Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Тайната на виенския шницел е в телешкото месо

Снимка: Facebook
Кулинарните издания на предаването ни „Радиоприемница“ по време на Sofia Restaurant Week продължават. Днес гостувахме на „Die Alte Lampe“ - немска бирария, която е известна сред верните си фенове като „Фенерите“ .

В бирария „Фенерите“ попадате в царството на алпийската кухня – баварска, австрийска, германска – въобще, емблеми на кулинарията. Собствениците, Николай Влаев и Анита Николова, ни споделиха, че ястията, които предлагат, са приготвени по стари семейни рецепти, като част от тях са наследени от бабата на Ники, която е виенчанка.

Тук обаче можете да се насладите и на различни други кулинарни изкушения, тъй като те организират тематични месеци, посветени на гулаша, вурстчетата, агнешкото и други вкусотии.

А тайната на телешкия шницел е, че той трябва да бъде приготвен от чисто телешко месо. Победителят в днешната ни радиоигра е Евгени Генов.

Изнесените издания на „Радиоприемница“ продължават до края на седмицата. В четвъртък ще посетим ресторант "Арбат“, където ще се посветим на руската кухня, а днешното предаване може да чуете в звуковия файл.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Благотворителен поход на джентълмени с мотори в подкрепа на мъжете с рак на простатата

В неделя – 24 септември, за трети път в София ще бъде организиран благотворителен мотопоход на джентълмените в подкрепа на мъжете с рак на простатата. Това е световната инициатива, възникнала през 2012 г. в Австралия и към нея постепенно се включват все повече страни. В България събитието се организира от Gentleman Riders Bulgaria и тази година е..

публикувано на 23.09.17 в 11:55

Благотворителен концерт събира средства за образователен център в Националния етнографски музей

Националният етнографски музей, съвместно със Софийската филхармония, организира благотворителен концерт в рамките на кампанията „Опознай традициите, за да обикнеш народа си!“. Каузата е създаването на образователен център в музея. До момента са събрани средствата за ремонт, необходими са още 33 хиляди лева за обзавеждане и оборудване на три помещения в..

публикувано на 22.09.17 в 19:09

Ансамбъл "Граовска младост" откри новия сезон след успешни турнета в Европа

В Перник отбелязването на 109-та годишнина от обявяването на независимостта на България започна с ритуал пред паметника на воеводата Кракра.  По традиция празникът продължи с дефиле по централния площад "Кракра". Празничната програма завърши с концерт на художествени състави при общинския комплекс "Дворец на културата". Ансамбълът за народни песни и..

публикувано на 22.09.17 в 18:28

Националният военноисторически музей показва най-високото отличие на Царство България

Посетителите на Националниявоенноисторически музей имат уникалната възможност да видят голямото огърлие на най-високото отличие на Царство България - Орден „Св. св. равноапостоли Кирил и Методий“. " Отличието, което показваме, е уникат, показва се изключително рядко. Освен, че е най-високото отличие на Царство България, самото голямо колие е..

публикувано на 22.09.17 в 18:04
Софийска духовна семинария

Радиокафе гостува на Софийската духовна семинария в неделя

Неделното Радиокафе ще гостува на Софийската духовна семинария „Свети Йоан Рилски“. Ще ви срещнем с ректора Негово Високо преподобие архимандрит Пахомий и заместник-ректора Негово Високо преподобие Йеромонах Милетий. Ще станете свидетели на изнесен урок по история и урок по църковно песнопение. Ще ви разкажем как живеят възпитаниците на семинарията,..

публикувано на 23.09.17 в 13:10