите са разделени в три категории според вида гориво. Състезанието се провежда за трета поредна..

публикувано на 15.06.18 в 17:57

Пешеходец е пострадал при инцидент на "Симеоновско шосе"

Пешеходец е пострадал тази сутрин около 7 часа при инцидент на "Симеоновско шосе" в района на спирка "Студентски град", съобщиха очевидци пред Радио София. В момента на инцидента пътната настилка е била мокра. Засега няма повече подробности за случилото се..

публикувано на 15.06.18 в 08:48

Богдан Милчев: Проблемът с пътната безопасност е заплаха за националната сигурност

Основният проблем на пътната безопасност в страната е неработещата система за управление на безопасността на движението по пътищата. Моделът на системата се отличава със слаб и безидеен мениджмънт и некомпетентни политически намеси. Това обясни в..

публикувано на 14.06.18 в 12:15

Рехабилитират подлеза на бул. "България" и "Акад. Иван Гешов“ преди да стане подход към метростанция

Голяма част от подлезите са обновени, като от Столичната община твърдят, че нанесените щети са предимно от вандали. Управниците имат за цел всички подземни съоръжение да са безопасни, като при ремонт ще ги правят по-устойчиви на вредно въздействие...

публикувано на 12.06.18 в 17:58
Андрей Новаков

Андрей Новаков: Капитулацията на пакета "Макрон" е безусловна

Като капитулация на пакета “Макрон” определи евродепутатът Андрей Новаков одобрените от Комисията по транспорт на Европейския парламент промени в пакета за мобилност. Новаков е единственият български евродепутат, който имаше право да гласува, и е..

публикувано на 06.06.18 в 17:46

КАТ започва проверки на шофьорите за употреба на алкохол и наркотици

Една от трите основни причини за възникване на тежки инциденти по пътищата на Европа, които са с голям брой жертви, е управлението на моторно превозно средство след употреба на алкохол или наркотици. Поради тази причина до 10 юни на територията на..

публикувано на 05.06.18 в 17:40