Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

"Факири" разпалват любовта към глината

Преди пет години през месец октомври се откри творческо пространство, което постепенно се превърна в място за работа и обучение по приложни и изящни изкуства за малки и големи художници.

В месеца на галерия “Факири” ви каним на едно художествено предизвикателство, по време на което ще имате възможност да пипате глината, да я мачкате или гладите, да се престрашите да изваете малка пластика или да сбъднете детската си мечта.

Ще се запознаете с художниците - керамици Атанаска и Александър Костови, които ще работят заедно с вас и ще ви дадат ценни съвети, свързани с глината.

Всеки, който дойде в рамките на събитието, ще получи парченце глина и инструменти за работа, ще изработи своето нещо и то ще бъде част от една обща инсталация наречена ‘’Запознай се с мен’’.

‘’Парченцата ‘’- малки пластики ще бъдат подредени в интериорен квадрат и ще образуват една обща пластична картина. Повече ни разказват Атанаска и Александър Костови в звуковия файл.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Нови срещи с писатели в предаването “Радиоприемница”

В днешното изнесено предаване от Младежкия театър "Николай Бинев" продължават срещите с писатели. Ще ни гостува световноизвестната британска писателка Джоан Стърлинг - автор на фентъзи поредицата за Саванти. Гост в предаването ще бъде и актьорът Светослав Добрев , който ще чете откъси от романите на Джоан Стърлинг, както и писателят Иван Раденков ,..

публикувано на 20.04.18 в 12:30

Защо BBC избра да работи с българска софтуерна фирма

Днес в „Радиокафе“ ви представихме поредния победител в Националния конкурс "Иновативно предприятие на годината", при това в категорията „Иновация за пазарно лидерство“. Това е една компания, която работи с „Financial Times“, „British Museum“, BBC. Атанас Киряков, който е изпълнителен директор на компанията, разказа, че наградата всъщност е за..

публикувано на 20.04.18 в 12:21

Интерактивна карта разкрива бизнес средата в страната

Интерактивна карта на бизнес средата в страната ще бъде представена през днешния ден. Инициативата е на фондация „Интерактивна България“ , която стои зад успешния проект „Сподели България“ - дигитализиран фонд на значими обекти и събития. Именно на този принцип ще бъде създадена и платформа за бизнеса, в която бъдещи партньори и инвеститори могат..

публикувано на 20.04.18 в 10:32

Форум обръща внимание на дигиталните умения на учениците

В София се провежда знаковата конференция в сектор “Образование” на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз на тема „Обучение за създаване: от дигитални ползватели към дигитални създатели“. Форумът е фокусиран върху спешната необходимост от повишаване на дигиталните умения в българското образование. Силвия Кънчева от Министерство на..

публикувано на 19.04.18 в 17:21

Международният фестивал "Антистатик" обяви "извънредно положение"

От 20 до 30 април в София ще се проведе 11-ото издание на Международния фестивал за съвременен танц и пърформанс „Антистатик“. След повече от 10 години съществуване и над 100 показани представления на артисти от 5 континента, една от най-устойчивите и разпознаваеми инициативи в сферата на съвременните изпълнителски изкуства в София и страната обявява..

публикувано на 19.04.18 в 16:57