Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Тайната на виенския шницел е в телешкото месо

Снимка: Facebook
Кулинарните издания на предаването ни „Радиоприемница“ по време на Sofia Restaurant Week продължават. Днес гостувахме на „Die Alte Lampe“ - немска бирария, която е известна сред верните си фенове като „Фенерите“ .

В бирария „Фенерите“ попадате в царството на алпийската кухня – баварска, австрийска, германска – въобще, емблеми на кулинарията. Собствениците, Николай Влаев и Анита Николова, ни споделиха, че ястията, които предлагат, са приготвени по стари семейни рецепти, като част от тях са наследени от бабата на Ники, която е виенчанка.

Тук обаче можете да се насладите и на различни други кулинарни изкушения, тъй като те организират тематични месеци, посветени на гулаша, вурстчетата, агнешкото и други вкусотии.

А тайната на телешкия шницел е, че той трябва да бъде приготвен от чисто телешко месо. Победителят в днешната ни радиоигра е Евгени Генов.

Изнесените издания на „Радиоприемница“ продължават до края на седмицата. В четвъртък ще посетим ресторант "Арбат“, където ще се посветим на руската кухня, а днешното предаване може да чуете в звуковия файл.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Водещата Анелия Торошванова с Цветелин Павлов и Стефан Димитров

Представленията за възрастни в Столичния куклен театър се радват на голям интерес

Бродуейският мюзикъл „Авеню Кю“ е създаден с кукли за възрастни . Това каза за Радио София актьорът Цветелин Павлов.  Актьорът Цветелин Павлов и режисьорът Стефан Димитров бяха гости на изнесеното студио на Радиокафе от Столичния куклен театър тази неделя.  Спекакълът "Авеню Кю" се появява за първи път в Лондон през 2003 година, а тази..

публикувано на 22.11.17 в 19:42
Осигурена е безопасната експлоатация на язовир „Бели Искър“, удеждават от МРРБ

МРРБ ще обжалва акта за неукрепването на стената на яз. "Бели Искър"

Премиерът разпореди да се изпълнят възможно най-бързо препоръките на прокуратурата, касаещи безопасността на язовирите. Бойко Борисов съобщи, че "по принцип препоръката е за язовир "Бели Искър". По-късно днес стана ясно, че прокуратурата предлага МРРБ да получи акт заради бездействие по отношение стопанисването на стената на язовира. Бойко Борисов..

публикувано на 22.11.17 в 17:05

Антонио Таяни: Младите не следят комуникаците на ЕП, защото са бюрократични

Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни посети София в рамките на работно посещение на Председателския съвет на Европейския парламент по повод наближаващото председателство на Съвета на Европейския съюз, което България поема от месец януари 2018 г.  В рамките на посещението бяха организирани дебати с млади хора - студенти и ученици - в..

публикувано на 22.11.17 в 16:50

Жители от "Лозенец" продължават да не искат небостъргач на ул. "Златен рог"

Жители на кв.„Лозенец“ за пореден път излизат на протест срещу изграждането на небостъргач на ул.„Златен рог“. Те са несъгласни не само с височината на строежа, но и с неговото местоположение, което не кореспондира с околните сгради. Подписка от над 450 жители на „Лозенец“ е   внесена в Столичната община още през пролетта на тази година. В..

публикувано на 22.11.17 в 16:19
Банско

Банско - в очакване на снега и с надежди за втора кабинка

Първият сняг тази година падна и в Банско. Съвсем скоро, от 1 декември, курортът на практика ще навлезе в активния зимен сезон, заяви кметът на общината Георги Икономов в съвместното предаване "Радиоприемница" на Радио София и Радио Благоевград . Той отбеляза, че вече е приключила работата по водния цикъл в града и инфраструктурата е почти..

публикувано на 22.11.17 в 16:03