Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Солна стая пази здравето на децата от 171 ОДЗ „Свобода“

Снимка: БГНЕС
От специална солна стая ще се възползват децата в 171 детска градина „Свобода“ в столицата. Това съобщи за Радио София районният кмет на кв. „Надежда“ Димитър Димов, където се намира образователната сграда. Прилагането на терапия със сол влияе на различни здравословни състояния, като астма, хронични респираторни болести, настинки, алергии, кожни заболявания, слаба имунна система и много други.

Идеята за създаването на солната стая е на вече бившия директор на 171 детска градина Диана Русинова. Още от тази учебна година децата ще могат да изпитат благотворното влияние на солните пари.

Както в повечето столични райони, така и в „Надежда“ недостиг на места в градинските групи няма, но при яслените се наблюдава такъв, призна кметът Димитър Димов.

А по отношение на сградната инфраструктура районният кмет обясни, че през последните 2 години, 22 площадки за игра са реновирани в детските градини, като с прилагането на интегрирания план - само в две - филиалът на 27 ДГ и при основната сграда на 137 ДГ, съоръженията няма да бъдат обновени. В момента се работи по проект за енергийна ефективност в 153-то Спортно училище „Неофит Рилски“.

Димов допълни, че всички детски градини и училища са подготвени да посрещнат нормално учебната година, като в момента се освежават пешеходните пътеки в близост до сградите, а където е необходимо се ремонтират и тротоарите.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Повече от 210 ценни находки на Перперикон за този сезон

Над 210 са ценните находки, открити до момента, от настоящия археологически сезон на Перперикон. Сред тях са кръстове, накити, монети, каменна пластика и други. До края на теренните проучвания ръководителят на разпоките проф.Николай Овчаров очаква още уникални артефакти. В момента екипът изследва средновековните пластове на скалния град. Вече..

публикувано на 17.08.19 в 11:05

Графа прави трансгранична музика

За трета поредна година One Love Tour събира на една сцена едни от най-популярните български и македонски изпълнители от различни стилове, като този път се набляга на дуетите между артистите от двете страни.Фестивалът е част от “Strumica Open Festival”. Владимир Ампов - Графа, участва за втора поредна година в One Love Tour и смята, че има..

публикувано на 16.08.19 в 18:27

Дизайн в "КвАРТал"-а

Утре е краят на поредицата от съботи, в която столични улици, се освобождават от автомобилно движение и се превръщат в споделени пространства за обмен на изкуство и дискусия за развитието на градската среда. Инициативата, която се провежда през цялото лято, е част от проекта „КвАРТал“ на Арт фондация „ДОМА“. Негова основна цел е да се обособи..

публикувано на 16.08.19 в 16:55

Ела на "Боса разходка" в Южния парк

Тази неделя, от 10.00 ч., в Южния парк в София ще се проведе “Боса разходка” - специално събитие , което е част от кампанията за превенция на разширените вени и хронична венозна болест „Вземи краката си в ръце“. Организатор на инициативата е Българското национално дружество по съдова и ендоваскуларна хирургия и ангиология. В рамките на събитието ще се..

публикувано на 16.08.19 в 16:30

Фотография за деца - градски образи

С популяризирането на влоговете в интернет, все повече деца мечтаят да могат да снимат и да правят клипове, за да дават форма на проблемите, които ги вълнуват ежедневно. Освен към смартфоните, най-малките проявяват интерес и към по-сложните технологии като фотоапаратите. За това на помощ идват организаторите на открития урок: "Фотография за деца -..

публикувано на 16.08.19 в 16:21

Слаткаристика празнува рождения си ден на One Love Tour в Струмица

Марко Маринкович - Слаткаристика , се оказа най-щастливият човек на българо-македонския концерт в Струмица, част от One Love Tour. Той отбеляза на сцената своя рожден ден, заедно с най-популярните изпълнители на България и Република Северна Македония.  Култовата хип- хоп звезда на Балканите не скри емоцията си: Човек трудно може да опише какво..

публикувано на 16.08.19 в 16:12

Дневникът на една софиянка: Коя е съвършената любов?

Коя е съвършената любов? Когато не знаем за какво да пишем, скъпи мои, най-добре да се хванем за любовта! Тази тема все някога ни е засягала и то по един много дълбок и запомнящ се начин. Дори да сме социопати и да мразим целия свят, поне веднъж сме се усмихнали на някого с влюбени очи. Но да се върнем на питането, коя е съвършената..

публикувано на 16.08.19 в 14:30