Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Тайната на виенския шницел е в телешкото месо

Снимка: Facebook
Кулинарните издания на предаването ни „Радиоприемница“ по време на Sofia Restaurant Week продължават. Днес гостувахме на „Die Alte Lampe“ - немска бирария, която е известна сред верните си фенове като „Фенерите“ .

В бирария „Фенерите“ попадате в царството на алпийската кухня – баварска, австрийска, германска – въобще, емблеми на кулинарията. Собствениците, Николай Влаев и Анита Николова, ни споделиха, че ястията, които предлагат, са приготвени по стари семейни рецепти, като част от тях са наследени от бабата на Ники, която е виенчанка.

Тук обаче можете да се насладите и на различни други кулинарни изкушения, тъй като те организират тематични месеци, посветени на гулаша, вурстчетата, агнешкото и други вкусотии.

А тайната на телешкия шницел е, че той трябва да бъде приготвен от чисто телешко месо. Победителят в днешната ни радиоигра е Евгени Генов.

Изнесените издания на „Радиоприемница“ продължават до края на седмицата. В четвъртък ще посетим ресторант "Арбат“, където ще се посветим на руската кухня, а днешното предаване може да чуете в звуковия файл.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Ще бъдат ли регистрирани кварталните автосервизи

Шест месеца гаранция за качество след ремонт на колата в сервиз – това   обсъжда работна група, която подготвя разделянето на Закона за движение по пътищата на три – закон за движение по пътищата, за пътните превозни средства и за обучението за шофьорска книжка. Регламентирането на дейността на автосервизите ще бъде във втория закон. В него..

публикувано на 22.02.18 в 18:10

Започна кандидатстудентската борса в София

Кандидатстудентската борса в София започна. В Университетата по архитектура, строителство и геодезия са разположени щандовете на общо 21 висши учебни заведения. Освен представители на различните университети в страната кандидат-студенти могат да посетят и Националния център за кандидатстудентска подготовка и информация. Специалностите, от които в..

публикувано на 22.02.18 в 17:25

СОС прие план за противодействие на тероризма

План за противодействие на тероризма приеха единодушно столичните общински съветници на днешното заседание. Той включва нови мерки за реакция при евентуален атентат. Метрото, парковете, спортните съоръжения, летището, жп гарите и местата, на които се струпват много хора като търговски центрове, са сред най-узявимите места в столицата. Планът има три..

публикувано на 22.02.18 в 16:49

Необходима е драстична промяна в образованието, за да върви България напред

Необходима е драстична промяна в образованието, за да върви България напред , коментира Леона Асланова , организатор на форума за иновации Innovation Explorer 2018, който започна днес. Четвъртото издание на форума тази година събира над 1400 души от различни бизнес сфери, а лектори са част от водещите имена в международния бизнес, академичните и..

публикувано на 22.02.18 в 16:26

Приеха промените в правилата за прием в първи клас в София

Столичният общински съвет прие новата наредба за прием в първи клас. Основният критерий остава уседналост, като с предимство ще бъдат децата, чиито семейства са с постоянен адрес повече от три години в района, прилежащ към училището. 22 точки ще получават децата, чиито брат или сестра учи в същото училище. Многодетните семейства също ще получават..

публикувано на 22.02.18 в 15:18