Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Булевард "Дондуков" стана арена за волейболни срещи

Столичният булевард "Дондуков" стана арена за волейболни срещи. Идеята за плажен волейбол в центъра на София, е част от инициативата „БулевAрт“ на Столичната община. Целта е знакови улици на столицата да се превърнат в поле за различни спортно-културни прояви. 

Борислав Кисьов, Найден Найденов, Евгени Иванов-Пушката и Димо Тонев бяха само част от спортните легенди, които подкрепиха инициативата. Димитър Пенев обаче сподели как е избрал титулярите.

Селекционерът на отсрещната страна Христо Мутафчиев също сподели своята идея за титулярен състав, където първи избор беше колегата му Георги Мамалев.

Освен волейболна площадка в близост до ремонтните дейности на булевард Дондуков имаше музикална сцена с DJ, качена върху „паяк“ на Центъра за градска мобилност.

Чуйте подробности в звуковия файл.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Все по-свързаната (като транспорт, и не само) Европа събра европейски лидери в Талин

Конференцията Connecting Europe, която се провежда днес и утре в Талин, е организирана от Европейската комисия и Естонското председателство на Съвета на Европа (която след това ще поеме нашата страна). Основната цел на събитието е да се определят финансовите изисквания, приоритети и изобщо цялостната политика в транспортния сектор за следващия..

публикувано на 21.09.17 в 17:19

"Ваканции" - изложба на Даниела Олег Ляхова

Рисунки, живопис и две авторски книги, създадени от Даниела Олег Ляхова в периода 1990 - 2006 г. Това са творбите, които могат да видят зрителите в експозицията в галерия "Credo bonum".   По думите на куратора Мария Василева Даниела Олег Ляхова е художничка известна най-вече със своите сценографски проекти, с работата си с режисьорите Маргарита..

публикувано на 21.09.17 в 16:50

Д-р Радислав Наков: С 30% са намалели студентите по медицина, които желаят да заминат в чужбина

Министерството на здравеопазването създаде регистър на обявените специализации в системата на здравеопазване. Искането бе на Асоциацията за развитие на медицинската общност и Асоциацията на студентите-медици в България. След среща на техни представители с министър Николай Петров, регистърът вече е факт. Така достъпът до обявените от лечебните заведения..

публикувано на 21.09.17 в 16:00

Прокурор Мими Куцкова ще приема сигнали за насилие над медици

Заради зачестилите случаи на насилие над медици, в началото на месеца и. д. районен прокурор на София Радослав Димов обяви намерението си да определи конкретен свой колега, който да ги поема. Лекарите от Центъра за спешна помощ, от болниците със спешни отделения и родилните отделения в столицата, могат да подават сигнали за инциденти..

публикувано на 21.09.17 в 15:55

Първото Българско председателство на ЕС - отворено към гражданите

Днес беше открита дискусия под мотото „101 дни до София - столица на Европа. Нашите приоритети“. Основни фигури по време на събитието бяха министърът на Българското председателство Лиляна Павлова и председателят на „ ПанЕвропа България “ Гергана Паси. Бяха отворени публичните дискусии за темите, които засягат неправителствения сектор по отношение..

публикувано на 21.09.17 в 15:54