Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

На какви уловки можем да се натъкнем, когато застраховаме автомобила си

БГНЕС
Комисията за защита на потребителите извършва анализ на общите условия на застрахователните компании, като фокусът в момента е върху автомобилните застраховки. На какви уловки можем да се натъкнем, когато застраховаме автомобила си?

Новият застрахователен кодекс, който е в сила от началото на 2016 г., с последните си изменения през август тази година не променя съществено условията по "Автокаско". Те се договарят между клиент и застраховател и като цяло кодексът дава повече гаранции за защита на потребителите. Не се променят премиите, обезщетенията, няма съществена разлика и в сроковете.

Един от най-често срещаните проблеми напоследък е при случаите, когато автомобилът ни пострада при градушка. Тук много важно е да внимаваме при избора на полица и застраховател, защото ако си купим най-евтиното, частично "Каско", то изключва подобни щети. Също така, застрахователите работят с определени доверени сервизи, в които се правят ремонтите. За съжаление много пъти в тези сервизи можем да попаднем на лошо обслужване, дълго чакане, да са на неудобно място за нас и всичко това да доведе до големи забавяния при получаване на отремонтираният автомобил.

Още по темата - чуйте в репортажа на Божидар Янев.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Музиката от "Джеймс Бонд" събира Софийската филхармония и музиканти "извън петолинието"

56 години след появата нa харизматичния агент 007 за първи път на малкия екран и в разгара на снимките на 26-ия филм за Джеймс Бонд, който се очаква да тръгне по световните кина на 8 ноември 2019-а, Софийската филхармония под диригентската палка на маестро Найден Тодоров ще припомни някои от най-хубавите музикални моменти на превърналата се в класика..

публикувано на 17.02.18 в 13:50

Грижа за новородени и диагностика на бременни с най-модерна апаратура в 28-те области на страната

Мащабен проект на Министерството на здравеопазването направи възможен достъпът до високоспециализирана модерна апаратура за пренатална и неонатална диагностика и за грижа на бременните жени и най-малките пациенти във всички 28 области в страната. Основната му цел -  намаляване на детската смъртност в България. През 2016 г. в страната са умрели 423 деца..

публикувано на 17.02.18 в 13:35

Връхлети ли ни ноцебо ефектът, трябва да потърсим помощ

В "Контрасти" тази седмица се спряхме на ноцебо ефекта . Какво го поражда, до какво води, каква е ролята на родителите за неговата поява, кои по-често са засегнати от него-мъжете или жените и как може да се освободим от него? Тези въпроси коментира Яна Кирова . Терминът идва от латински и буквално означава “ще пострадам”. Докато при плацебо ефекта се..

публикувано на 17.02.18 в 11:05

На зимен фестивал в хижа "Плевен", защо не

В "Турагент" тази седмица ви поканихме на зимен фестивал на хижа "Плевен" с изкачване на връх Ботев. Маршрутът е изключително живописен, а изкачването на най-високият връх в Стара планина е по красив панорамен път с гледки към северна и южна България. Програмата включва много активности, но сами можем да изберем в кои от тях да се включим. Зимното..

публикувано на 17.02.18 в 10:05

Повече паркоместа с по-бърза процедура по отстраняване на изоставени автомобили

Срокът за стартиране на процедурата за преместване на излязло от употреба МПС да бъде съкратен, искат от Столичната община. Те ще предложат на Народното събрание да преразгледа изискването за годишния технически преглед. В момента, за да бъде премахнато от мястото си, возилото трябва да е с пропуснат преглед поне 2 години, а от Общината..

публикувано на 16.02.18 в 17:35