Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

На какви уловки можем да се натъкнем, когато застраховаме автомобила си

Снимка: БГНЕС
Комисията за защита на потребителите извършва анализ на общите условия на застрахователните компании, като фокусът в момента е върху автомобилните застраховки. На какви уловки можем да се натъкнем, когато застраховаме автомобила си?

Новият застрахователен кодекс, който е в сила от началото на 2016 г., с последните си изменения през август тази година не променя съществено условията по "Автокаско". Те се договарят между клиент и застраховател и като цяло кодексът дава повече гаранции за защита на потребителите. Не се променят премиите, обезщетенията, няма съществена разлика и в сроковете.

Един от най-често срещаните проблеми напоследък е при случаите, когато автомобилът ни пострада при градушка. Тук много важно е да внимаваме при избора на полица и застраховател, защото ако си купим най-евтиното, частично "Каско", то изключва подобни щети. Също така, застрахователите работят с определени доверени сервизи, в които се правят ремонтите. За съжаление много пъти в тези сервизи можем да попаднем на лошо обслужване, дълго чакане, да са на неудобно място за нас и всичко това да доведе до големи забавяния при получаване на отремонтираният автомобил.

Още по темата - чуйте в репортажа на Божидар Янев.

ВИЖТЕ ОЩЕ

We Talk About Us… с Александра Раева

Александра Раева е гост в поредното издание на предаването - очарователна, дисциплинирана (пристига 5 минути преди уговорения час) и… вече руса. Връщаме се в детските години на Алекс, в онази особена възраст между 8 и 18: Много искам д o мен да стои   майка ми, защото тя е най-големият потърпевш на моя характер. Тежко дете... Тежко..

обновено на 18.06.18 в 11:36

След повече от 25 години Малеровата “симфония на хилядата” ще звучи в НДК

Симфония №8 на Густав Малер ще прозвучи на 27 юни в Зала 1 на НДК . Музикалното произведение е създадено за оркестър, хор и солисти, и затова е наричано “симфония на хилядата”. Осмата симфония на Малер е в Топ 10 на най-великите симфонии в класацията, изготвена от BBC, но поради огромния мащаб и участници в България не се изпълнява често. (За..

публикувано на 18.06.18 в 11:09

Изоставените домашни любимци поддържат броя на уличните кучета

Положението с бездомните кучета в столицата е все по-добро. Преди 5 -10 години до всяка уличка, пейка и кофа, лежаха добри, уплашени и понякога озлобени кучета. От няколко години Столичната община подпомогната от приютите за животни, извършва кастрация на бездомни кучета и котки с цел да ограничи хуманно популацията им. Проблем е непрекъснатото..

публикувано на 18.06.18 в 10:53

Летните топ дестинации - в обектива на „Радиоприемница“

В последните две седмици на месец юни ще ви срещнем отблизо с най-популярните летни дестинации за нас, българите. С помощта на експерти, опитни екскурзоводи, туристически блогъри и пътешественици ще ви дадем най-необходимата информация за известни и по-малко познати места за отдих и лятна почивка у нас и в чужбина.  През настоящата седмица ще посетим..

публикувано на 18.06.18 в 10:25

Започва приемът на документи в Софийския университет „Св. Климент Охридски“

От днес започва приемът на документи за класиране на кандидат-студентите за учебната 2018/2019 г. в Софийския университет „Св. Климент Охридски“  Кандидат-студентите, които желаят да участват в класирането, трябва да се регистрират на адрес https://online.uni-sofia.bg до 17.30 ч. на 30 юни 2018 г. При регистрацията всеки кандидат-студент създава свой..

публикувано на 18.06.18 в 10:18