Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Тайната на виенския шницел е в телешкото месо

Снимка: Facebook
Кулинарните издания на предаването ни „Радиоприемница“ по време на Sofia Restaurant Week продължават. Днес гостувахме на „Die Alte Lampe“ - немска бирария, която е известна сред верните си фенове като „Фенерите“ .

В бирария „Фенерите“ попадате в царството на алпийската кухня – баварска, австрийска, германска – въобще, емблеми на кулинарията. Собствениците, Николай Влаев и Анита Николова, ни споделиха, че ястията, които предлагат, са приготвени по стари семейни рецепти, като част от тях са наследени от бабата на Ники, която е виенчанка.

Тук обаче можете да се насладите и на различни други кулинарни изкушения, тъй като те организират тематични месеци, посветени на гулаша, вурстчетата, агнешкото и други вкусотии.

А тайната на телешкия шницел е, че той трябва да бъде приготвен от чисто телешко месо. Победителят в днешната ни радиоигра е Евгени Генов.

Изнесените издания на „Радиоприемница“ продължават до края на седмицата. В четвъртък ще посетим ресторант "Арбат“, където ще се посветим на руската кухня, а днешното предаване може да чуете в звуковия файл.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Годишните технически прегледи ще се записват централизирано, не на локални сървъри

Промяна в системата за отчитане на екологичността на колите предвиждат от Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“. Мярката е част от предвиждащите се изменения за ограничаване на замърсяването на въздуха и по-специално тези, свързани с транспорта като източник на замърсяване. Затягането на контрола в пунктовете за Годишни технически..

обновено на 20.06.18 в 17:53

Изложбата "Бележитите портрети на Надар" пристига в София

Сара Бернар, Жорж Санд, Виктор Юго, Емил Зола, Клод Дебюси. Това са част от портретите на известни личности, снимани от големия френски фотограф Феликс Надар в края на XIX и началото на XX век. Те са част от изложбата, която ще бъде открита утре в Националната галерия - Двореца и с която ще бъде поставен финалът на петото издание на фестивала..

публикувано на 20.06.18 в 17:48
Борислав Йоцов

Борислав Йоцов и Нов симфоничен оркестър - една артистична комбинация

Нов симфоничен оркестър си има нов артистичен директор и неговото име е Борислав Йоцов, един от най-добрите български кларинетисти, преподавател и в музикалната академия, и в музикалното училище в София. Той гостува в сутрешното ни " Радиокафе " и в един непосредствен разговор сподели какво би искал да направи за този оркестър, с който той самият е..

публикувано на 20.06.18 в 16:41

241 са децата-бежанци в България

241 са децата-бежанци в България по официални данни на Държавната агенция за бежанците. От началото на годината има подадени осем молби за закрила на непридружени деца в България. Според Закона за убежището и бежанците, непридружените деца трябва да бъдат настанени при близки, в семейна среда или в специализирани институции. Не така обаче стоят..

публикувано на 20.06.18 в 16:35

Отново настояват за конкретни изменения в законодателството за чистия въздух

Да се разработи мобилно приложение, което да показва степента на замърсяване на въздуха и когато е необходимо - да се раздават филтриращи маски на гражданите. За това настояват от Българската асоциация за закрила на пациентите (БАЗП), които организираха кръгла маса за вредата от фините прахови частици и мерките, които трябва да бъдат предприети...

публикувано на 20.06.18 в 16:26