Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

На какви уловки можем да се натъкнем, когато застраховаме автомобила си

БГНЕС
Комисията за защита на потребителите извършва анализ на общите условия на застрахователните компании, като фокусът в момента е върху автомобилните застраховки. На какви уловки можем да се натъкнем, когато застраховаме автомобила си?

Новият застрахователен кодекс, който е в сила от началото на 2016 г., с последните си изменения през август тази година не променя съществено условията по "Автокаско". Те се договарят между клиент и застраховател и като цяло кодексът дава повече гаранции за защита на потребителите. Не се променят премиите, обезщетенията, няма съществена разлика и в сроковете.

Един от най-често срещаните проблеми напоследък е при случаите, когато автомобилът ни пострада при градушка. Тук много важно е да внимаваме при избора на полица и застраховател, защото ако си купим най-евтиното, частично "Каско", то изключва подобни щети. Също така, застрахователите работят с определени доверени сервизи, в които се правят ремонтите. За съжаление много пъти в тези сервизи можем да попаднем на лошо обслужване, дълго чакане, да са на неудобно място за нас и всичко това да доведе до големи забавяния при получаване на отремонтираният автомобил.

Още по темата - чуйте в репортажа на Божидар Янев.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Мечтата за богатство е "прах в очите", но въпросите за него изясняват ценностите в живота

Екипът на Радиокафе ви отправя покана за театър. Тя е за тази вечер в Сатиричния театър и към нея се присъединява Росица Александрова , която играе в пиесата „Прах в очите“ в партньорство с Николай Урумов. Драматургът - Дьорд Шпиро, написва пиесата през 2007 г. и оттогава не спира да се играе в много страни. По думите на режисьора..

публикувано на 24.11.17 в 11:31

Празнични концерти и кулинарни изненади на Немския коледен базар

Немският коледен базар се провежда за седма поредна година в градинката срещу Народния театър. И този път посетителите могат да опитат традиционните греяно вино, печени вурстчета или щолен. Освен това има и две къщички, в които се продават картички и сувенири с благотворителна цел. Една е на Фондация „Надежда за малките“, а другата е на Ротари..

публикувано на 24.11.17 в 09:42
Директорът на Столичния куклен театър Кирякос Аргирополус на гости в Радиокафе

Кирякос Аргиропулос: Правим театър със съвременно звучене

Правим театър със съвременно звучене, съвременен език, да ползваме всички театралани средства, а и не само театрални, които могат да се превърнат и да бъдат в плюс за една постановка. Така че не ограничавам никой от постановчици в нашия театър. Прави онова, което смята че е най-доброто и така темата го гложди, смята, че темата трябва да бъде..

публикувано на 23.11.17 в 18:33

Модерните супер храни - мания или необходимост

Последните двайсет години се появи ново заболяване, нарича се орторексия. Това е огромният стремеж на хората към здравословното хранене, каза председателят на Съюза по хранителна промишленост д-р Светла Чамова по време на 14-а Национална научно-практическа конференция, посветена на Деня на хранително-вкусовата промишленост в България. Според..

публикувано на 23.11.17 в 17:12
Двама се карат, третият печели, независимо от таксата за смет

От БСП искат 10% намаление на такса смет за столичани

Намаляване на такса „битови отпадъци“ за столичани и бизнеса с 10%, искат от групата на „БСП - Лява България“. Това заяви по време на заседанието на общинския съвет днес, общинският съветник Иван Таков, който допълни, че съвсем скоро ще бъде внесен и официален доклад с предложението. Мнозинството от ГЕРБ обаче не одобрява идеята. Председателят..

публикувано на 23.11.17 в 16:35