Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

На какви уловки можем да се натъкнем, когато застраховаме автомобила си

БГНЕС
Комисията за защита на потребителите извършва анализ на общите условия на застрахователните компании, като фокусът в момента е върху автомобилните застраховки. На какви уловки можем да се натъкнем, когато застраховаме автомобила си?

Новият застрахователен кодекс, който е в сила от началото на 2016 г., с последните си изменения през август тази година не променя съществено условията по "Автокаско". Те се договарят между клиент и застраховател и като цяло кодексът дава повече гаранции за защита на потребителите. Не се променят премиите, обезщетенията, няма съществена разлика и в сроковете.

Един от най-често срещаните проблеми напоследък е при случаите, когато автомобилът ни пострада при градушка. Тук много важно е да внимаваме при избора на полица и застраховател, защото ако си купим най-евтиното, частично "Каско", то изключва подобни щети. Също така, застрахователите работят с определени доверени сервизи, в които се правят ремонтите. За съжаление много пъти в тези сервизи можем да попаднем на лошо обслужване, дълго чакане, да са на неудобно място за нас и всичко това да доведе до големи забавяния при получаване на отремонтираният автомобил.

Още по темата - чуйте в репортажа на Божидар Янев.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Все по-свързаната (като транспорт, и не само) Европа събра европейски лидери в Талин

Конференцията Connecting Europe, която се провежда днес и утре в Талин, е организирана от Европейската комисия и Естонското председателство на Съвета на Европа (която след това ще поеме нашата страна). Основната цел на събитието е да се определят финансовите изисквания, приоритети и изобщо цялостната политика в транспортния сектор за следващия..

публикувано на 21.09.17 в 17:19

"Ваканции" - изложба на Даниела Олег Ляхова

Рисунки, живопис и две авторски книги, създадени от Даниела Олег Ляхова в периода 1990 - 2006 г. Това са творбите, които могат да видят зрителите в експозицията в галерия "Credo bonum".   По думите на куратора Мария Василева Даниела Олег Ляхова е художничка известна най-вече със своите сценографски проекти, с работата си с режисьорите Маргарита..

публикувано на 21.09.17 в 16:50

Д-р Радислав Наков: С 30% са намалели студентите по медицина, които желаят да заминат в чужбина

Министерството на здравеопазването създаде регистър на обявените специализации в системата на здравеопазване. Искането бе на Асоциацията за развитие на медицинската общност и Асоциацията на студентите-медици в България. След среща на техни представители с министър Николай Петров, регистърът вече е факт. Така достъпът до обявените от лечебните заведения..

публикувано на 21.09.17 в 16:00

Прокурор Мими Куцкова ще приема сигнали за насилие над медици

Заради зачестилите случаи на насилие над медици, в началото на месеца и. д. районен прокурор на София Радослав Димов обяви намерението си да определи конкретен свой колега, който да ги поема. Лекарите от Центъра за спешна помощ, от болниците със спешни отделения и родилните отделения в столицата, могат да подават сигнали за инциденти..

публикувано на 21.09.17 в 15:55

Първото Българско председателство на ЕС - отворено към гражданите

Днес беше открита дискусия под мотото „101 дни до София - столица на Европа. Нашите приоритети“. Основни фигури по време на събитието бяха министърът на Българското председателство Лиляна Павлова и председателят на „ ПанЕвропа България “ Гергана Паси. Бяха отворени публичните дискусии за темите, които засягат неправителствения сектор по отношение..

публикувано на 21.09.17 в 15:54